Frederikke Sofie Ganni
Foto: PR

Tendenser fra Copenhagen Fashion Week 2017

8 ting, der overraskede os under den københavnske modeuge

Modeugen betyder ikke kun velklædte mennesker, champagne og mingling. Det vigtigste er, hvad vi ser på catwalken. Se her, hvad der overraskede os allermest.

For få dage siden var København fyldt med velklædte moderedaktører og modeinteresserede, da modeugen stod på. Catwalksne var fyldt med smukke kreationer og dejlige danske kvinder. På gaden kunne man møde kvinder klædt i den nuværende sæsons tendenser.

LÆS OGSÅ: Nina Agdal: "Jeg giver ikke en fuck, hvad folk tænker om min krop, så længe jeg har det godt med mig selv"

Det, der brændte sig bedst fast i vores hjerner, var de exceptionelt mange overraskelser, som vi blev præsenteret for. Her får du vores favoritter, der snildt kan siges, at have været ugens største…

Få ny frisure helt uden saks eller farvning: Er din hverdagsuniform for kedelig, eller har du måske overvejet en paryk? Hos både Designer’s Remix og Bitte Kai Rand var de unge kvinder iklædt parykker, der gav modellerne en fælles følelse og understregede stemningerne, der var lagt i kollektionen. Et godt tip til dig, der vil prøve noget nyt af, men ikke helt tør finde saksen frem.

90’er jeans: Vi har alle vores favoritpasform, når det kommer til jeans, men hvis det står til Ganni, skal alt der ikke er kæmpe stort, lavtaljet og 90’er-inspireret skiftes ud med deres udgave af netop de klassiske jeans. Et gensyn, der overraskede os, og gav os lyst til straks at være Ganni-smarte.

En ny tendens på streetstyle-scenen: Det er ikke kun på catwalken, at moden ses. Der er også masser at mode at kigge på på gaden, hvor de mange modeinteresserede spankulerer rundt. Fænomenet kaldes ”streetstyle”, og plejer at være noget af et cirkus med et væld af farver, stiletter, pailetter, store solbriller og de rigtige tasker. I år var det som om, at stilikonerne havde tonet det lidt ned, og de gik i stedet efter mere afslappede looks. Se bare Emili Sindlev på billedet ovenfor, der tyede til stor blazer, nederdel og tilbehør i neutrale toner. Et look, der også var at finde på andre stilikoner som Pernille Teisbæk og Irina Lakicevic – og som vi helt sikkert skal kopiere.

Baum und Pferdgarten udfordrer: Diskussionen om, hvorvidt T-shirten skal ned i bukserne eller ej, får helt nye dimensioner hos den danske designduo Baum und Pferdgarten, der propper alt fra blazerjakker til hættetrøjer ned i bukser og nederdele. Taget i betragtning af, at det er en forårs- og sommerkollektion, er det måske lige til den varme side, men vi synes, at idéen er god og giver god mulighed for at skabe en smallere silhuette i dine sæt.

Konfirmationskjole eller hverdagsbrug? Hvid kan sagtens være hverdagsvenligt og elegant uden at være brudeagtigt, som vi så hos Cecilie Bahnsen. Den danske designer, der har vundet DANSK Design Talent – Magasin Prisen og senest været nomineret til LVMH-prisen, er kendt for sine legende, voluminøse og eksklusive kjoler, som vi denne sæson så i mere nedtonede udgaver. Især den hvide lange kjole, der blev båret af Emma Leth, blev hurtigt en favorit. Brug dit hvide tøj med afslappede sneakers som her, og du er ”good to go”.

Nye ansigter på catwalken: Det var ikke kun danske favoritter, som Emma Leth, Kirstin Liljegren, Caroline Brasch Nielsen og Nadja Bender, der indtog den danske catwalk. Hos både Saks Potts, Astrid Andersen og Holzweiler, var der lånt både adelige, sangstjerner og udenlandske modeller til at gå på catwalken. Vi byder velkommen på podiet til Cath Alexandrine Danneskiold-Samsøe, Mø og Erin Wasson, der hver især gik hhv. Saks Potts, Astrid Andersen og Holzweiler.

Kvinde, mand dig op! Det er ikke mange sæsoner siden, at Han Kjøbenhavn lancerede deres kvindekollektioner, som især under modeugen i februar 2017 tog ordentligt fat og fyldte ligeså meget som herrekollektionen. Deres bud på looket næste forår og sommer byder på print og store skuldre. De overdimensionerede skuldre og renæssanceprintet tenderede næsten til jagttøj, og gav kvinderne noget maskulint.

Farveladefest: Der hersker ingen tvivl. Skandinaviske kvinder er mest til makeup, der giver fejlfri og smuk hud. Et fænomen, der også kendes som ”No-Makeup Makeup”. Hos Stine Goya, der i år fejrer 10 års jubilæum, var det dog ikke sagen. Her havde makeupartist Trine Skjøth pakket de mange modellers øjenlåg ind i flere lag farver og glimmer, der gav det ellers nøgne ansigt liv og understregede kollektionens fantastiske og legende farvepalet.

Vi glæder os allerede til næste modeuge!

Se, hvad vi ellers skriver om: Modeuge, Trends og København