Efter snart 30 år i Rom
er TV 2-korrespondenten Eva Ravnbøl,
58, en ganske habil kok i det
italienske køkken. Ligesom
veninden og kollegaen Ulla
Terkelsen, som bor i nabolandet Frankrig, elsker Eva
god mad og hygge, men tiden
tilbringes ikke i køkkenet,
når de er sammen.
– Vi spiser altid ude på
restaurant. Og så drikker vi
drinks sammen, afslører Ulla
Terkelsen, 79, da HER&NU
møder de to TV 2-reportere
til et foredrag på Aldershvile
Planteskole i Bagsværd.
Eva har en slank
figur og dyrker
gymnastik for at
holde sig i form.
– Jeg prøver på
ikke at spise for
meget, men det er
svært, for der er fristelser hele tidenFoto: Bo Nymann
Ulla og Eva har rejst sammen i mange år, både når de
har dækket store historier
for TV 2 og privat. Og det
har budt på en række sjove
oplevelser.
– På en isbar, hvor vi bestilte is til at køle os ned på,
mente tjeneren, at vi trængte
mere til to negroni. Det er
vermouth og campari, som
fortyndes med gin og
så en skive appelsin. Efter
de to negroni, så var vi
egentligt også meget flinkere, fortæller Ulla, mens Eva
supplerer:
– Mine børn el
-
sker risengrød,
boller i karry
og frikadeller,
men jeg spiser
mindre og
mindre dansk
mad. Jeg
spiser kun
rugbrød i
Danmark, for
det passer
ikke ind
i Rom.Foto: Bo Nymann
– Når al teknikken til tv
brænder sammen, så er svaret
negroni. Det har i hvert fald
været din yndlingsdrink lige
siden.
Eva er lige nu aktuel med
kogebogen 'Guds eget køkken', hvor hun afslører en del
af de italienske opskrifter, som har haft betydning for hendes
liv i Italien, og samtidig er der
masser af gode historier om
italienerne i hendes liv.
– Min første italienske
kæreste, da jeg var 19 år, var
kokken Alessandro, hvor jeg
lærte de italienske grundregler i køkkenet. Min næste
kæreste og faderen til mine
børn, Paolo, var vinhandler.
Mamma Eva i cen
-
trum ved middagsbordet i Rom med
datteren, Sofia på
24, til venstre og
sønnen, Camilo på
28, til højre samt
familie og venner.Foto: Line Falck
At italienerne går op i deres
mad, har hun for længst lært.
– For mange år siden kom
jeg til at blande forkert pasta
med forkert sovs. Der fik jeg
blikket af min første svigermor, Maria, som jeg var bange
for at lave pasta til.
Da Evas børn, Sofia, 24,
og Camillo, 28, var små,
forventede de ligesom andre italienske børn, at der var
mad i køkkenet, når de kom
hjem fra skole.
– Mit job har aldrig været
et 9-16-job, så jeg har kunnet
tage køkkentørnen, og heldig
-
vis har mange i min omgangskreds også haft mærkelige
arbejdstider, og de har så haft
mine børn til frokost, når jeg
har arbejdet om dagen.
En ting glæder Eva sig til,
når Sofia og Camillo får børn.
Så skal hun selv være rigtig
italiensk mamma.
– Jeg skal SÅ meget passe
mine børnebørn og lave
mad til dem. De skal have
det samme, som mine børn
fik, nemlig luksusbabymos
med grønsagsbouillon, kogt
zucchini med kartoffel, gulerod, parmesan og jomfru
-
olivenolie over.