Disse kvinder er med til at sætte dagsordenen for, hvad vi anser for at være smukt i morgen.

Foto: Paper Magazine Trods hendes enorme bagdel, er Kim Kardashian et forbillede på skønhed for mange.

Se 10 kvinder, der redefinerer skønhed

Kvinder med skævheder kan også være skønheder.

Som kvinde i dag kan man ofte føle, at man skal leve op til et bestemt kodeks for at være den ideelle kvinde. Men selvom en slank figur og den rette garderobe hjælper, handler det måske i virkeligheden om at have indre "skønhed", der skinner igennem?

Morgendagens skønhedsideal er ikke nødvendigvis forbeholdt "the-all-american-girl" eller "den mørke-eksotiske-type", for lige nu ser vi flere og flere "skæve" typer, der når hele vejen frem til catwalken og magasinforsiderne. Det er kvinder, der med deres udseende udfordrer den stereotype opfattelse af, hvad skønhed er. Og på sigt kan de måske endda være medskyldige i en omdefinering af prototypen på en smuk kvinde.

Her er vores bud på ti kvinder, der med deres helt særlige udseende (og baggrund), skubber til grænserne for, hvad skønhed er:

1: "Plus size": Candice Huffine

At skyde en lingeriserie til amerikansk Vogue må siges at være en blåstempling. Serien fik gigantisk mediebevågenhed. Og muligvis var det den, der åbnede dørene for plus size-modellen Candice Huffine, der i år er nået gennem nåleøjet til noget af det største, man kan opnå som undertøjsmodel: Nemlig den legendariske Pirelli- kalender, skudt af mesterfotografen Steven Meisel. Kalenderen serverer hvert år de ypperste beach-babes iført latex og teeny tiny-bikinier for et sultent publikum. Med sin størrelse 16 (dansk 44) må hun siges at være den model med flest former, der nogensinde har prydet de glittede sider i kalenderen.

2: Tvekønnet model: Lea T

33-årige Lea T er den tvekønnede model, der oprindeligt blev opdaget af Givenchys Riccardo Tisci tilbage i 2010. Hun var ansigt for en kampagne for samme modehus umiddelbart efter og har siden lavet adskillige serier i de største modemagasiner samt været ansigt for hår-giganten Redken. Lea T er med sin status som tvekønnet med til at slå et slag for, at det er en persons særegenhed, der indeholder skønheden i sig selv.

3: Androgyn: Tilda Swinton

Den 54-årige skuespillerinde har spillet alt fra den hvide heks i 'Narnia' (2005) til seriøs karrierekvinde i 'Michael Clayton' (2007) – en rolle hun modtog en Oscar for. Så trods hendes androgyne udseende - eller netop derfor - har hun formået at skabe sig et solidt omdømme i Hollywood, der ellers om nogen steder har et uskrevet kodeks for, hvordan kvindelige skuespillere helst skal se ud. Hendes blege look er bl.a. blevet hyldet af kosmetikfirmaet Nars, der dette forår bruger hende som ansigt.

4: I rullestol: Jillian Mercado

Jillian Mercado har muskelsvind, men det har ikke stoppet den 27-årige newyorker fra at komme frem i verden med sit kønne ansigt. Trods rullestol har hun lavet kampagner for bl.a. Diesel og den amerikanske kæde af luksus stormagasiner, Nordstrom.

5: Fyldig bagdel: Kim Kardashian

Hele verdens reality-tv-stjerne nummer ét. 34-årige Kim Kardashian står i centrum for mange folks meninger, hvilket hun lever af. Og man kan synes om hende, hvad man vil, men én ting må man sige: Af en så kendt kvinde at være, har hun om nogen en krop, der bryder med konventionerne for det kvindelige skønhedsideal. Hendes fyldige bagdel har forstærket vores fokus på, at former er sexede og gjort bagdelen til kvinders helt store fordel. Dét er forbilledligt.

6: Hudlidelse: Winnie Harlow

Den 19-årige model Winnie Harlow har en hudlidelse, der gør, at hun mister pigmenten i huden i store plamager. Men selvom ensartet hud normalt er det, der bliver efterstræbt af alt fra makeupartister til billedbehandlingseksperter, har hun for nylig skudt en kampagne for Diesel og gået catwalks tynde ved de internationale modeuger. 

7: Kurvet: Kate Upton

Denne amerikanske fotomodel er flere gange blevet kaldt den nye Marilyn Monroe. Og man forstår godt hvorfor: Hun har de smukkeste voluminøse former og en hvepsetalje. Og så har hun prydet forsiderne af en lang række internationale mode- og livsstilsmagasiner. Hun udstråler kvindelighed på en måde, som intet radmagert ideal kan hamle op med. Vi vil have formerne tilbage, når vi ser på 22-årige Kate Upton!

8: Store ører: Willow Hand

Med ører der nok er større en gennemsnittet - i hvert fald på de fleste modeller - lever Willow Hand ikke op til de klassiske skønhedsidealer. Men med de store blå øjne og sin lange slanke krop, er det lige meget. Hendes alfelignende ungdomssødme har været repræsenteret på catwalken for en lang række af de største modehuse ved modeugerne i starten af året – og amerikansk ELLE spår hende en meget lovende fremtid som model og dermed også som skønhedsideal. 

9: Mandlig og kvindelig model: Andreja Pejic

Denne australske skønhed har gået modeshow for både Jean-Paul Gaultiers herre og damelinje. Indtil 2014 så hun sig selv som en androgyn mandlig model, men er siden skiftet over til at være en tvekønnet model, der går under navnet "Andreja". Hvorfor være kvinde eller mand, når man kan have succes som begge?

10: Over 80 og smuk: Carmen Dell'orefice

Som 83-årig arbejdende model, er den New York-fødte Carmen Dell'orefice blevet udnævnt til at være den ældste inden for sit felt. Hun har bl.a. for nylig været på forsiden af Harper's Bazaar Thailand. Hun har haft en mildest talt lang karriere, der tog sin begyndelse, da hun som 15-årig prydede forsiden af Vogue, og hun er still going strong denne sæson, hvor du kan se hende i kampagner for Target og Rolex. Det er bevist: Skønhed har ingen alder!

Se flere anderledes skønheder her.

Kilder: harpersbazaar.com, style.com, elle.com.

LÆS OGSÅ: Hvornår er det okay at slå op med en veninde?

LÆS OGSÅ: "Hvor var jeg clueless, naiv, pinlig og dødirriterende"

LÆS OGSÅ: Er du også træt af at vaske tøj, mens kæresten ligger på sofaen?

Se, hvad vi ellers skriver om: Kim Kardashian