Harry Styles

Foto: Getty Images Det er langt fra første gang, at musikeren Harry Styles iklæder sig noget såkaldt "feminint". Her ses han til Met Gala i New York i 2019.

Twitter gløder: Harry Styles vækker opsigt på ny Vogue-forside

Det tidligere One Direction-medlem har sat det sociale medie Twitter i flammer, efter han er iført en kjole på forsiden af det amerikanske Vogue.

Kan en mand bære kjole?

Det er det helt store – og tydeligvis rødglødende – spørgsmål, der nu bliver debatteret heftigt, efter at det amerikanske Vogue i fredags havde den britiske popsanger og tidligere One Direction-medlem, Harry Styles, på forsiden.

Det skriver The Guardian.

Det er første gang i 127 år, at det amerikanske modemagasin har en mand alene på forsiden – og så faldt valget på  26-årige Harry Styles iført en lyseblå blondekjole.

Men det er langt fra alle, der har været lige begejstret for det valg.

Blandt andet de to konservative forfattere Candace Owens og Ben Shapiro har på det sociale medie Twitter i skarpe vendinger kritiseret den non-binære og ”flydende” påklædning, han er iført. De mener nemlig ikke, at kjoler og det at være mand hænger sammen.

”Intet samfund kan overleve uden stærke mænd. Det ved Østen. I Vesten er det ikke nogen tilfældighed, at der er en stigende feminisering af vores mænd, mens vores børn oplæres i marxismen. Det her er et direkte angreb. Giv os mande-manden tilbage,” skriver Owens.

Shapiro er enig og skriver:

”At lade som om, at mænd, der klæder sig ud som kvinder, ikke feminiserer mænd, er latterligt. Specielt når det kommer fra de samme mennesker, som hylder Styles PÅ GRUND AF, at han feminiserer maskulinitet,” lyder kritikken blandt andet.

Ikke første gang

Det er langt fra første gang, at den kendte musiker bryder med billedet af den stereotype ”mand”.

Harry Styles har tidligere på den røde løber, i musikvideoer, på sin Instagram og sågar på avisforsider båret smykker og kjoler og leget med det ”feminine”.

Til The Guardian Weekend har han endda forsvaret sit såkaldte queer-udtryk.

”Jeg springer ikke bare ud i seksuel tvetydighed for at være interessant,” sagde han til avisen:

”Jeg vil have, at ting skal se ud på en særlig måde. Ikke fordi det får mig til at se homoseksuel ud, eller det får mig til at se heteroseksuel ud, eller det får mig til at se biseksuel ud. Men fordi jeg synes, at det ser cool ud.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Kendte, Sociale medier og Manderollen