Lilla hår hitter i Hollywood
Foto: Nicole Richies personlige Instagram Smukke Nicole Richie er blot én, i en lang række af kendisser, som farver lokkerne lilla

Lilla lokker er populært hos kendisserne som aldrig før.

Har du også bemærket denne tendens?

En håndfuld stilfulde kvinder i Hollywood har ladet deres lyse lokke farve i en nuance, som mest af alt minder om lavendel. Men hvorfor er de kendte kvinder vilde med netop den farve?

Amerikanske it-piger som Nicole Richie, Kelly Osbourne, Mary Kate og Ashley Olsen, samt dansk-amerikanske Chloe Nørgaard er blot nogle af de amerikanske kendisser, som har flashet de farverige lokker på det seneste.

Ekstreme hårfarver har længe været en del af gadebilledet. I højere grad hos punkere i undergrundmiljøet end hos fashionistaer på første række, men i 2014 har de celebre damer, hos hvem den lyselilla nuance især har bidt sig fast, taget det til sig som aldrig før.

Mere engel end punker
Den dansk-amerikanske topmodel Chloe Nørgaard er en af de internationale stjerner, der er kendt for sit farverige hår på catwalken. Ifølge hende er lavendel et feminint valg, uden at det bliver for "in your face" i forhold til andre farver, skriver hun i en mail til Eurowoman.dk.

- Man ligner mere en engel end en punker, og det minder mig lidt om en isdronning. Det er en let overgangsfarve fra blond, så er det et meget "sikkert" valg.  Mit var inspireret af candyfloss, så det havde toner af pink og blåt, skriver hun fortsat.


Nicole Richie var bannerfører for den lilla dille og havde en kort årgang en flirt med blå, men er vendt tilbage til favoritten igen.

En oprørstendens i stigning
Også i Danmark er det lilla hår en udbredt tendens i gadebilledet. Det mener Joekim Nielsen, der er chefstylist for Toni&Guy og indehaver af frisørsalonen Oops:

- Farver som lavendel og candyfloss er feminine farver, der giver et blødt og mildere look, som fremhæver og komplimenterer hudens glød, i modsætning til f.eks. grøn og gul. Farverne er en god mulighed for at udstråle selvtillid, personlighed og mod uden for eksempel at skulle bevæge sig ud i en page. Det er den evige "jeg har brug for at prøve noget nyt"-tendens, som vi ofte ser i min branche, siger han til Eurowoman.dk.

Også for Chloe Nørgaard bunder beslutningen om at farve håret i de opsigtsvækkende nuancer i et behov for at skille sig ud:

- Det startede hos mig som en form for oprør, hvor jeg trængte til en drastisk kreativ ændring, så det er ret fedt at se, hvordan det er eksploderet, lyder det fra modellen, som har testet talrige andre farver af: 

- Min favorit var helt sikkert da jeg havde ildfarven, hvor det det røde falmede ud i gult. Dét eller da det var regnbuefarvet.

Det næste bliver dirtyblond
Mens Chloe er tilhænger af de mere krads farver, så tror Joekim mere på de sartere og mere naturlige, mindre skadelige af slagsen som en mainstream tendens i modsætning til eksempelvis "Rihanna-rød":

- Den større tendens hedder dirty blonde, og kommer sig af, at man vasker en pangfarve ud, for at give det et mere støvet udtryk, fremfor at det ser helt nyfarvet ud. Vi ser tilfældet med lilla, men jeg tror vi vil se andre farver i denne tendens i fremtiden.

Ud over, at den støvede lilla farve giver glød til ansigtet, er den også mere skånsom:

- Den slags hårfarver er oftest semi-permanente og baseret på naturlige pigmenter. Derfor er de knap så skadeligt for håret. Det gør at flere er tilbøjelige til at give sig i kast med trenden, forklarer Joekim Nielsen.


Venstre: Hollywoods mest stilede tvillinger, Mary Kate og Ashley Olsen. Højre: Tidligere punkgirl, nuværende modedarling, Kelly Osbourne.

LÆS OGSÅ: 5 frisørløgne, de fleste hopper på - gør du?

Se, hvad vi ellers skriver om: Skønhed