Helene Basse
SPONSORERET indhold

Helene Basse har gjort sig et vildt ’wow-køb’: Kom indenfor i hendes smukke klædeskab her

Helene Basses stil er klassisk, men hun kombinerer gerne de fine silkebluser med mere rå items. For hende er det vigtigste ikke at gemme sin femininitet væk, når hun tager på arbejde i skønhedsbranchen – og så skal de ting, hun køber, være i en kvalitet, der holder i mange år.

Af: Sille Henning Foto: Pernille Ringsing
26. feb. 2024 | Mode | ALT for damerne

Stil

Min stil kan bedst beskrives som en harmonisk fusion af klassisk, råt og feminint. Med alderen er jeg blevet bevidst om at tilføje feminine nuancer i mit tøjvalg og ikke gemme min femininitet væk på arbejdet. Det handler for mig om at være autentisk i min fremtoning.

Favoritbrand

Jeg går ikke så meget op i mærker eller designere længere, som jeg måske gjorde i mine yngre dage. I dag går jeg mere efter den gode kvalitet og pasform.

For eksempel er jeg p.t. begejstret for et mærke som Nanushka, der formår at designe tøj, der flatterer kroppen i alle dens stadier med symmetriske silhuetter i halsudskæringer og kjoler i strækbart stof. Deres bæredygtige tilgang og veganske læderalternativer er også et stort plus.

HeleneBasse_klaedeskab-hverdag.jpg
Bukser og top fra Nanuska og sko fra Custommade.

Hverdag

Det afhænger af min dag og mit humør. Silkeskjorter i blide, feminine nuancer er ofte mit go tovalg, som jeg kombinerer med enten sorte bukser, jeans eller nederdel. Nogle gange går jeg efter et monokromt look i f.eks. helt hvidt eller helt lilla som et enkelt virkemiddel. Jeg elsker vintermånederne, når kulden indfinder sig, og man kan tilføje en varm strik, en stilfuld læderjakke eller en oversized blazer.

Læs også

Fest

Min feststil er ikke langt fra min hverdagsstil, men jeg lægger ofte lidt ekstra til outfittet. Jeg har en svaghed for alt, der skinner, så jeg er ofte iklædt glimmertoppe eller høje hæle med similisten. Ved mere formelle lejligheder går jeg all in med en lang, iøjnefaldende kjole.

HeleneBasse_klaedeskab-fest.jpg
Til fest må outfittet gerne tilføjes glitter og glimmer, og den lille Saint Laurent-taske er perfekt til fest. Kjole fra Ba&sh, sko fra Gianvito Rossi og taske fra Saint Laurent.

Bæredygtighed

Jeg prioriterer kvalitet og tidløshed i mit tøjvalg. Det giver færre impulskøb og en garderobe, der kan holde længe. Jeg gennemgår ofte mit tøj, og det jeg ikke går med længere, får nyt liv hos butikker som Trois Pommes Vintage i Hellerup.

Sko

Har jeg en masse møder ude af huset, så tager jeg et par loafers eller bikerstøvler på, som jeg kan holde ud at gå langt i. Men langt de fleste dage elsker jeg at hoppe i et par stiletter eller støvler med hæl, fordi det på én gang får mig til at føle mig feminin og powerful. Jeg er glad for Gianvito Rossi, fordi han ganske enkelt laver sko, der er gode at gå i.

HeleneBasse_klaedeskab-tasker.jpg
Boy Bag’en fra Chanel er en gave fra Helenes mand. Den anden taske er fra Valentino, og skoene er fra Etro.

Skønhedstips

Mit bedste skønhedstip er at prioritere grundig hudpleje over makeup. Jeg sørger for dagligt at rense min hud for urenheder, fugte den godt og anvende serum for en intens pleje og optimeret optagelse af næringsstoffer.

Desuden bruger jeg dagcreme og foundation med spf for at beskytte huden mod uv-stråling og forebygge tidlig aldring. Jeg går aldrig ned på solbriller udendørs for at beskytte den følsomme hud omkring øjnene mod solens skadelige effekter – også om vinteren.

Læs også

HeleneBasse_klaedeskab-cremer.jpg
Helenes Rolex-ur og nogle af hendes beautyfavoritter.

Butikker

Jeg har en forkærlighed for lokale butikker som Karin Winther og Circo Della Moda i Charlottenlund samt Pourquoi i Hellerup, og jeg sætter stor pris på den gode personlige service. Men storbyernes skatte i New York, London og Paris er også uundværlige, især når det kommer til sko og tasker.

Tendenser

Jeg ser tendenser som en måde at fortolke tiden på, men altid gennem min egen linse. Cargo-stilen har i løbet af efteråret fanget min opmærksomhed, og jeg har inkorporeret den i min garderobe med et par Helmuth Lang-bukser, som har et elegant tvist, og som dermed passer bedre ind i min stil.

HeleneBasse_klaedeskab-bukser.jpg
Skjorte fra Britt Sissek og bukser fra Helmut Lang.

Bedste budgetkøb

Hver sæson opdaterer jeg min garderobe med en klassisk hvid T-shirt i økologisk bomuld fra Cos eller H&M. Den har en pæn pasform og kan bruges til hverdag med jeans og en oversized blazer.

Læs også

WOW-køb

Mit seneste køb er et par biker- støvler fra Celine på en rejse til London. Det var kærlighed ved første blik. Jeg er vild med kombinationen af et råt og samtidig elegant look – og så er de er utroligt alsidige.

HeleneBasse_klaedeskab-toej.jpg
Helene har en forkærlighed for de rosa nuancer, og særligt de feminine bluser er en fast del af garderoben. Skjorte med print fra Zimmerman, ensfarvet skjorte fra Forte Forte og loafers fra Gucci. De nye bikerstøvler fra Celine er den seneste tilføjelse til garderoben.

Aldrig uden

Mine Mushroom-ringe fra Dulong Fine Jewelry i guld, hvidguld og pink guld, som symboliserer mit private guld: min mand og mine to døtre.

Anbefalet til dig