alexa chung

Foto: Tristan Fewings/Getty Images Alexa Chung.

DIY

Sådan klipper du selv dit pandehår: Se videoerne her

Har du pandehår, har du nok også oplevet en snert af desperation over ikke at kunne komme til frisør og få det klippet. Heldigvis er der hjælp at hente. Du kan nemlig gøre det selv.

Lockdown dag 365, eller noget i den dur… Vi er vel mange, som er holdt op med at tælle dage, for lige lidt hjælper det. Men så er der de mange, der render rundt med pandehår. De tæller. For det er som om, der ikke er nogen, som har fortalt pandehåret, at frisørerne har været lukket ned de seneste 4 måneders tid, og det er derfor blevet mere og mere vanskeligt at se ud af øjnene.

Kan du efterhånden mærke desperationen?

Du har måske flere gange i løbet af lockdown – både under den første og den anden – overvejet selv at klippe dit pandehår? Men du har holdt igen, fordi tidligere forsøg og diverse gør det selv-videoer på YouTube har sat en skræk i livet på dig.

Nu er det så måske alligevel blevet tid.

Vi har nemlig allieret os med Emilie Mølby, frisør hos frisørsalonen Holk Intercoiffure i Kolding, som her viser, hvordan man selv kan klippe sit eget – eller sin venindes – pandehår.

Der er to vigtige ting, du skal huske, inden du starter: 1) Is i maven og 2) en god saks. Med andre ord: Lad køkkensaksen ligge i køkkenskuffen.

Sådan klipper du det lige pandehår

Trin for trin

  1. Del dit pandehår fra resten af dit hår, og red det ned i dets naturlige falderetning. 
  2. Løft den midterste sektion ud i 45 grader, og lav dit afklip.
  3. Træk siderne ind mod midten i 45 grader, og lav dit afklip.
  4. Red ned i naturlig falderetning, og ret linjen til, så den flugter med din ansigtsform. 
  5. Løft håret op i 90 grader og klip forsigtigt ind i det for at få en blødere effekt. 

Sådan klipper du 70’er-pandehåret

Trin for trin

  1. Del dit pandehår fra resten af håret, og red det ned i dets naturlige falderetning. 
  2. Lav en midterbane, løft så den ene del håret op i 90 grader, og lav dit afklip. Gør tilsvarende med den anden del af håret.
  3. Træk siderne ind til midterbanen, og lav dit afklip. 
  4. Træk alt håret tilbage i 90 grader fra grostedet, og lav dit afklip.

Om eksperten

Emilie Mølby er frisør og trendsetter hos Holk Intercoiffure. Foruden det, er hun educator hos L’oréal, tidligere deltager ved verdensmesterskabet for frisører og postgraduate fra Vidal Sassoon.

Om Holk Intercoiffure

Holk Intercoiffure er en frisørsalon i Kolding, der er stiftet i 1964. Siden 1999 har salonen været optaget i den verdensomspændende organisation INTERCOIFFURE, som kun optager saloner, der har gjort noget exceptionelt for at højne fagligheden og kvaliteten i frisørfaget. Bag salonen står Dorte Holk og hendes team.

Se, hvad vi ellers skriver om: DIY, Hår, Frisurer og Skønhed