Badehoteller - spa og forkælelse på de danske badehoteller

Ah, en tur på badehotel. Findes der en bedre måde at slappe af på i den danske sommer? Hvis du overvejer at forkæle dig selv, dine venner eller familie med et lækkert ophold på et af landets mange badehoteller, er der god grund til at læse med.

Badehoteller i Danmark

Vi giver dig her et overblik over nogle af de skønneste badehoteller i Danmark.

Læs mere

Helenekilde Badehotel

“Helenekilde Badehotel er indrettet i en traditionel og enkel stil og ligger i Tisvildeleje på Sjællands nordlige kyst.”

Ilse Made på Samsø

“Badehotellet llse Made på Samsø ligger tæt ved en ferskvandskilde og havet og værelserne er indrettet blandt andet indrettet med tekstiler fra Gant.”

Strandgården badehotel på Læsø

“Strandgården Badehotel på Læsø har nybyggede suiter med havudsigt og værelser med terrasse.” 

Stammershalle Badehotel på Bornholm

“Stammershalle Badehotel ligger på nordøst Bornholm tæt ved Gudhjem og ikke to værelser er indrettet ens.”

Aarøsund Badehotel

“Aarøsund Badehotel ligger med udsigt til Lillebælt og øen Årø og er indrettet i den originale stil fra 1930’erne.”

Se de mange fine billeder fra badehotellerne og få et indtryk af omgivelser og interiør her på ALT.dk

Svinkløv Badehotel

Måske Danmarks mest berømte badehotel fra 1925, der på tragisk vis brød i brand natten til den 26. september 2016. Branden skyldtes en elektrisk fejl i en tørretumbler, der var placeret i hotellet kælder bag køkkenet.

- Vi kommer aldrig nogensinde til at glemme den forfærdelige nat, udtalte én af hotellets forpagtere, Louise Toft-Hansen, et halvt år efter branden til ALT for damerne.

– Pludselig kom der flammer ud af hoveddøren! Og dér gik alvoren op for mig. Det var jo et træhus. Det hele var træ! Jeg råbte til brandmændene, at de skulle skynde sig at komme, for det var jo her, ilden var, fortsætter hun i interviewet, som du kan læse her på ALT.dk.

Noget af det eneste, der overlevede branden, var en bronzeskulptur af en dame, der slænger sig, og det er planen, at hun skal stå i receptionen, når det nye Svinkløv Badehotel slår dørene op i foråret 2018.

ALT for damerne talte også med Louise Toft-Hansen og hendes store kærlighed, kokken Kenneth Hansen, inden branden. I maj 2016 fortæller de to, hvordan de mødte hinanden og blev så forelskede, at Louise vendte sin Københavner-karriere i ryggen, så de to kunne drive Svinkløv Badehotel sammen.

– Jeg kunne mærke den kærlighed og varme, der er her. Det kryber langsomt ind under huden på en det her sted. Det er bare helt specielt og helt magisk. Det er det virkelig. Der er historier i væggene. Og at få lov til at drive det videre og skrive vores egen historie, det er virkelig stort. Og derfor kom jeg også hurtigt til erkendelsen, at vi selvfølgelig skulle det, fortæller Louise i interviewet.

Læs resten af deres kærlighedshistorie her på sitet.

Mad og badehoteller

En stor del af oplevelsen på et badehotel er den udsøgte danske sommermad, man ofte kan finde på menuen. Her på ALT.dk kan du blandt andet finde opskriften på den berømte valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel og en kartoffelmad á la Ballen Badehotel. 

Badehotellet på TV2

Hvis du er én af de mange danskere, der fulgte med i TV2-serien ”Badehotellet”, er der også god grund til at blive hængende her på sitet. ALT for damerne har nemlig interviewet Amalie Dollerup, som spiller én af hovedrollerne i serien

På ALT.dk kan du læse artikler fra ALT for damerne, Eurowoman, Fit Living, Hendes Verden og Hjemmet.