Sverige - find inspiration til din næste ferie

Nabolandet på den anden side af Øresund byder på både natur, kultur, storbyferie og skiferie. Her på siden finder du inspiration til din ferie i det svenske. Se alle vores rejseguides på siden her.

God læselyst!

Læs mere

Hvad kan man lave med børn i Sverige?

Der er masser af ting at give sig til som børnefamilie i Sverige. Besøg f.eks:

  • Skånes Djurpark – mød elge, sæler og vildsvin
  • High Chaparral – leg cowboy i for en dag i Western-land
  • Astrid Lindgrens Verden – mød Pippi Langstrømpe
  • Liseberg – slå jer løs i forlystelsesparken
  • Smålandets elgpark – kom med på elgsafari
  • Boda Borg – leg fangerne på fortet for en dag
  • Tykarpsgrottan – begiv jer du på vandring i underjordiske gange
  • Vikingebyen Valshall – besøg en ægte vikingeby
  • Kalmar slot – jagt spøgelser og gå på skattejagt
  • Vasamuseet – opleve det smukke gamle træskib

Sverige er en af de mest populære feriedestinationer blandt børnefamilier. Nabolandet på den anden side af sundet byder på masser af seværdigheder og ikke mindst smuk natur. Her er noget at lave både sommer og vinter. Det er nemlig også muligt at stå på ski hinsidan.

Foto: Getty

Skiferie i Sverige

Selvfølgelig kan du vælge Sverige som destination for din skiferie, men hvad der gør landet ekstra populært blandt børnefamilier på ski, er den korte afstand, der betyder, at du kan drage afsted for en enkelt dag og tage en endagstur på ski. Det er især oplagt, hvis I lige skal prøve af, om det overhovedet er noget for jer, eller i blot skal holde formen ved lige og køre skiene til inden den næste skiferie.

Det er muligt at køre selv på endagstur, men der findes også selskaber, der arrangerer buskørsel frem og tilbage. Det sidste er måske især populært hos familiens chauffør, der får lov til at hvile koblingsfoden lidt efter at have plov'et gennem sneen hele dagen.

Populære destinationer for endagsture på ski er Ulrichehamn, Vallåsen, Falköping, Mullsjö, Vånga og Isaberg. Læs meget mere om populære skidestinationer i Sverige lige her.

Spaophold i Sverige

Det er blevet populært at tage på spaophold i Sverige. Ystadsaltsjöbad er f.eks. en yndet destination for weekendture, lige som Falkenberg, et fantastisk gammelt badehotel på den svenske vestkyst, skulle være en luksuriøs og afslappende oplevelse. Tæt på både bro- og færgeforbindelser til Danmark er det sydlige Sverige et oplagt mål for dig, der har brug for et kort afbræk fra hverdagen uden at skulle rejse langt væk. Overvej også Varbergsstadshotell og Hotel Tylösand, hvis du overvejer et spaophold i Sverige.

På ALT.dk kan du finde mange flere artikler og rejseguides om blandt andet Norge, Aarhus og København fra Vores Børn, ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.