Japansk trend: Indret med Wabi Sabi
SPONSORERET indhold

Japansk trend: Indret med Wabi Sabi

Det japanske begreb wabi sabi handler om at sætte pris på tingenes mere afslappede side – det slidte, uperfekte og enkle. Lad dig inspirere af den japanske skønhedslære, hvor intet er for simpelt til at være smukt.

Af: Camilla Tange Peylecke Foto: Peter Kragballe
17. nov. 2016 | Bolig | ALT for damerne

Asymmetri, patina og forgængelighed er nogle af de egenskaber man dyrker i den japanske skønhedslære. Helt konkret kan det være smukke vintagemøbler, der er værnet om, og håndlavet keramik. ”Sabi” betyder ”ensom skønhed” på japansk. I den traditionelle japanske æstetik har man øje for det smukke i enkelheden, skåret i koppen og det stille forfald.

Wabi_Sabi1.jpgVintagekamerarer rummer deres egen analoge magi i en travl digital tid. Glaslampen er vintage, kig efter lignende hos Svenskt Tenn. Lille Eames-stol fra Vitra.

Wabi_Sabi2.jpg

Krysantemum og smuk japansk keramik, hentet med hjem fra Japan. Den håndlavede keramik har sit eget liv og sin egen historie, et udtryk som masseproducerede ting ikke kan hamle op med. Find lignende hos f.eks. Boutique Taeko, Oh Oak, Broste Copenhagen og Anders Arhøj.

Wabi_Sabi3.jpg

Safaristol fra We Do Wood, 6.375 kr. Vintagelampe i stof. Kimono fra Kimono in the Clouds, fås fra 900 kr.

Wabi_Sabi4.jpgEnkel indretning med lyset i fokus. Patinerede vintagemøbler i træ, flet og grønne planter giver sin egen særegne poesi. Møblerne er genbrug, og vintagekimonoen er fra Kimono in the Clouds, 5.500 kr.

Wabi_Sabi5.jpgJapansk keramik håndhæver wabi sabi-filosofien, hvor det levende, skæve og charmerende er i fokus. Teskålene her er hjembragt fra Japan, men du kan finde lignende hos f.eks. It’s yo no bi, Oh Oak og Anders Arhøj. Glasvase med struktur fra The Architects Choice, 3.100 kr.

Wabi_Sabi6.jpg

Alle billederne er fotograferet hos den dansk-japanske kvinde Indigo, som med sit firma, Kimono in the clouds, forhandler japanske vintagekimonoer. Indigo udperger personligt alle kimonoerne selv, så udvalget varierer hele tiden, og du kan ikke være sikker på at finde akkurat de samme, som du ser på billederne her. 

Wabi_Sabi7.jpg

Smukke mønstre og strukturer i vintage-kimonon fra Kimono in the Clouds. Den lille clutch er syet af Line Galst Jørgensen, Marapytta.

Der er en stærk japansk tradition for at drage omsorg for sine tekstiler og at lade dem gå i arv fra generation til generation. Brug både kimonoer og smukke baner af stof som dekorationer i dine rum.