Kvinder & økonomi

Kvinder halter langt efter mændene, når det f.eks. kommer til løn, investeringer og pensionsopsparing. Men hvorfor er det, som det er, og hvad skal der til for at ændre det? Her på siden finder du vores bedste artikler om dig og din økonomi.

Scroll ned og lær blandt andet, hvordan du kommer godt i gang med at investere og find inspiration til at holde styr på pengene i de mange pengedagbøger.

Læs mere

”Hvis du ikke investerer dine penge, BLIVER de mindre værd”

Kvinder halter langt efter mændene, når det f.eks. kommer til løn, investeringer og pensionsopsparing. Men hvorfor er det, som det er, og hvad skal der til for at ændre det? Vi har spurgt nogle kvindelige eksperter, der lever af at vejlede kvinder i deres privatøkonomi og investering i aktier.

Læs, hvad de svarer her!

Nicoline er på SU og får pengene til at række langt

22-årige Nicoline er på SU, og selvom hun har et studiejob ved siden af, så gør hendes økonomiske situation, at hun skal leve yderst budgetvenligt i hverdagene, hvis hun vil have mulighed for at feste i weekenden.

Men hvordan får hun det hele til at løbe rundt? Vi har bedt Nicoline om at tage os med rundt i sin dagligdag ved hjælp af en pengedagbog, der tydeligt viser, hvor og hvordan hun bruger sine penge.

Bliv klogere på aktier

Går du også og overvejer, om du skal investere dine penge i aktier – eller er du måske allerede klar til at gøre det, men er usikker på, hvordan du bedst kommer i gang?

Vi har samlet 14 steder, hvor du kan få inspiration til at starte din investeringsrejse.

Fremtidsforsker: "Du bliver ikke rig af at gå på arbejde"

Louise Fredbo-Nielsen, fremtidsforsker og forfatter til bogen "Sæt kursen", mener, der skal investeringer til, hvis man vil have penge nok til at kunne leve uden pengebekymringer.

Hun giver dig en guide til at komme godt i gang med at investere lige her

Luna er en haj til at finde de dyre mærker til billige(re) penge

Kun at have en praktikantløn at gøre godt med holder ikke 26-årige Luna tilbage fra at købe mærkevare.

Hun har nemlig fundet en måde, hvorpå der stadig bliver plads til dem i det ellers trængte budget.