14 guldtips: Her kan du blive klogere på investering i aktier
SPONSORERET indhold

14 guldtips: Her kan du blive klogere på investering i aktier

Vil du gerne i gang med at investere dine penge i aktier, men er du usikker på, hvordan du bedst kommer i gang? Vi har samlet 14 steder, hvor du kan få inspiration til at starte din investeringsrejse.

Af: Emilie Luna Rasmussen Foto: Getty
21. okt. 2020 | Livsstil | ALT.dk

Bøger:

 

Klar, Parat, Investér

Klar, Parat, Investér er skrevet af stifterne af Female Invest, Emma Bitz, Anna Hartvigsen og Camilla Falkenberg. Det er en håndbog for begyndere og til dig, der gerne vil i gang med at investere, men ikke ved hvordan. Bogen tager udgangspunkt i forfatternes egne erfaringer og overbevisning om, at alle kan investere, og så giver den en grundig introduktion til investeringsverdenen.

Investér i livet – Køb aktier og bliv fri

Aktieinvestor Pernille Wahlgren har skrevet bogen i samarbejde med sin mor Jane Bækgaard, som er psykolog. Pernille Wahlgren lærte sig selv at investere, og i en alder af kun 44 år var hendes investeringer så vellykkede, at hun kunne lade sig pensionere. I bogen deler hun sine erfaringer og gode råd med et klart budskab om at stoppe overforbrug og i stedet spare sin penge og investere dem.

Den lille guide til investering

Bogen er skrevet af Sarah Ophelia Møss, der er CEO og kvinden bag Ophelia Invest. Hun giver læserne en grundlæggende introduktion til investering og en udførlig guide til at komme i gang. Bogen henvender sig både til nybegynderen, men også til dig, der er en erfaren investor, som ønsker et brugervenligt opslagsværk.

Money Makeover Mindset

Vil du skabe et liv med penge nok? Så er det her bogen for dig. Forfatteren bag, Carina Svendsen, guider dig på en ærlig og humoristisk måde til at kickstarte din økonomi og få et helt nyt forhold til dine penge, så dine drømme kan blive til virkelighed.  

Podcasts:

 

Tik Tak 30 – Kvinde, kend din økonomi

I sæson 1 (episode 9) af podcasten Tik Tak 30 tager de to værter, Josefine Stork og Sandie Westh, temperaturen på den danske kvindes økonomi anno 2020. De undersøger blandt andet, hvorfor kvinder generelt er mindre risikovillige og mere tilbageholdne med at investere, end mænd er, og så får de hjælp til selv at komme i gang med at investere, så lyt med og lad dig inspirere. Du kan lytte til Tik Tak 30 på Talk Town.  

Busi Girl – Lær at investere med Female Invest

I episode 15 af Busi Girl har Terese Ask, kvinden bag podcasten, besøg af Female Invest, der skal lære lytterne at investere. Terese selv er helt grøn på området med investering i aktier, så hun stiller alle de ”dumme” spørgsmål for dig. Så find notesbogen frem, for nu kan du lære at investere. Du kan lytte til Busi Girl på Spotify.

Millionærklubben

Denne podcast er for de lidt mere hardcore investorer, men det kan faktisk også være en god podcast at lytte til, hvis du er nybegynder - du skal bare holde tungen lige i munden. Der udkommer et nyt afsnit mandag til fredag, hvor de medvirkende analyserer markedet med dets op- og nedture. Du kan lytte til Millonærklubben på Podimo og i appen Podcasts til iPhone.

Pengetanker – Special: Kvinde, forhold dig til din økonomi

Det er Danske Bank, der står bag podcasten Pengetanker, og i dette afsnit taler seniorøkonom Louise Aggerstrøm Hansen om kvinder, økonomi og investering med investeringsspecialist Kathrine Madsen. De fortæller, hvorfor det er så vigtigt at forholde sig til sin økonomi, og så giver de deres bedste tips til at komme i gang med at investere som kvinde. Du kan lytte til Pengetanker i appen Podcasts til iPhone.

Online:

 

Female Invest

De tre stiftere af Female Invest, Emma Bitz, Anna Hartvigsen og Camilla Falkenberg har skabt et online univers for investering og privatøkonomi, der er målrettet kvinder. De har et mål om at skabe finansiel lighed mellem kvinder og mænd. Som medlem af Female Invest har du adgang til en lang række artikler, videokurser og webinarer, og så kan du tilmelde dig deres events, som afholdes løbende.

Ophelia Invest – Investering for begyndere

På YouTube har Sarah Ophelia skabt et rum for læring på investeringsfeltet til dig, der er nybegynder. Her finder du adskillige små videoer, hvor du kan lære om alt fra, hvordan du køber din første aktie, det danske aktieindeks, månedsopsparinger, skat osv. Videoerne er forholdsvis korte og meget udførlige, så alle kan følge med.  

Artikler:

 

Du kan læse meget mere om kvinder & økonomi her på ALT.dk

Fremtidsforsker: "Du bliver ikke rig af at gå på arbejde, så gør dette i stedet"

Kære kvinde: ”Hvis du ikke investerer dine penge, BLIVER de mindre værd”

9-trins-guide: Kom godt i gang med at investere i aktier