Pengedagbog kaffe
SPONSORERET indhold

Pengedagbog: Nicoline er på SU og får pengene til at række langt

Nicoline er på SU og er derfor meget opmærksom på at leve yderst budgetvenligt i hverdagene, så der er mere plads til fest i weekenden.

Af: Redaktionen Foto: Getty Images Grafik: Ditte Breineberg
30. okt. 2020 | Bolig | ALT.dk

Om denne uges pengedagbogsskriver:

 • Navn: Nicoline
 • Alder: 22 år
 • Landsdel: Region Midtjylland
 • Job: Studerende og har studiejob
 • Indkomst: ca. 10.000 kr. udbetalt (SU og studiejob)
 • Boligtype: 2-værelses lejlighed
 • Antal beboere i husstanden: Min hund og jeg
 • Husleje: 4.800 kr.
 • Faste udgifter: 762 kr. pr. måned. Det inkluderer fitness, Netflix, forsikring og mobilabonnement.
 • Rådighedsbeløn: Ca. 4.400 kr.
 • Gæld: Ingen
 • Formue: Har en opsparing på 12.500 kr.

Mandag

Kl. 7: Vækkeuret ringer (alt for tidligt), og jeg snoozer to til tre gange, før jeg tager mig sammen og står op. Min tidsplan er nu reduceret til 30 minutter i stedet for 60 – igen. Jeg skynder mig at få tøj på, laver Instant kaffe i min to-go-kop. Jeg når ikke at få morgenmad, så tager en müslibar og banan med i tasken sammen med madpakken (som jeg heldigvis var klog nok til at lave aftenen før).

Kl. 8: Jeg hopper på cyklen og cykler afsted mod studiet.

Kl. 9: Maven knurrer, og jeg begynder at spise min madpakke, mens jeg nyder min kaffe.

Kl. 11.45: Det er nu frokosttid, og jeg finder min madpakke frem. Nogle af de andre går i kantinen efter mad, og jeg overvejer kort, om jeg skal gå med. Jeg vælger at holde mig til min madpakke og blive væk fra fristelserne i kantinen.

Kl. 14: Vi har møde i min projektgruppe, og nogle af mine medstuderende går i kantinen efter kaffe. Jeg holder mig til min vand.

Kl. 16: Jeg er nu kommet på arbejde og kan mærke, at jeg er sulten igen. Jeg skal være her i fire timer og har derfor pakket to müslibarer, som jeg kan spise imens. Jeg står ved kasseområdet, hvor der er sat en masse lokkende slik og gode sager frem, som man nemt kan blive fristet af, når blodsukkeret er lidt lavt. Jeg overvejer mange gange i løbet af min vagt, om jeg skal bukke under og købe noget. Jeg formår dog at holde ud og sige fra.

Kl. 21 Jeg er hjemme igen fra arbejde og skal lave aftensmad. Jeg er træt efter en lang dag og orker ikke at lave noget vildt og kreativt. Jeg spiser derfor rugbrød og smækker benene op i sofaen.

Kl. 23: Jeg har besluttet mig for at gå i seng, men er lige kommet i tanke om, at jeg ikke har lavet madpakken til i morgen endnu. Jeg skynder mig at lave et par rugbrødsmadder og finder lidt frugt for at gøre det mere interessant.

Kl. 23.45: Jeg har nu gjort mine ting klar til i morgen og går derfor i seng.

Mandagens forbrug: 0 kr.

 

Tirsdag

Kl. 8: Vækkeuret ringer, og jeg ligger lige fem minutter, før jeg står op. Vi har først timer klokken 10, så det udnytter jeg til at få en rolig morgen med min hund. Jeg laver kaffe og tænder for podcast, som jeg kan høre mens jeg gør mig klar. Til morgenmad spiser jeg havregryn og nyder min kaffe.

Kl. 9.30: Jeg hopper på cyklen og cykler afsted. Har selvfølgelig pakket madpakken og min instant kaffe med i to-go-koppen.

Kl. 11.45: Madpakken findes frem og jeg holder mig igen fra kantinen.

Kl. 16: Skoledagen er slut, og jeg cykler mod købmanden. Jeg skal have veninder på besøg i weekenden og vil derfor forberede lidt på forhånd. Jeg har en plan om at sørge for aftensmad, drikkevarer samt nogle snacks til lidt senere på aftenen. Heldigvis har vi i min venindegruppe nogle fælles drikkevarer tilovers fra en tidligere sammenkomst, som jeg kan benytte mig af. Jeg handler nogle enkelte snacks, samt nogle ting til mig selv og mit eget madbudget. Det bliver i alt 125 kr.

