emma rosenzweig og amanda borberg

Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann Den ikoniske italienske Superga-sneaker med gummisålerne daterer tilbage til 1911 og har mange samarbejder på bagen – nu også med Emma Rosenzweig (tv.) og Amanda Borberg med minikollektionen Superga x EA Pagliaccio.

Designsamarbejde: Superga x EA Pagliaccio

Klovnekarakteren har inspireret til et nyt cool skosamarbejde

Filmskaber Emma Rosenzweig, 29, og printdesigner Amanda Borberg, 29, har lavet en minikollektion for det italienske skomærke Superga, Superga x EA Pagliaccio, og en kort film med modellen Lykke May for at hylde den fascinerende klovnekarakter. Mød de to veninder her – og se det fine designsamarbejde.

Filmskaber og tidligere model Emma Rosenzweig mener, vi lever i klovnens tid – og at måden, hvorpå vi anskuer klovnefiguren, siger meget om vores samfund. Derfor har hun sammen med veninden, printdesigner Amanda Borberg, sat sig for at udforske de dybere nuancer i klovnekarakteren.

lykke may klovn superga x EA.jpg
Her ses den danske model Lykke May i rollen som klovn i Emma Rosenzweigs kortfilm.

Resultatet er en kortfilm med den danske model Lykke May i hovedrollen som klovn samt minikollektionen Superga x EA Pagliaccio; et designsamarbejde mellem de to veninder og det ikoniske italienske skomærker Superga, som er kendt for sine tennissko i lærred og med gummisåler.

Mens Emma Rosenzweig hovedsageligt har stået for kortfilmen, har Amanda Borberg klædt Supergas velkendte Alpina-model i klovneprint – alt sammen for at understrege deres fælles fascination af klovnekarakteren og gamle -kostumer.

Superga x EA Pagliaccio 1.jpg
Minikollektionen, Superga x EA Pagliaccio, lanceres i udvalgte butikker den 26. juni 2020. Pris pr. par: 899 kr.

 

LÆS OGSÅ: Emma Leth: ”Jeg havde det ret stramt med at blive mor”

Upside Clown

Vi har mødt veninderne Emma Rosenzweig og Amanda Borberg til en snak om ikoniske sko og klovne, og hvad der ellers optager dem lige nu: slik, Frost, dukketeater, dans, brætspil og grøntsager fra landet.

I er veninder, men har brugt ekstra meget tid sammen det sidste stykke tid. Hvorfor?

Emma & Amanda: “Vi har samlet det, vi hver især laver: Amanda arbejder som designer og Emma som filmskaber. Det er blevet til en sko med en klovn og en film om en klovn.” 

Fortæl om navnet på kollektionen?

Emma: “Navnet på kollektionen er the clever use of clown shoes, som jo egentlig blot fortæller, at det er et klogt valg at anskaffe sig disse sko. Verden har jo ikke ligefrem brug for flere sko, men hvis du har lyst, kan du rende rundt med klovne på anklen, og det er jo ikke hver dag, at du får mulighed for det.”

Hvorfor klovne?

Emma: “Fordi vi lever i klovnens tid. Klovne er interessante, fordi deres ønske er at forløse. Mange tror, at klovnens mål er at få folk til at grine, men det er ikke en selvfølge. Det kan ligeså godt være, at publikum har brug for at græde? Når klovnen træder ind i et rum, vil den forløse rummets stemning, og det er klovnen en mester i. Ud over at filmen portrætterer en klovn, ligesom skoen gør, er filmen også en fortælling om en kvinde, som langsomt opdager, at hendes idé om det perfekte forhold faktisk er til grin.”

Amanda: “På den måde mødes klovnen og forventningen til kærligheden i den fortælling, Emma har lavet. Og så har Emma noget med klovne for tiden, og når hun har noget med noget, hænger det tit ved …”

Hvordan kom du frem til farverne, Amanda?

Amanda: “Farver er altid svære at tale om og forklare, det handler jo om samspillet. I denne kollektion er der to forskellige color ways, som gør noget godt for hinanden. En til den ene fod og en til den anden. Og så har jeg tegnet en lille klovnefigur, som er inspireret af en gammel plakat fra Bakken.”

Hvad var den sjoveste oplevelse ved samarbejdet?

Emma: “Det er interessant at arbejde med en meget karikeret figur som udgangspunkt for en film, fordi der altid er dybere nuancer under alle spændende karakterer, og det er sjovt at finde frem til hvilken nuance, man gerne vil kigge på. Klovnen er et ikon, som jeg beskæftiger mig med for tiden i min egen praksis, så derfor var det i særdeleshed sjovt at få lov til at definere den måde Lykke, der jo har arbejdet som model i mange år, skulle agere som klovn. Jeg har en idé om at de fleste modeller ville elske at være klovn for en dag, hvis de fik muligheden. Der er noget forløsende og terapeutisk over det, når man har været vant til at arbejde med at være et objekt.”

Hvad optager jer lige nu – ud over sko?

Emma: “Slik, søde sager, slikbutikker, bland selv-slik. Slikkepinde. Tyggegummi. Bolsjer. Skumfiduser.”

Amanda: “Solidaritet. Og alt hvad der optager min datter Cleo. Frost og vingummi.”

Hvor skal I hen i de der sko?

Emma: “Ned i en slikbutik.”

Amanda: “Bare ud.”

Hvad skal I danse til? 

Emma: “I Want Candy af Bow Wow Wow.”

Amanda: “A Love Supreme af John Coltrane.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Design, Sko og Sneakers