10 snacks under 150 kalorier
gallery

10 snacks under 150 kalorier

Se de gode bud på lækre snacks, der ikke sætter sig på sidebenene

Klik igennem galleriet og se de gode bud på lækre snacks, der ikke sætter sig på sidebenene.

Når du vil have noget fedt

Nødder er lækre og indeholder meget godt fedt, men drop de ristede og saltede af slagsen og spis kun en lille håndfuld, hvilket vil sige 10-15 styks. Et godt valg er mandler, hasselnødder eller valnødder, der alle er nemme at få fat i usaltede.

Når du skal have en backup snack
Når det kommer til snacks, træffer vi tit de forkerte valg, fordi (lækker)sulten overvælder os på det forkerte tidspunkt på det forkerte sted. Undgå at det sker ved altid at have en backupsnack liggende i tasken. Her er et godt valg en energibar, men kig dig godt for, når du køber den, for mange af dem indeholder masser af kalorier. Gå i stedet efter dem, som slankefirmaerne står bag, der kun indeholder omkring 100 kalorier.


LÆS OGSÅ: 10 smutveje til et sundere og slankere liv

Når det skal knase
Har du lyst til noget sprødt og knasende mellem tænderne, behøver du ikke række ud efter en pose chips. Snup to-tre stykker kanelknækbrød i stedet.

Når det SKAL være chokolade
Chokolade er godt, men hold dig til den mørke af slagsen. Udover at den mørke chokolade indeholder gode antioxidanter, har den nemlig også den fordel, at du ofte ikke skal spise særlig meget, førend du føler, at din chokoladetrang er blevet tilfredsstillet. Men du skal holde dig til den med et kakaoindhold på over 70 procent og nøjes med fire tern.

Når det skal mætte
Når der er lang tid til dit næste hovedmåltid, og maven knurrer, skal du have noget, der mætter, og som kan få den til at tie stille i længere tid. Snup en lille skål hytteost og bland den f.eks. op med karry, purløg eller hvad du foretrækker af krydderier og krydderurter. Hytteost indeholder nemlig proteiner, der mætter i længere tid end fedt og kulhydrater.


LÆS OGSÅ: Her er 10 grunde til at lægge din kost om

Når du er på vej hen efter en milkshake eller en cola…
…så stop op og lav en smoothie af f.eks. en agurk, to skrællede kiwi, ½ honningmelon, to tsk. revet ingefær, to spsk. mynte, 1,5 dl kærnemælk og isterninger. Del den med en veninde, og så har I fået 100 sunde kalorier hver.

Når du egentlig ville spise slik…
Tørret frugt som rosiner, dadler og abrikoser er gode i stedet for slik, da de er søde, men også indeholder vitaminer og fibre. Men du skal styre mængden, for indholdet af sukker er højt. F.eks. skal du ikke have mere end henholdsvis to dadler, fem abrikoser eller en lille håndfuld rosiner, før du har fået 100 kalorier. Læs også varedeklarationen grundigt, når du køber tørret frugt – f.eks. kan tørrede bananer være tilsat sukker og stegt i olie.

Når du vil trøstesnacke …
… så gør det i bær. De er smukke, lækre og supersunde, og du kan spise helt op til 300 gram før du rammer 150 kalorier.  

Når du vil være sund
En ideel snack er grøntsager. Og da mange af os får alt for lidt af dem, er det en god idé, at du ser din snack som en anledning til at få den mængde grøntsager, du skal have om dagen. Hav f.eks. altid lidt gnavegrønt i form af gulerødder, agurk, sukkerærter eller peberfrugt indenfor rækkevidde. Og glæd dig over, at du kan spise store mængder før du når op på de 150 kalorier – f.eks. to store gulerødder.

Når du har sukkertrang
Står du på tankstationen eller i kiosken sidst på eftermiddagen og er på jagt efter et sukkerfiks, er frugt et ideelt valg, i og med at de indeholder masser af fibre og antioxidanter. Vælg gerne et æble, da det indeholder halvt så meget frugtsukker som en banen.

Se, hvad vi ellers skriver om: Kalorier, Flad mave, Vægttab og Sunde snacks