"Jeg bliver allermest inspireret på gaden"
Foto: Pernille Ringsing Mille Dinesen

Mille Dinesen: "Det er mit bedste budgettrick"

Teater-aktuelle Mille Dinesens stil er præget af enkle linjer, sportslige detaljer og rigtig meget sort. Hun er en målrettet shopper og sætter gerne i løb, hvis hun spotter en pige i et par lækre sneakers.

Hvad kendetegner din stil?
Rå med en del læder og rene linjer. Jeg er slet ikke til flæser og blomster, men mere til ensfarvet og sort, grå, hvid og blå. Min stil har også tit et sporty præg, f.eks. lommer i en lædernederdel eller elastik i taljen.


Billede 1: Basissager. Strik fra Custommade, stribet strik fra Rika, rosa T-shirt fra Iro og stribet T-shirt fra James Perse, der er et af Milles yndlingsbasismærker.
Billed 2: Til fest i sort. Sættet i tyndt læder er fra Foreign Affairs, og kjolen er fra Acne
.

Billede 3: Streetstil med sweatshirt fra Foreign Affairs, tanktop fra Silverblack og sneakers fra Reebok.

Hvilke designere inspirerer dig?
Franske Isabel Marant og danske Foreign Affairs kan inspirere mig til at hoppe i andet end sort! Jeg er også glad for danske Silverblack, der laver cool læderleggings. Men jeg bliver allermest inspireret på gaden. Meget mere end når jeg ser en høj model i det rigtige lys. Jeg elsker at se på folk og den måde, de kombinerer tingene på, og er ikke bleg for at løbe efter én, jeg ser på gaden. Jeg har lige været i L.A., hvor jeg sad på en café, da en pige gik forbi i et par sneakers. Der gik noget tid, så hun var nået et stykke væk, men så rejste jeg mig og løb efter hende og fandt hende til sidst i en butik, så jeg kunne få at vide, hvor de var fra.


Billede 4: Ruskind er blødere i sit udtryk end læder, så de fleste af Milles sko er i sort ruskind. Her fra Maje, Ganni, Miu Miu og Gianvito Rossi.

Hvor shopper du?
Der ligger mange gode butikker i mit hood på Østerbro, blandt andet Normann Copenhagen, Moshi Moshi og OZ. Men jeg er også vild med at finde små butikker på Nørrebro og Vesterbro. Jeg tager sjældent ind til byen for at shoppe, kun hvis jeg ved helt præcis, hvad jeg skal have i f.eks. Zara. Og jeg shopper sjældent på nettet. Jeg bliver nødt til at se tøjet i virkeligheden, mærke materialet og prøve det.


Billede 5: Zulu Awarden vandt Mille for rollen som Rita i tv-serien "Rita". Smykkerne er fra Othmar, Jane Kønig, Maria Black og Laura Lee.

Hvad er dit bedste budgettrick?
Jeg shopper meget i bølger, og et trick er helt at lade være med at købe noget i en periode. Du begynder at kombinere det, du har, på nye måder, så det næsten virker som om, du har fået noget nyt. Og de der gange, hvor der er noget, jeg bare må eje, tænker jeg over det til dagen efter, og vil jeg stadig have det der, bliver det købt – hellere det end at købe en billigere version, som jeg ikke bliver lige så glad for.

Billede 6: Tasker fra Lommé, Balenciaga og Boy plus sneakers fra Nike, der er valgt på grund af den pink detalje.
Billede 7: Milles garderobe er domineret af sort og neutrale nuancer, men blå er en farve, der får sneget sig ind. Sættet er fra Foreign Affairs, mens stiletterne er fra Acne.

Hvad skal du have til sommer-sæsonen?
Noget sporty street-agtigt, som sæsonen er fuld af, og som passer min stil rigtig fint. Hvis jeg kunne, ville jeg gå med fodboldstrømper, basketshorts og T-shirts, men det føler jeg mig lidt for gammel til, så jeg vil nok nøjes med en T-shirt fra Rascal og et par Reeboksneakers i lysegrå ruskind med lyserød sål.

Milles 3 bedste tips til din stil
Vær ikke bange for at springe nye tendenserover. Gå i stedet efter det, der udtrykker din personlighed.

Prøv at lave et shoppe-stop i en periode. Så opdagerdu, hvor meget du egentlig har, og hvordan du kan kombinere det på nye måder.

Sæt dig et mål, når du shopper. Og finder du ikke det, du leder efter, så køb ikke en dårligere version, men vent på, at den rigtige dukker op.


LÆS OGSÅ: Cecilie Lassen - Jeg gør mange gode fund online

Se, hvad vi ellers skriver om: Mille Dinesen