spaophold i sverige
SPONSORERET indhold

fit tester: Spa i Sverige

Drømmer du om at komme ned i gear og bare slappe helt af? Tag med til et af Sveriges mest fantastiske spa- og badehoteller – og nyd roen både inde og ude.

Af: Pernille Ancher
20. aug. 2014 | Sundhed | Fit living

„Fodbad, saltskrub, damp, ansigtsmaske, isbad, sauna, relax pool, hammam, razul, lermaske & kropsolie…”
Min veninde & jeg er netop tjekket ind på Falkenberg, et fantastisk gammelt badehotel på den svenske vestkyst kun to timer fra København og bare det at læse, hvad vi skal forkæles med i hotellets luksuriøse spa, er nok til at få skuldrene til at sænke sig en smule.
„Vil I have et glas mousserende vin, mens I venter,” spørger vores spaværtinde, der skal guide os gennem dagens herligheder. Vi takker ja og synker glade ned i hver sin store lænestol. Mm, det er allerede en bedre dag.
Første stop på sparunden er et klassisk fodbad. Vi nyder, hvordan varmen langsomt breder sig i kroppen, og skrubber samtidig arme og ben med en lækker saltskrub. Så er det tid til damp og en nærende lermaske til ansigtet. Jeg når lige at ane, at rummet er bygget op af store marmorplader, før dampen lægger sig tung og beroligende om kroppen. På en gang varmt, tryggende – og virkelig fantastisk.
Efter dampbadet er det tid til det kolde gys. Spaværtinden viser os hen til isbadet, et stort fad med isterninger, og så er det ellers bare at tage en håndfuld og skrubbe sin glohede krop. I starten er det afsindigt koldt, men efterhånden føles det bedre og bedre. Som en tiltrængt forfriskning oven på den varme damp, der får huden til at. Men vi er ikke færdige endnu. Vi skal en tur i sauna. Da vi kommer ud, får vi serveret koldt vand, mens vi tager en slapper i relax poolen. Ah, det er tiltrængt.
I den anden ende af den lyse, eksklusive spa er der indrettet en minihammam, hvor vi hver især bliver udstyret med en stofpose, som mest af alt ligner et hovedpudebetræk.
„Først putter I sæbe på, og så svinger I den,” instruerer spaværtinden. Ideen er at fylde posen med luft, lukke til, trække og skabe en masse skum. Og det virker. Begejstrede skrubber min veninde og jeg hinanden på ryg, arme og ben. Farvel døde hudceller.
Smurt i skum fra top til tå tager jeg en skyller. Jeg har mistet overblikket over, hvor mange gange jeg har været under bruseren. Ja, hvad klokken er, og hvad vi egentlig laver. Og det er også lige meget. Det er længe siden, at jeg har været så afslappet.
Så bliver vi lukket ind et nyt rum. Det er tid til rasul et gammelt arabisk sparitual, hvor du smører kroppen ind i en mineralrig mudder. Parrene rundt om os hygger, griner & smører hinanden på ryggen. Nyskyllede går vi videre til et rum med tropisk brise og et godt lag nærende olie, inden vi til sidst slut bliver lukket ind i et rum med skiltet „Eldrelax”. Siden vi kom, har min veninde og jeg undret os over, hvad det mon var? Ældre laks? Det viser sig at være en smuk pejsestue med seks enorme daybeds med store bløde, hvide puder og en lille sund bar. Vi forsyner os, før vi putter os på sengene. Vand, te, salte nødder og frisk frugt. Mm. Kroppen giver helt efter, og roen & stilheden indfinder sig. Ah. Vi havde en lidt travl tur herop, men stress og spændinger er fuldstændig forsvundet. Omkring os er alle stille. Vi lytter til pejsen, der knitrer, og ser flammerne æde sig vej gennem træet. Tiden forsvinder, og hverdagen føles meget langt væk. Eneste punkter på dagsordenen er en gåtur på stranden, før restauranten står klar med tre retter og havudsigt. Hvad mere kan man drømme om?

GÅ IKKE GLIP AF
1. SKØN MASSAGE.
 Forkæl dig selv med en klassisk rygmassage – den perfekte optakt til en afslappende weekend, 25 min., 450 kr. Book gerne på forhånd.
2. STOR MORGENBUFFET. Sørg for, at du har god tid til at nyde morgenbuffeten, der bugner af frisk frugt, bland-selv-mysli & lune croissanter. Mm.
3. TÆNDT PÅ TRÆNING? Med i pakken er også adgang til fritidscenteret Klitterbadet, som ligger ved siden af hotellet. Her er motionscenter, holdtræning & en svømmehal. Og så er området oplagt til en løbetur.
4. TAG EN DUKKERT. Falkenberg ligger lige ned til vandet og har en 248 meter lang badebro - Sveriges længste.

FALKENBERG STRANDBAD
HVOR: 2 timers kørsel fra København, 30 minutters kørsel fra Varberg, hvor du kan tage færge til Grenå.
HVAD: Lækkert strandhotel med en af Sveriges mest luksuriøse spaer, sandstrand, badebro havudsigt og en dejlig restaurant.
PRIS: Overnatning i dobbeltværelse, 3-rettersmiddag, morgenbuffet og Ivory spapakke (3,5 time) koster ca. 1.500 kr. pr. person.
LÆS MERE: strandbaden.se