Francesco Risso Marni
Foto: All Over Press

Hun skabte Marni. Derfor forlader hun nu skuden

Byd velkommen til Francesco Risso – Marnis nye kreative direktør

Igennem sommeren har alverdens rygter om moderokader svirret: Skulle Célines Phoebe Philo til Chanel? Skulle Karl Lagerfeld på pension? Og hvad med Saint Laurent? Hvem skulle overtage roret der?

Størstedelen af de førnævnte rygter forblev rygter, men rygtet om, at grundlæggeren af det italienske modehus Marni, 57-årige Consuelo Castiglioni, ville træde af, er netop blevet bekræftet her til morgen.

LÆS OGSÅ: Her er alt, du skal vide om den nye mand i spidsen for Calvin Klein

– Det har været nogle ekstremt travle og spændende år, og det har taget al min energi, at skabe det her projekt, som jeg er så stolt af. Tak til min familie for altid at støtte mig og lade mig være så tro mod min idé o, at skabe et mærke med en præcis og genkendelig identitet, sagde Consuelo Castiglioni ved udmeldelsen om hendes farvel og fortsatte:

– Tiden er kommet til at dedikere tiden til mig selv og mit privatliv.

Modehuset Marni har siden 1994 skabt fantastiske printede og farverige tøjkollektioner og har igennem de seneste mange år været fast inventar i modebilledet med deres fodformede sandaler og ikoniske ’Trunk’-taske på modeprofiler som Barbara Potts, Pernille Teisbæk og Caroline Brasch-Nielsen.

 

I 2013 overtog Only The Brave, som også ejer Diesel, Maison Margiela, Viktor & Rolf og Dsquared2, Marni og har siden drevet modehuset sammen med Consuelo Castiglioni. Hvem er så den nye kreative direktør, som vi skal byde velkommen? Francesco Risso har gået på anerkendte designskoler, som Florence Polimoda i Italien, New York’s Fashion Institute of Technology og Central Saint Martins og blev i 2008 en del af Pradas designteam, hvor han arbejdede med dametøjskollektionen.

Nu skal han videreføre Consuelo Castiglionis ånd. Francesco Rissos første kollektion bliver efterårs- og vinterkollektionen 2017, som vises i Milano til foråret.

LÆS OGSÅ: De vigtigste detaljer fra efterårs- og vinterkollektionerne

LÆS OGSÅ: Her er den nye model, du skal kende

LÆS OGSÅ: Ditte Reffstrup: "Aarhus blomstrer virkelig lige nu – og det er fedt at være en del af den udvikling"