Dokumentar med Anna Wintour
Foto: All Over Press | Anna Wintour, chefredaktør på amerikansk Vogue, bliver hovedperson i en ny dokumentar, der skildrer forløbet op til The Met Gala i 2015.
Eurowoman

Dokumentar med Anna Wintour

Se traileren til den nye dokumentar med Vogue-dronningen

Modeverdenens førstedame skal snart på det store lærred igen. Denne gang i en dokumentar om et af branchens mest eksklusive events: The Met Gala. Se traileren her.

Af Anne Nørkjær Bang 26.feb.2016 Mode

Så er der godt nyt til alle dem, der ikke kunne få nok af den hektiske modedokumentar ”The September Issue”, hvor Anna Wintour, chefredaktør på amerikansk Vogue, kendt for sin minimale mimik, sorte solbriller og karakteristiske, skarptskårne pagehår, styrede slagets gang op til udgivelsen af september-nummeret af magasinet med nærmest ubarmhjertigt hård hånd.

Snart kommer der nemlig endnu en dokumentar fra indersiden af modens verden, hvor der som bekendt aldrig er mangel på stressede situationer, kaotiske tilstande og dramatiske diskussioner, men til gengæld også altid er plads til glamour, stjerner og starletter og, naturligvis, smukt tøjdesign.

LÆS OGSÅ: Designerne hylder en ny type kvinde på catwalken

Den nye dokumentar får titlen ”First Monday in May” og er instrueret af Andrew Rossi, som også stod bag den roste og prisvindende dokumentar ”Page One: Inside The New York Times”. Dokumentaren handler om forberedelserne op til op The Met Gala 2015, som Wintour stod i spidsen for at arrangere under temaet ”Chinese Whispers: Tales of the East and Art, Film and Fashion”.

Som traileren til filmen let løfter sløret for, er der allerede tidligt i processen massevis af drama under opsejling, blandt andet omkring gæstelisten, som måske-måske ikke kommer til at tælle Rihanna og Kanye, og om racisme-anklager på grund af festens tema og modenbranchens manglende diversitet generelt. Som Anna Wintour siger i traileren: ”Fashion… it’s a kind of theatre”.

LÆS OGSÅ: Modeverdens skarpe pen runder 90 år

The Met Gala er en årligt tilbagevendende modebegivenhed, som, med Anna Wintour ved roret er blevet en af branchens mest eksklusive events - André Leon Talley, med-redaktør og journalist på Vogue, beskriver det som ”The Super Bowl of social fashion events”. Gallafesten bliver afholdt til fordel for Metropolitan Museum of Art’s såkaldte ”Costume Institute”, som er en fløj af museet dedikeret til modehistorie. Dette års gallafest har temaet “Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology”, skriver Vogue her.

Anna Wintour siges at have været inspirationen bag Meryl Streeps ultra-ubehagelige Miranda Priestly-karakter i ”The Devil Wears Prada”, og hendes temperament og iskolde attitude har også givet hende det knapt så flatterende tilnavn ”Nuclear Wintour”. Ikke desto mindre er hun også en af modeverdenens mest ombejlede personligheder, og der er meget eftertragtet blandt designere og brands at have netop hende siddende på første række til modeshows.

”The First Monday in May” får premiere på Tribeca Film Festival i New York den 13. april. Du kan allerede nu se traileren her:

 

LÆS OGSÅ: Derfor holder de største modebloggere nu op med at blogge

LÆS OGSÅ: Fotografer raser over Burberrys valg af Brooklyn Beckham – men han kan noget, de ikke kan

LÆS OGSÅ: Fem populære looks jeg aldrig kan få til at fungere i virkeligheden


Henter...