Designeren bag Studio.ven
SPONSORERET indhold

Nyt, dansk modemærke laver "one of a kind"-styles af gamle duge

Med intentionen om at skabe mode, der hylder langsommeligheden og historierne i det gode håndarbejde, startede veninderne Louise, Julia og Agatha for et halvt år siden mærket Studio.ven. Mød designerne her.

Af: Julie Bruun Lund Foto: Privat
19. maj. 2021 | Mode | ALT.dk

Hvem er I?

Agatha: "Vi er tre veninder, som hedder Louise Bundgaard, Julia Lous og Agatha Friis. Vi har et fælles bånd, der binder os sammen omkring vores con amore-projekt Studio.ven og vores fascination af håndarbejde og dets historie. Planen er at sælge vores designs via Instagram, men lige nu kan vores styles faktisk købes hos Mr. Larkin på Frederiksberg i København.

Designerne bag VEN
Fra venstre: Louise, Julia og Agatha.

Louise har en håndværksmæssig baggrund indenfor ædelmetal, grafisk design og skrædderi. Hun har fungeret som projektleder på forskellige kreative projekter indenfor socialøkonomisk regi og har haft fokus på lokal og socialt ansvarlig produktion, samt bæredygtighed.

Julia er uddannet skrædder og efterfølgende beklædningsdesigner på Kunstakademiets Designskole. Hun har efterfølgende været både selvstændig og ansat forskellige steder i modebranchen.

Og jeg, Agatha, er uddannet på RUC og har arbejdet med mode og formidling i mange år. Senest i Norse Projects, og nu som selvstændig inden for creative direction og branding."

Hvordan opstod ideen til at starte Studio.ven?

Agatha: "Vi er gentagende gange vendt tilbage til tanken om at arbejde med håndarbejdets traditioner i en mere nutidig ramme. Vi har talt om det i mange år. For et halvt år siden gjorde vi så alvor af det og startede Studio.ven.

Efter en del år i branchen længtes vi efter at skabe noget særligt, der ikke er afhængig af sæsoner og store produktionsapparater: Mode, der hylder langsommeligheden og historierne i det gode håndarbejde.

De fine gamle tekstiler, vi bruger, er der ofte brugt uendeligt mange timer på at forarbejde med godt håndværk og masser af kærlighed. Ved at genbruge dem, giver vi dem nyt liv, og hylder dermed historierne, vi finder i dem. Vi taler tit om, hvor mange gode middage der er holdt med den dug, eller hvor lang tid nogen har siddet og broderet for at nå et bestemt resultat. Vi håber, at vi kan være med til at holde liv i en fantastisk håndarbejdstradition."

ven toejmaerke.jpg
Et VEN-ligt projekt... Det er da fint, hva'?

Hvor kommer navnet Studio.ven fra?

Agatha: "Tanken er, at det på alle måder er et VEN-ligt projekt. VEN er et positivtladet substantiv; en VEN er en livslang forbindelse. Vi vil også skabe en livslang forbindelse i det tøj, vi skaber; fra da dugen blev broderet, til det er en beklædningsdel."

Hvad gør I jer af tanker, når I laver et nyt produkt?

Agatha: "Når vi skaber vores tøj, er det et mylder af idéer, historier og billeder, som vi skærer helt minimalistisk til. En del af konceptet med Studio.ven er at begrænse os. Vi laver "one of a kind"-styles ud fra den tanke, at der er tekstiler og tøj nok i verden, så hvis vi skal skabe noget nyt, skal det være noget, der er tænkt meget grundigt over. Beklædning som kan holde i mange år, både i udtryk og kvalitet, og det skal have et minimalt aftryk på miljøet."

VEN designs.jpg
De smukke detaljer taler deres helt eget sprog: Wauw!

Hvad er jeres særlige signatur?

Agatha: "At alle styles er unikke. Ofte er det tekstilerne, der dikterer det endelige resultat."

Hvad/hvem inspirerer jer?

Agatha: "Det giver en forbindelse til modtageren at skabe noget fra bunden. Jo hurtigere livet går, jo mere har vi brug for at fordybe os i langsommeligheden. Det æstetiske håndarbejde inspirerer os – det handler ikke om at være hellige, vi vil bare gerne have det godt med det, vi laver."

ven design haandvaerk 2.jpg
Ofte er det tekstilerne, der dikterer det endelige designresultat.

Hvilket design er I mest stolte af?

Agatha: "Dem alle sammen! Der er personlige fortællinger i alle vores styles. Designet er enkelt, men materialerne vidner om historiske teknikker og personlige fortællinger. Vi kan kun gisne om, hvad hver enkelt dug har oplevet. Vi er stolte af at skabe nye udtryk og holde liv i historien for de kvinder, der igennem tiden har arbejdet med håndarbejde."

Har I nye ideer på tegnebrættet?

Agatha: "Ja, altid. Men det er en hemmelighed."

Tre ynglingsdesignere?

@bode

@yukarihotta

@birrot_official

Designere, vi følger på Instagram?

@mrlarkin

@simplicitycity

@ariannai_