Nadja Bender Paris Street Style

Foto: Rex Features / All Over Press

Derfor hitter danske modeller på catwalken

Hvorfor er danske modeller et hit i udlandet? Vi har snakket med Sune Palner, kreativ direktør hos Scoop Models og Anne Lose, chefredaktør hos Eurowoman.

Under den netop overståede couture-uge var en stor del af de ekstravagante kreationer båret danske af modeller. Vi har snakket med Sune Palner, kreativ direktør hos Scoop Models og Anne Lose, chefredaktør hos Eurowoman, om hvad det er, som gør danske kvinder så efterspurgte til de internationale modeuger.

LÆS MERE: "Vi kan blive superhelte med vores tøj i fremtiden"

Der hersker ingen tvivl. Det er populært at være dansker i udlandets kreative kredse, og her snakker vi både arkitektur-, mad-, musik- og modebranchen. Navne som Nadja, Josephine, Kirstin, Amanda og Caroline er ikke længere fremmede i det store udland - og især ikke i modelbranchen.

LÆS MERE: Her er moderedaktørens fire favorittendenser fra couture-ugen

From today's @chanelofficial show ❤️❤️❤️❤️ thank you for having me @aurelieduclos @pascalbraultt @djcori

Et billede slået op af Nadja Bender (@nadjabender) den 5. Jul 2016 kl. 1:47 PDT

 

Anne Lose har arbejdet med danske modeller i næsten 10 år og har valgt mere end 72 forsider til Eurowoman magasinet. Vi har fået hende til at sætte et par ord på, hvorfor de danske kvinder er noget særligt:

"Man kan sige, at det er attituden," siger Anne Lose. "Jeg synes, de danske piger har den personlige stil og attitude, der også ses i modebilledet generelt. Det bliver meget naturligt for dem at brænde igennem på catwalken og i modehusenes kampagner. De har et look, der bare er 'no bullshit' smukt og kommer bare, som de er. Og det er netop den afslappede tilgang til det, som skinner igennem."

Netop attituden og den personlige stil er Sune Palner fra Scoop Models også vild med. "Danske modeller har altid været populære - helt tilbage fra 1970'erne har de svenske, hollandske og danske modeller været efterspurgte. Jeg tror, det er noget med vores gener og den skandinaviske 'vibe'. Vi er høje, lange, blonde, fregnede og klassiske i looket."

Giambattista Valli Couture fall 17 Thank you ❤️! @giambattistapr @mgazario_casting

Et billede slået op af Lulu Leika • 🚀 (@lululeika) den 4. Jul 2016 kl. 2:20 PDT

 

Hos Scoop Models er det ikke kun den klassiske skønhed, som man tilægger stor værdi. De skæve typer er meget populære blandt de udenlandske modehuse. "Vi går meget op i typer, hvor vi finder forskellige, ikke så klassiske, modeller. Vi har den pæne og klassiske kvinde, men også hende med den specielle næse og andre ansigtstræk, som andre ikke vil forbinde med skønhed," siger Sune Palner. Danmarks designkultur spiller også ind, mener Sune Palner: "Danmarks stærke designkultur gør også, at mange synes, at vi er interessante og et land, som rent æstetisk har en smuk tilgang til design"

 

Vi glæder os over, at det fortsat er smart at være dansk model i det store udland og holder skarpt øje med, hvem der mon bliver den nye. Om det bliver en Sofia, Alma eller en Freja er endnu uvist. Har du fundet en?

LÆS MERE: Vi bruger mobilen til at undgå at tale med hinanden

LÆS MERE: "Derfor bør du investere i større diamanter og dyre sko og drikke meget mere champagne med alderen"

LÆS MERE: The Serpentine Summer Party: Se hvad Naomi Campbell, Sienna Miller og Kate Moss havde på!