SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Fem svenske bloggere, du skal kende

Fem svenske bloggere, du skal kende

Svenskerne tog blogmediet til sig for flere år siden, og de populære bloggere Blondinbella, Kenza og Elin Kling har alle tusindvis af læsere. De er kendte udover Sveriges grænser, men der er også mange andre bloggere, som er værd at besøge.

Vi giver dig et overblik over fem af de mest interessante og stilfulde svenske blogchicks.

1. Ida Rislöw
21-årige Ida er netop flyttet fra magasinet Myperfectguide til den store svenske blogportal Freshnet på ida.freshnet.se, og hendes popularitet er stigende.

Hun viser kunstneriske billeder, får inspiration fra franske piger og LA-chicks, og hendes egen stil er afslappet men stilig – og ofte med et stykke Acne eller Fifth Avenue Shoe Repair.

Hun er flere gange blevet fotograferet af Yvan Rodic fra Facehunter og ses på mange svenske streetstyleblogs. Her i foråret har hun desuden været en af de tre langbenede piger i MTVs samarbejde med Gilette, hvor nordiske piger konkurrerer om at have Nordens bedste ben. Den danske dommer er Trine, som har bloggen trineswardrobe.dk2. Karolina Skande
Ikke mange bloggere har direkte indflydelse på designernes kollektioner, men 31-årige Karolina fik sat en læserstorm i gang, da hun forelskede sig i et par støvler i Acnes showroom. Støvlerne var egentlig et showpiece, men da Karolina skrev om den ulykkelige forelskelse på sin blog rodeo.net/hotspot, fik hun så mange henvendelser, at Acne valgte at sætte fodtøjet i produktion. Det er såmænd modellen Track, som blev en af vinterens mest populære støvler.

Udover sine gode overtalelsesevner har Karolina også en fin og casual stil, som de fleste kan identificere sig med. Frøken Skande er redaktør på modemagasinet Rodeo og er flere gange blevet udnævnt til Sveriges mægtigste modeblogger.
3. Columbine Smille
Vi kender alle Elin Kling, som er her, der og alle vegne for tiden. Men hvad med hendes bästis Columbine? Hun arbejder som moderedaktør på Styleby, som er en videreførelse af Elin Klings blog, og på columbine.freshnet.se kan man komme helt tæt på hverdagen på et af Sveriges nyeste og allerede mest succesfulde modemagasiner.

Stilen er intelligent og klassisk med fokus på få gode kvalitetsting, som kan mikses. Men Columbine er aldrig kedelig, for hun formår altid at give sine outfits et lille tvist med tårnhøje sko, skæve solbriller eller nye farvekombinationer.
4. Ida Pyk
25-årige Ida Pyk bruger sin blog til at debattere og provokere, når hun viser t-shirts med tryk af Osama bin Laden og teksten «I fucked Gleerup» (svensk musiker). Men hun er også en talentfuld designer og blev udset til årets rookie af Det svenske moderåd sidste år.

Til daglig blogger hun på ida.elle.se, og hun er blevet kendt for at have en skarp og velskrivende pen og er ikke bange for at være kritisk overfor nutidens design og mode, men hun har også en fin og unik stil, som bliver vist frem for bloggens voksende læserskare.
5. Hanna og John
I 2008 flyttede parret til Frankrig i et sabbatår, og som så mange andre startede de en blog for familie og venner at følge med. Men Hannas gode stil og Johns generelle lækkerhed blev snart populær blandt modeinteresserede, og bloggen hannaojohn.streetstyle46.se er nu en af Sveriges mest populære modeblogs.

Det 22-årige par bor nu i Göteborg, og kombinationen af smukke billeder, deres sans for personlig stil og mange rejser rundt i verden gør bloggen meget anbefalelsesværdig.

Se også: Eurowomans blog: Lækre chokolade-stiletter »