Se Sofias elegante rock'n'roll stil
Foto: Pauline Suzor

Sofia Wallenstam

Se Sofias elegante rock'n'roll stil

Sammen med sine to ældre søstre Karin og Kristina står Sofia Wallenstam bag det svenske mærke Dagmar, der er opkaldt efter deres bedstemor. Få et indblik i den 30-årige salgsdirektørs stilfulde garderobe, der emmer af coolness med fokus på lækre kvaliteter og holdbart design.


På billedet: TV: Afslappet look med sweater fra Michael Van der Ham og bukser fra Dagmar. TH: LBD. Den forreste kjole er fra Stella McCartney og den med blonder fra Dagmar.

Hvordan vil du beskrive din stil?
"Min stil er klassisk, og jeg har en stor forkærlighed for lækre kvaliteter. Jeg er særlig glad for lædernederdele og er altid på jagt efter den perfekte kashmirsweater. Jeg kombinerer typisk det maskuline med det feminine og bestræber mig på at bryde det klassiske look med noget ukonventionelt, så det ikke bliver for forudsigeligt. Hvis jeg fx har en fin og piget nederdel på, sørger jeg for at mikse den med en herreagtig sweater og et par Vans eller støvler fra Church's."

Hvad har du mest af i din garderobe?
"Sweatere. Jeg kan ikke gøre for det. Hver sæson bestiller jeg en masse fra Dagmar, og vi har endelig fundet opskriften på den perfekte af slagsen, som er i den blødeste kvalitet. Når det er sagt, shopper jeg også altid sweatere fra andre mærker, når jeg er ude at rejse. Jeg er afhængig."


Læs mere på næste side...På billedet: TV: Læderjakker fra Dagmar og Balenciaga. Hatten er fra Urban Outfitters. TH: Sko fra Alaïa købt hos Savannahs i Stockholm

Hvad er en god investering?
"En frakke eller en læderjakke. Den perfekte læderjakke kan man have i mange år, og den vil kun blive lækrere at se på med tiden. En frakke i god kvalitet er også altid en god investering, fordi du kan bruge den gennem en hel sæson."

Hvilke accessories pifter du et outfit op med?
"Sko og tasker. Jeg tror på, at man med de rigtige accessories kan ændre et outfit eller gøre det mere interessant. Et par sko siger meget om, hvilken person du er."


Læs mere på næste side...På billedet: Det store tæppe i stuen er fra Artilleriet, og sofaen er fra Minotti. Det runde bord er købt på Lauritz.com. Sofia er i strik fra Dagmar, jeans fra Stella McCartney og
stiletter fra Miu Miu.

Hvor finder du inspiration til din bolig?
"Jeg bliver inspireret af andres hjem og finder også inspiration på nettet. Min yndlingsinteriørblog er Down2thewire.me. Louise Liljencrantz Sievers, der står bag siden, er dygtig til at mikse vintage med nyt og dyrt med billigt. Jeg elsker også at bladre igennem interiørmagasiner, og en af favoritterne er Vogue Living Australia, som portrætterer de smukkeste hjem."

Hvor køber du ting til din bolig?
"Jeg kan rigtig godt lide Svenskt Tenn, der ligger i Östermalm i Stockholm. De er gode til svenske mærker med et klassisk og moderne udtryk. Artilleriet, der ligger i Göteborg, har rigtig meget vintage blandet med nyt fra både små og etablerede designere, og der er alt fra sofaer og tæpper til små nipsting. Derudover elsker jeg vintage og køber bl.a. ting på auktionssiderne Bukowskis og Lauritz samt i butikkerne i området omkring Linnégatan i Stockholm."


Læs mere på næste side...På billedet: TV: Et sort og festligt look med kjole fra Dagmar, taske fra Little Liffner og sko fra Casadei. TH: Tre rummelige hverdagsfavoritter fra Céline, Goyard og Balenciaga.

Beskriv dit hjem?
"Det er personligt, hyggeligt og moderne blandet med arvestykker, som jeg synes bidrager med noget personligt. Det er sjældent, at jeg leder efter ting til hjemmet. Det er, som om de finder mig. Jeg har sjældent plads til dem, men ved bare, at jeg må eje dem."