Kl. 16.45: Efter jeg har handlet, skal jeg i Stof & Stil for at finde en ring, som jeg har fået ødelagt på min top. Det koster en 10’er.

Kl. 19: Jeg har gjort lejligheden rent, og jeg ender igen med at spise rugbrød til aftensmad, mens jeg ser Netflix.

Kl. 20: Det er tid til at få luftet min hund, og vi går en lang tur på ca. halvanden time.

Kl. 21.30: Resten af min aften går med lektier og en masse opgaver til studiet, som jeg er bagud med.

Kl. 23.30: Godnat.

Tirsdagens forbrug: 135 kr.

Onsdag

Kl. 7: Vækkeuret ringer, og jeg vender og drejer mig et par gange i håb om, at det bare er en drøm. Desværre er det virkeligheden, der kalder. Jeg står op ca. 7.20, og når i dag både at gøre mig klar og spise morgenmad. Morgenmaden er igen den lækre delikatesse: havregryn.

Kl. 8: Jeg cykler afsted mod studiet med min to-go-kaffe.

Kl. 10.30: Jeg kan mærke, at maven begynder at knurre, men jeg har ingen mad med i dag. Heldigvis har jeg fri klokken 12. Så jeg satser på at kunne holde til, jeg kommer hjem.

Kl. 13: Jeg er hjemme igen og skynder mig at tage noget at spise, da min mave er ved at tage livet af mig. Da jeg har spist færdig, går jeg en tur med min hund på ca. en time.

Kl. 15: Jeg skal ud og købe fødselsdagsgave til min mormor og morfar, som har inviteret til fødselsdag i weekenden. Jeg har påtaget mig ansvaret for at købe gave fra alle børnebørn og har derfor et lidt højere budget. Jeg køber en fodspa til min mormor og et gavekort til Ostemesteren til min morfar. Det er en tradition i min familie, at vi giver for det samme til alle, og vi børnebørn er blevet enige om ca. 300 kr. til hver. Gaverne koster sammenlagt 634 kr, så min andel bliver 106 kr.

Kl. 18: I aften står den på lidt mere interessant aftensmad, og jeg laver derfor en gyros med pasta. Alle ingredienserne er noget, jeg har i skabet eller køleskabet i forvejen. Mens jeg forbereder aftensmad, laver jeg også en madpakke til i morgen. Jeg ved, at jeg har en lang dag, og madpakken er derfor ekstra stor. Det er igen bare rugbrød og lidt ekstra snacks i form af frugt, grøntsager og lidt chokolade til min sukkertrang.

Kl 20: Jeg skulle have spillet fodboldkamp i aften, men den er desværre blevet aflyst. Derfor løber jeg en tur, og resten af aftenen går med at lave opgaver til studiet og læse pensum.

Kl. 23: Jeg er træt i mit hoved og har lige brug for at slappe lidt af, inden jeg skal i seng. Jeg sætter derfor det nyeste afsnit af Luksusfælden på og hækler. Jeg kan godt lide at hækle om aftenen, så jeg virkelig kan koble fra.

Kl. 00: Godnat.

Onsdagens forbrug: 634 kr. i alt/106 kr. fra hvert barnebarn

Torsdag

Kl. 7: Jeg vågner lidt før vækkeuret ringer, hvilket altid er irriterende, og jeg føler mig snydt for søvn. Derfor bliver jeg liggende lidt længere og står først op kl. 7.20. Jeg prioriterer min morgenmad i dag – det er som om, at det gør mine lange dage bedre. Morgenkaffen gøres klar i min to-go-kop, mens jeg gør mig selv færdig til at komme ud ad døren.

Kl. 8: Det er tid til at cykle afsted. Jeg er lige ved at glemme madpakken, men kommer heldigvis i tanke om det, inden jeg når ud af havelågen.

Kl. 11.45: Det er tid til frokost, og jeg går i dag med i kantinen. Jeg overvejer, om jeg skal købe noget sødt og lækkert, men beslutter, at jeg hellere må holde mig til min madpakke. Jeg har jo også pakket lidt chokolade i tasken.

Kl. 13: Vi sidder i projektarbejde, og snakken er faldet på, at vi er sultne og har lyst til lidt ekstra hygge. Vi diskuterer frem og tilbage, om vi skal gå i kantinen. Én af gruppemedlemmerne, som bor tæt på, foreslår, at han går hjem og henter nogle popcorn. Det er en ide, vi alle kan blive enige om

Kl. 16: Jeg er på arbejde igen. Jeg har igennem dagen sørget for at få fyldt minde depoter op. og jeg er derfor ikke så distraheret af alle de fristelser, jeg står i.

