Guide
Foto: All Over Press

Abefest, stærke kvinder og søde drømme

September måned i kultur, mode og interiør – vi har samlet alt det bedste til dig.

Det kan være svært at finde hoved og hale i alle de nyheder, som du bliver præsenteret for hver eneste dag. Vi har udvalgt de bedste for september måned. Der er både kunst at holde øje med, nye ting du kan tilføje til garderoben og lidt til hjertet, hjernen og børnene.

LÆS OGSÅ: Streetstyle-stjernens guide til New York – her skal du spise, shoppe og bo

God fornøjelse.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke have det dårligt med at tage selfies

Abefest. Svenske Monki fylder 10 år, og med efterårets kollektion og kampagne kan vi sige det kort: Vi tager gerne 10 år til.

Denimjakke, Monki, 700 kr. Kjole, Monki, 300 kr. Halstørklæde, Monki, 180 kr.

Hold varmen. Skønheden i at stå midt i et hvidt ingenting slog mig omkuld. På den gode måde. Sådan beskriver model Emma Leth sit møde med Island, da hun skulle stå model til kampagnebillederne til efterårs og vinterkampagnen for 66°North. Billederne blev skudt på bjerget Skálafell uden for Reykjavik under temmelig barske vejrforhold, men det gør jo ikke noget, når man er godt klædt på.

–Normalt, når man skyder billeder i sådan et klima, står man og fryser, men det var bestemt ikke tilfældet her. Jeg havde lyst til at vælte mig rundt i sneen, fortæller Emma Leth. Vi håber stadig på lidt efterårssol, men ser frem til at give den danske vinter en på frakken med 66°North.

Jakke, 66 North, 5.500 kr. I butikkerne til november.

Drøm sødt. En god nats søvn gør dig smukkere, sundere og giver mentalt overskud. Så hvorfor gå på kompromis med dit nattøj? Det nye engelske mærke Three Graces klæder dig luftigt og feminint på til drømmeland. Enkelt og luksuriøst. Sov godt.

Kjole, Three Graces, 2.300 kr. Skjorte, Three Graces, 1.900 kr. Shorts, Three Graces, 850 kr.

Tidsrøver. Der var engang, hvor det eneste, dit ur skulle kunne, var at fortælle dig, hvad klokken var. Sådan er det ikke længere, og et af de nyeste bud på 'smartwatches' er fra Michael Kors. Her kan du bl.a. holde styr på din træning og få notifikationer fra mail og sociale medier uden at tage mobilen op af lommen.Tjekket og diskret.

Ur, Michael Kors, 2.970 kr.

Vi maler byen køn. En malebog til voksne? Om køn? Ja, det er lige præcis det, det er. Kønssociolog Cecilie Nørgaard har udgivet en skøn malebog, der får dig helt ned i meditativt gear og samtidig opfordrer dig til at tænke over kønsstereotyper og alternative kønsidentiteter. Vi er allerede i gang med regnbuefarverne.

Der står nogle habile kunstnere bag illustrationerne til kønssociolog Cecilie Nørgaards nye malebog til voksne. Blandt andre Cathrine Raben Davidsen, Stine Langvad og Elmgreen & Dragset.

Kunstmalebog, Cecilie Nørgaard, 250 kr.

Let's face it. Stærke, modige, urørlige. Portrætterne af bl.a. Hillary Clinton, Lady Gaga, Donald Trump og Leonardo DiCaprio af den schweizisk-amerikanske fotograf Marco Grob er i en klasse for sig. Resten af året kan du se dem i en stor udstilling på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, hvor du også kan se hans helt nye portrætserie af det danske kronprinspar udført på museets foranledning.

Udstillingen løber 26. august til 31. december. Donald Trump, Lady Gaga og Hillary Clinton er bare et lille udvalg af værkerne på udstillingen med fotografen Marco Grob.

Kun til de små (desværre). Du behøver ikke have børn for at forelske dig hovedkulds i den nye kollektion fra H&M Studio Kids. Så fine sager kan jo bare gemmes væk, til du en dag er klar til familieforøgelse. Om ikke andet er her i hvert fald rigtig gode bud på gaveideer til alle, du kender, med små mennesker i familien.

Kjole, H&M, 399 kr. Hårbånd, H&M, 129 kr. Skjorte, H&M, 199 kr. Shorts, H&M, 179 kr. Kuffert, H&M, 349 kr. 

 

Til hjertet og hjernen. Forfatteren Delphine de Vigan solgte over en million eksemplarer i Frankrig, da Alt må vige for natten udkom i 2013, og siden er den selvbiografiske roman om en meget hårdt prøvet kvindeskæbne udkommet i hele verden, herunder i Danmark i 2015.

Alt må vige for natten, Delphine De Vigan, 100 kr. Baseret på en sand historie, Delphine De Vigan, 140 kr. 

LÆS OGSÅ: 10 ting, som du kan shoppe med god samvittighed

LÆS OGSÅ: En ny type kvinde stjæler spotlight i modeverdenen

LÆS OGSÅ: Skoen, som er blandt de mest udskældte, er nu noget af det smarteste

Se, hvad vi ellers skriver om: Hillary Clinton