Hvad er din seneste investering til boligen?
"Det er en lampe fra Lindsey Adelman, som i øjeblikket er det stykke interiør, jeg holder mest af. På lampen er der en masse håndlavede glaskugler, der holdes sammen af stålstænger. Det er tæt på at være et stykke kunst, og jeg er helt vild med det stilede og minimalistiske udtryk."

Hvilken ting skiller dU dig aldrig af med?
"Min art deco-bordlampe, som jeg har arvet af min bedstemor Dagmar. Den forstiller en nøgen dame, der holder en pink glaskugle, og minder mig om hende. Den er virkelig speciel i designet og meget dekorativ."


Læs mere på næste side...På billedet: TV: Stol fra Kartell. Birkin-tasken fra Hermès er en gave fra Sofias mand, som han forærede hende på en ferie til Paris. TH: Signaturstiletter med nitter fra Valentino købt i Portofino i Italien. Æsken er fra Dagmar.

Hvad er dit seneste køb?
"Et par loafers fra Saint Laurent, som jeg glæder mig til at bruge med en nederdel og en chunky strik."

Hvad er dit næste køb?
"Jeg drømmer om en ring fra Repossi, og forhåbentlig bliver det min næste investering."

Hvad er dit mest ekstravagante køb?
"Det må være min Lindsey Adelman-lampe, som kostede en formue."

Hvad kunne du aldrig finde på at iføre dig?
"Jeg kommer ikke til at gå med et par træsko i den nærmeste fremtid."


Læs mere på næste side...På billedet: TV: Den enkle taske er fra Saint Laurent, og smykkerne er fra hhv. Céline og Ann Demeulemeester.

Hvad er dit mest kiksede køb?
"Jeg ender nogle gange med at købe en alt for lille kjole i håb om at komme til at passe den inden længe. Både kikset og ikke særlig realistisk!"

Hvem er din danske yndlingsdesigner?
"Arne Jacobsen er og bliver en favorit."

Hvem er din svenske yndlingsdesigner?
"Min søster Kristina Tjäder, der er designer og kreativ direktør hos Dagmar. Men jeg tager også hatten af for Acne og det, de har gjort for svensk design. På interiørsiden er det Josef Frank, som er en af Sveriges mest kendte designere."

Hvem er din udenlandske yndlingsdesigner?
"Phoebe Philo og Alexander Wang for Balenciaga."


Læs mere på næste side...
På billedet: TV: I køkkenet er der også plads til en sofa fra favoritdesigneren Jonas Bohlin. Toppen er fra Dagmar, bukserne fra Helmut Lang og smykkerne en blanding af Cartier, Maria Nilsdotter og J. Dauphin. TH: Skønne detaljer fra skrivebordet: Potteskjuleren er fra Svenskt Tenn, lampen er vintage og fundet på Lauritz.com, og det ikoniske billede af Keith Richards er af Gered Mankowitz.

Hvad mangler du altid i dit klædeskab?
"Den perfekte kashmirbluse, som du kan bruge året rundt. Den er nem at dresse op og ned med enten flade sko eller et par høje hæle."

Hvor shopper du i Stockholm?
"Det er sjældent, at jeg shopper hjemme, men hvis jeg gør, er det hos Mrs H, Nathalie Schuterman, COS og storcentret NK."

Hvor shopper du i udlandet?
"Hvis jeg er i London, skal jeg altid forbi The Shop at Bluebird på King's Road, der har et fedt miks af mode- og livsstilsting."


LÆS OGSÅ: Sådan mikser Rozanna en fed hverdagsgarderobe

LÆS OGSÅ PÅ ALTFORDAMERNE.DK: Modeforskeren: "Jeg køber tøj for 200 kr. om måneden"

LÆS OGSÅ PÅ ALTFORDAMERNE.DK: Cecilie Lassen: Jeg gør mange fund online

Se, hvad vi ellers skriver om: Stil