Oscar De La Renta død
Oscar De La Renta død

Oscar De La Renta død

Kjolernes mester Oscar de la Renta er død

Den New York-baserede designer Oscar de la Renta døde i går nat efter at have kæmpet en lang og sej kamp mod kræften, han blev 82 år gammel.

To af de kjoler, vi bedst husker designer Oscar de la Renta for, er to ikoniske pink kjoler: Carrie Bradshaws kjole i SATC og Audrey Hepburns kjole i 'Breakfast at Tiffanys'. Oscar de la Renta formåede at gøre sig gældende hos fashionistaer i mange årtier og skriver sig ind i nogle af populærkulturens ypperste øjeblikke.

Han blev især kendt for de overdådige kjoler, han har designet til skuespillerinder, modeller og sangerinder på den røde løber. En Oscar de la Renta-kjole på en rød løber har altid været et ganske særligt øjeblik. Og noget af det sidste, han skabte, var brudekjolen til George Clooneys brud Amal Alamuddin (nu Clooney).Malede med store penselstrøg

De la Rentas strålende karriere i modeverdenen startede oprindeligt med, at han som 18-årig flyttede hjemmefra for at studerer kunst. Den dominikanske designer fik foden indenfor i modeverdenen, da han fik til opgave at tegne skitser for Christóbal Balenciaga, derefter blev han bidt af moden og rejste til Paris, hvor han arbejdede for Lanvin og Elizabeth Arden, inden han i 60'erne flyttede til New York for at starte sit eget modehus.

Oscar de la Renta kom til modeverdenen med et brag, da han lancerede sin første temmeligt flamboyante kollektion af flamencokjoler. Han var og vil altid være en uforglemmelig designer. De heldige kvinder, der har gjort deres entré i de la Rentas kjoler på den røde løber, mindedes ham i dag på de sociale medier.

Taylor Swift
- Min absolut yndlingsdesigner er gået bort. Oscar, det var en ære at bære dine kreationer og kende dig. I kærligt minde om.

 

Naomi Campbell

- Modens gentleman vil du altid være. Hvil i fred

The Gentleman of Fashion you will always be !!! R I P @oscarprgirl @OscarPRGirl #Oscar de la Renta 🙏

A photo posted by Naomi Campbell (@iamnaomicampbell) on Oct 10, 2014 at 8:19pm PDT

 

 

På Twitter Oscar De La Rentas død heller ikke ubemærket hen og både fans, venner og bekendte deler deres sorg.LÆS OGSÅ: Vi mindes Oscar La Renta: 15 Ikoniske kjoler