SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Modens 7 dødssynder - undgå at hoppe i fælden
Foto: All Over Moderedaktør på Eurowoman, Gertrud Maria Bønnelykke, guider dig uden om de største modekiks

Modens 7 dødssynder - undgå at hoppe i fælden

Modeekspert Gertrud Maria Bønnelykke guider os til, hvilke tendenser, vi skal holde os helt væk fra, når vi mikser tøj. For nej, det er ikke alt, vi kan rocke, selvom vi måske selv tror det.

Det vrimler med styling tips på nettet og side op og ned i diverse magasiner. Men hvilke tendenser skal vi egentlig være på vagt overfor, så vi ikke ender i den store modefælde? Hvad er totalt no-go? Det afslører modeekspert og moderedaktør på modemagasinet Eurowoman, Gertrud Maria Bønnelykke, så vi kan bevæge os stilsikkert igennem livet. I hvert fald fra nu af.

1. dødssynd: Er det en strømpebuks, eller er det et ben?
− Hudfarvede nylonstrømper er et no-go! Jeg synes, det er lig med dårlig stil, og det ser aldrig pænt ud lige meget hvad. Jeg får helt myrekryb, hver gang jeg ser nogle, der har dem på, og man kan se, at de rynker nede ved skoen. Det er også svært at ramme den samme hudfarve, man selv har. Og jeg ved jo, der er mange, der går med dem, men hvis man endelig vil have dem på, er det bedre at vælge nogle med mønster eller blonder på, så man ikke er i tvivl om, at det er strømpebukser, man har på. Man skal ikke prøve at ligne, at man har bare ben, så kan man lige så godt tage springet og have helt bare ben, det er meget pænere.

2. dødssynd: Når sexet bliver for meget
− Hvis man vælger en nedringet top, så er det meget vigtigt, at man ikke vælger en kort nederdel til. Det må aldrig være kort både for oven og for neden. Det signalerer bare noget forkert, og så forsvinder det elegante og sofistikerede ved et look. Man kan jo godt have en nedringet top på til en lang nederdel eller et par lange bukser, men man skal vælge, om man vil vise ben eller bryst.

LÆS OGSÅ: 10 skønhedsbrølere - sådan undgår du dem nemt

3. dødssynd: Når man køber sig til et look
− Det er helt sikkert no-go at være klædt i ét mærke fra top til tå. De damer, der har Chanel på fra top til tå, ødelægger alt det lækre ved mærket. Det lækre ved fx at have en dyr mærketaske er at sætte den sammen med tøj fra H&M og Zara. jeg synes helt sikkert, at et miks af mærker er det bedste, og det ser bare mere lækkert ud, hvis man har et par slidte jeans og en hvid t-shirt på med en chaneltaske til. Det er jo ikke god stil at købe dig til et look.

4. dødssynd: Når man har høje hæle på, koste hvad det vil
− Man skal aldrig tage et par sko på, man ikke kan gå i. Der er ikke noget grimmere end en pige, der kommer vraltende og ikke kan gå i de sko, hun har på. Det kan også sagtens være flade sandaler, der er svære at gå i. Man skal ikke se smart ud for enhver pris.

5. dødssynd: Når man ligner en omvandrende vasketøjskurv eller skraldespand
Det er vigtigt, at ens tøj er rent og ikke er nusset og fnuldret, for det giver bare et sjusket resultat. Så er det lige meget, om du har en lækker, dyr taske ud over, for det kan ikke camouflere det. Der er bare nogle mennesker, der altid har en plet hist og her eller et hul i trøjen, og det siger meget om en person, hvordan man klæder sig. Gør noget ud af dig selv, klip den løse tråd af og brug en fnugrulle.

LÆS OGSÅ: Sådan styler du klassikere der passer til din stil

6. dødssynd: Når din figur ligner en klokke
− Det er vigtigt, at man tænker meget over silhuetten i tøjet, og hvad man mikser. Hvis man vælger noget voluminøst for oven, er det vigtigt, man ikke vælger noget voluminøst for neden, for så bliver man bare en klods. Man skal tænke på, hvad der harmonerer godt sammen. Der er jo ikke nogen grund til at blive mere kasseformet, end man er. Hvis du tager en stor strutnederdel på, og du også har en stor strik på, så kan du godt ligne en klokke. Så er det finere at have noget smalt og stramt på foroven

7. dødssynd: pyntet på en klodset måde
− Det er rigtig vigtigt, at man husker at nedtone sin påklædning lidt, så man ikke ligner en fra en 80’erfilm. Palietter og velour går fx ikke sammen, der er man nødt til at sætte det sammen med noget lidt mere sporty, så det ikke bliver for meget. I forhold til smykker, er det vigtigt, man ikke tager hele smykkeskrinet på. Det bliver alt for meget og 80’er på den dårlige måde, hvis man både har store øreringe i ørerne og en stor perlehalskædehalskæde om halsen. Så må man vælge. Det er det samme med farvede øjne og læber. Man skal vælge imellem læbestift eller øjenskygge, så man ikke går rundt og ligner et fastelavnsris.

LÆS OGSÅ: 10 ting du skal vide om den nye sæson