Kl. 21: Jeg er hjemme efter en lang dag, og gør aftensmad klar. Det er heldigvis nemt, da jeg har rester fra i går, som bare skal varmes op. Imens jeg venter på, at maden bliver varm, forbereder jeg madpakken til i morgen. Jeg ved, at jeg har en kort dag og skal derfor kun have lidt med.

Kl. 23: Jeg er meget træt og går derfor i seng.

Torsdagens forbrug: 0 kr.

Fredag

Kl. 7: Selvom jeg gik lidt tidligere i seng i går, er det ikke lettere at stå op i dag. Men dagen skal jo i gang, så ca. kl. 7.15 er jeg i gang med at forberede morgenmaden.

Kl. 8: Jeg er afsted på cyklen med madpakken og min to-go-kaffe i tasken.

Kl. 12: Jeg har allerede fri og skal hjem og forberede maden til i morgen.

Kl. 13: Jeg går en lang tur med min hund.

Kl. 14: Jeg mangler lige at købe det sidste til maden i morgen og suser derfor i supermarkedet.

Kl. 15: Jeg laver opgaver til studiet – der er mange, og jeg bruger derfor tre timer på det, indtil jeg skal have aftensmad.

Kl. 18: Mine to veninder er lige kommet og vi er ved at beslutte os for, hvad vi skal have at spise. Mange muligheder bliver lagt på bordet, og vi ender med at bruge lang tid på at komme frem til aftenens menu. Vi ender med at bestille pizza, som koster 70 kr.

Kl. 22: Mine veninder er taget hjem, og jeg forbereder noget mad til i morgen. Jeg skal nemlig til fødselsdag hele dagen, så jeg er nødt til a være lidt på forkant, inden jeg får syv veninder på besøg til aftensmad.

Kl. 00: Jeg har fået forberedt det, jeg kan, og er træt. Jeg går derfor i seng med tanken om ikke at skulle høre på vækkeuret i morgen.

Fredagens forbrug: 250 kr.

Lørdag

Kl. 9: Jeg vågner og vælger at nyde min morgen ved at blive liggende lidt endnu. Dynen føles så dejlig varm, og det er svært at forlade den.

Kl. 9.45: Jeg beslutter mig for at stå op og komme i gang med dagen. Jeg tager noget afslappende tøj på, da jeg ved, at jeg skal bruge formiddagen på at dække bord og forberede det sidste, inden jeg skal til fødselsdag senere.

Kl. 11: Jeg går en tur med min hund, så han også kan få dagens motion. Da jeg kommer tilbage, skifter jeg til lidt pænere tøj, som jeg kan være bekendt at have på til fødselsdag.

Kl. 13: Jeg er til familiefødselsdag og vil nyde eftermiddagen med min familie. Der er masser af mad, så det vil jeg glæde mig til – og måske kan jeg få nogle rester med hjem.

Kl. 17: Jeg er taget tidligere hjem fra fødselsdagen, så jeg kan nå at gøre mig og mit hjem klar, inden mine egne gæster kommer.

Kl. 18.30: Mine veninder er kommet, og de har gaver med, wuhuu. Nu skal vi bare have en dejlig aften med (forhåbentlig) god mad og masser af sjov.

Kl. 02: Mine veninder er taget hjem, og jeg rydder lige det værste op, inden jeg selv går i seng. Godnat.

Lørdagens forbrug: 0 kr.

Søndag

Kl. 10: Jeg vågner og er træt efter i går. Derfor vælger jeg at blive liggende i sengen, men jeg lukker lige hunden ud for at tisse.

Kl. 12: Jeg er stået op og har bestemt ikke tænkt mig at skifte fra mit nattøj i dag. Der er en rengøring, som venter på mig. Heldigvis tog jeg en del i nat, så jeg mangler bare lige det sidste.

Kl. 14: Jeg beslutter mig for at komme ud og få lidt luft og går derfor en lang tur med min hund.

Kl. 16: Min mor har inviteret mig til aftensmad. Gratis mad siger jeg aldrig nej til, så jeg laver lige nogle opgaver, inden jeg skal afsted.

Kl. 19: Jeg sidder hos mine forældre og får dejlig mad. Vi snakker om løst og fast, og tiden går hurtigt. Jeg får lidt rester med hjem til fryseren samt lidt pålæg.

22: Jeg begynder at gøre klar til at gå i seng og forbereder mig på en ny uge. Madpakken bliver lavet, og tasken bliver pakket, så det er klart til endnu en mandag i morgen.

23.30: Jeg er ikke så træt, men jeg ved, at jeg er træt i morgen, hvis ikke jeg går i seng. Beslutter mig derfor for at gå ind og lægge mig i håb om, at jeg falder i søvn.

Søndagens forbrug: 0 kr.

Ugens_forbrug_nicoline.jpg

Anbefalet til dig