mads nørgaard

Foto: Helle Moos Mads Nørgaard har vundet årets Guldknap-pris.

Vinder af Guldknap-prisen 2021

Årets Guldknap-vinder: "Vi skal lave fantastisk almindeligt tøj til fantastiske almindelige mennesker"

ALT for damernes designpris Guldknappen er for anden gang gået til Mads Nørgaard. Den blev overrakt til den stolte vinder i forbindelse med magasinets 75-års jubilæumsshow.

I forbindelse med ALT for damernes store 75-års jubilæumsfest, der netop er blevet afviklet i Operaen i København, blev vinderen af årets Guldknap-pris kåret.

Valget har i år stået mellem tre tidligere vindere af den ærefulde designpris, nemlig Designers Remix, Baum und Pferdgarten og Mads Nørgaard, og det er ALT for damernes læsere, der de seneste par måneder har kunnet stemme på, hvem der skulle vinde Guldknap-prisen.

Vinderen blev Mads Nørgaard.

mads nørgaard vinder guldknap 2021.jpg
ALT for damernes chefredaktør, Rikke Dal Støttrup, sammen med årets Guldknap-vinder, Mads Nørgaard. Foto: Helle Moos.

"Jeg vil gerne sige en ting: Tusind, tusind, tusind tak for at stå her, og tak til alle dem, der har stemt. Og jeg vil gerne sige tak til mine medarbejdere, som har været med til at lave kollektionen," lød det fra en tydeligt stolt Mads Nørgaard.

I sin takketale sendte han også en hilsen til Helle Thorning-Schmidt og roste en særlig ting, som hun havde sagt i forbindelse med modtagelsen af ALT for damernes Søstersindpris:

"De herskerteknikker, som du, Helle Thorning-Schmidt, så fint gennemgik før; én af dem er jo, at man tillader sig at have så mange meninger om, hvad kvinder må have på, og der vil jeg bare sige for min branches og for mit private synspunkt: Skulle vi ikke bare lade jer være i fred og bare lade jer gå i, hvad I har lyst til – om det er en croptop, en Gucci-taske eller hvad fa'en det måtte være."

Og endeligt rundede han talen af med at sige, hvad der er allervigtigst for ham som modeskaber:

"Til sidst vil jeg sige, at min ambition i vores firma er, at vi skal lave fantastisk almindeligt tøj til fantastiske almindelige mennesker."

Han har vundet ALT for damernes designpris en gang før. Det var tilbage i 2017, og nu har han så gjort det igen. Men det er slet så mærkeligt.

Mads Nørgaard er på mange måder synonym med den tidløse garderobe, der fremstår autentisk i sin enkelthed og samtidig forfriskende og nytænkende.

For flere år tilbage overtog Mads Nørgaard en helt særlig designarv og ikke mindst et -ikon i form af 101-T-shirten fra sin far, Jørgen Nørgaard, og han udgør en helt særlig figur på den danske modescene.

Mads Nørgaard har gennem årtier formået at fastholde design-DNA’et og forretningen, han overtog efter sin far, og samtidig fornyet brandet og været i stand til at følge med tidsåndens krav om originalitet. Derfor er han også kendt og elsket af kvinder og mænd gennem generationer, og det er derfor heller ikke så mærkeligt, at han endnu engang løber med Guldknap-prisen.

"Mads Nørgaard og ALT for damerne har et helt særligt slægtsskab, og dét, han står for, er på mange måder i tråd med vores magasin. Han har bl.a. lavet løbetrøjen i forbindelse med ALT for damernes kvindeløb i 2016, 2019 og nu igen i 2022," siger chefredaktør Rikke Dal Støttrup og fortsætter:

"Generelt kendetegner det ham, at man altid føler sig smart i hans designs, og samtidig er det superanvendeligt. Han er på mange måder i øjenhøjde med forbrugeren på samme måde, som vi forsøger at være det med vores læsere," siger chefredaktør Rikke Dal Støttrup om årets vinder.

Årets Guldknap

ALT for damernes Guldknap er designet af Charlotte Lynggaard i 18 karat rødguld med brillanter. Mønsteret på knappen er inspireret af en antik blonde, som Charlotte har fundet på et loppemarked i Paris.

Shop løs på Boozt.com

I år har vi igen allieret os med online-modegiganten Boozt.com (sponsoreret). Her kan du se moderedaktionens favoritter fra hver af de tre nominerede brands og klikke de forskellige designs direkte hjem til din hoveddør. Dine varer leveres inden for to dage og kan sendes gratis retur. Boozt.com har eksisteret siden 2009 og tilbyder et bredt udvalg af fashion, kids, sport og beauty. På hjemmesiden finder du hundredvis af danske og internationale mærker.

Se, hvad vi ellers skriver om: Guldknap og Design