AMELIA EARHART

Foto: PR Amelia Earhart var den første kvinde til at flyve solo over Atlanterhavet i 1932. Naturligvis med et Longines-ur om armen.

Dette urmærke hylder luftens helte med ny urserie

De testede deres egne grænser og fysikkens love til det yderste. Og satte deres lid til udstyr, der kunne måle sig med deres ambitioner. Longines lancerer en ny serie af piloture, der hylder luftfartens største pionerer.

14 timer og 56 minutter. Så lang tid tog det Amelia Earhart at flyve solo over Atlanterhavet i 1932. Trods uvejr og motorproblemer lykkedes det hende at blive den første kvinde til at klare missionen. Seks år inden, i 1928, var hun allerede den første kvindelige co-pilot til at flyve over Atlanterhavet.

Telegram from Amelia Earhart to Longines_telegram1.jpg

Earhart var ikke ene kvinde blandt skyerne. Elinor Smith opnåede kultstatus allerede som 16-årig som den første kvindelige testpilot, og var indehaver af utallige højde- og hastighedsrekorder. I 1931 var det dog ved at koste hende livet, da hun i et forsøg på at slå endnu en højderekord, besvimede og først vågnede op sekunder inden hun ramte jorden. Ti dage efter satte hun sig igen op i maskinen og med sit Longines ur på håndledet slog Smith højderekorden!

“Børn skal have lov til at drømme og have en horisont at arbejde imod. For mig var der kun en vej; da jeg var seks år gammel, vidste jeg, at jeg ville flyve,” lød det engang fra Elinor Smith.

Longines på armen af luftfartens største vovehalse

Det schweiziske urmærke, der har lavet måleinstrumenter siden 1832, var ikke kun et oplagt valg for Earhart og Smith. Det var det også for andre af tidens største flypionerer. Blandt andet for den karismatiske milliardær Howard Hughes, der på 3 dage, 19 timer og 14 minutter fløj jorden rundt i 1938. Ud over modet og viljen til at satse alt, bar de alle et Longines-ur på armen.

longines-reklame.jpg
En gammel reklame for det schweiziske urmærke kunne blandt andet fortælle om Elinor Smiths seneste bedrifter med sit Longines-ur på armen.

Historisk design møder hi-tech

Longines Spirit Collection hylder den episke historie og ildsjælene bag med en moderne fortolkning af et klassisk pilotur. Urene er udstyret med et COSC-certificeret mekanisk urværk udviklet specielt til Longines samt en oversize skruekrone og en spiralfjeder i silicium. Det sikrer ikke kun ekstremt høj præcision og lang levetid, men modvirker også den magnetiske påvirkning, som piloter ofte udsættes for.

longines-ure.jpg
Urskiven kommer blandt andet i sort og hvid, som på modellerne her.

Vælg mellem tre farver på skiven, stållænke eller læderrem samt modeller med og uden kronograf. Sammen med safirglasset og den indgraverede bagside fortjener serien de fem stjerner på urskiven, som Longines historisk forbeholdt husets fineste ure.

Se, hvad vi ellers skriver om: Design og Designklassikere