12 geniale råd til en bedre menstruationsuge
SPONSORERET indhold

12 geniale råd til en bedre menstruationsuge

Her på redaktionen har vi samlet vores bedste tips og tricks til at overleve både de milde og slemme uger med menstruation.

Foto: iStock
26. aug. 2016 | Sundhed | Eurowoman

Kvinder har menstruation cirka 500 gange i livet. For at gøre de lidt overvældende mange gange menstruationsdage til en lidt mere tålelig oplevelse, har vi har på redaktionen samlet vores allerbedste tips og tricks til en god uge med menstruation. Læs med her!

1. Hvis du er nede, så bliv nede
Der lød et enstemmigt ja og stor applaus, da vi på redaktionen spurgte hinanden, om det var i orden, at man meldte pas på verden, hvis menstruationssmerterne er rigtig slemme en dag. Lad vær med at sidde tre timer på en café, hvis du føler, at gulvet hiver i dig stærkere end søndagstømmermænd. Man kan også sige: Du behøver ikke spille helt! Så aflys din aftale, hvis den ikke er virkelig vigtig. Alle piger forstår det.

2. Løb. Eller du må gerne gå
Men vi bliver jo nødt til at tilslutte os de fleste eksperters råd, som faktisk siger, at det er en god idé med en løbetur under menstruationen. Men skru ned for forventningerne til dig selv - en ganske almindelig gåtur skal også føles som en sejr. For det er jo bevist, at motion kan hjælpe mod især menstruationssmerter, men virker det uoverkommeligt, så har vi alle erfaret, hvor meget en gåtur faktisk hjælper.

3. Ingen black power
Du har sikkert hørt det før, men vi må sige det igen. Drop latten, colaen og din lækre chai-te den uge. Koffein giver dig en oppustet fornemmelse, og nogle læger mener, at det simpelthen kan gøre menstruationssmerterne endnu værre. Tør du tage chancen, hvis det betyder, at du kan ende med at ligge krøllet sammen i sengen? Det gør vi heller ikke. Men lidt har også ret, så blot en reducering af dit kaffeindtag kan gøre underværker.

4. Hav ALTID et par blomstrede i tasken
Vi ved, du ejer dem. Og vi tror simpelthen ikke på, at du ikke har et lille diskret sted i tasken, hvor du altid kan have dine kiksede menstruationstrusser med. Dem vi ved, du ejer. Hele redaktionen kan nævne en situation, hvor de ville ønske af hele deres hjerte, at de havde haft mormortrusserne i tasken. For uanset hvor meget vi kender vores krop, så elsker den ind i mellem at ryste vores grundvold lidt, så vi kommer i tvivl, om vi nu skulle have taget de hvide bukser på. Den evige frygt for at bløde igennem.

5. Godt råd til pletter
Da vi talte om frygten for at bløde igennem, så blev vi nødt til at dele vores bedste tips til, hvad man gør, hvis uheldet er ude. For uanset hvor Dexter det lyder, så er det faktisk utrolig svært at få blodpletter af tøjet. Men vores kære ALT for damerne-kollegaer har lavet en guide til, hvordan gule skjolder kommer af hvidt tøj. Og tro det eller ej, det er samme fremgangsmetode med det oxyderede blegemiddel.

Læs eller genlæs guiden her!

6. Tampon, tampon, tampon
Det skal bare være så fast et item i din taske, som din mobil er. Alle de pinlige og akavede situationer, vi er havnet i, hvor man er nødsaget til at folde toiletpapiret til et ikke engang sammenhængende bind, fordi man ikke lagde en ny nødtampon ned, efter man brugte den sidste. Utilgiveligt. Derfor: Husk altid at hav en tampon eller et bind i tasken, uanset hvor du er. Eller spørg en søster, om hun lige kan undvære.

7. Warm it up with your laptop
Vi er klar over, at der er en anelse sørgelig scene i stor Hollywood-film over at ligge med en varmedunk på maven, men det virker. Varme er simpelthen med til at få din krop til at slappe af, og vi har selv mærket vidundermidlet på egen krop. Og det gælder al varme, så smæk du bare bærbaren på maven i sengen, og stalk videre på Instagram. Bare pas på, du ikke brænder dig!

8. Smut ind i soveværelset
Med allerbedste parodi på mor-stemmen siger vi i kor: Husk nu at kom i tidligt i seng. Ej, vi mener faktisk bare, at du skal mærke efter og måske lige gå en time tidligere i seng end normalt. Din krop er i forvejen på overarbejde den uge, fordi hele menstruationsprocessen er i gang, så giv den lidt ekstra hvile.

LÆS OGSÅ: Bind, tampon eller kop? Disse ting skal du være opmærksom på


9. Kan du få en orgasme? Så gør det
Der er intet, der kan fjerne stress og smerter som en orgasme. Så det er virkelig nu, du skal springe på din kæreste eller ham den lækre fra Tinder. Så må du lige forklare ham, at du denne gang gerne vil have fuld fokus, fordi han fungerer som stærke panodiler. Men er du en af dem, som ikke bryder dig om period-sex? Så fungerer det lige så godt at jagte orgasmen på egen hånd. Faktisk er det ikke selve sexakten, men orgasmen som frigiver oxytocin, der er kroppens eget smertestillende middel.

10. Du behøver ikke have jeans på
Vi er meget enige om, at det er svært at finde noget værre senarie end tanken om at mase sig ned i sine smalle jeans, når man har menstruation. Det bliver simpelthen et stort nej tak herfra. Man har ondt, man føler sig lidt oppustet, og faktisk vil man bare gerne have hyggebukser på en hel uge. Men nu hvor det ikke er muligt, så tag de mest behagelige bukser på den uge og lav et outfit ud af det. Kjoler og løse trøjer kan også skjule en oppustet mave. Ellers må du bare affinde dig med, at komfort simpelthen må komme først den uge.

11. Ned fra vægten!
Og vi siger det lige igen: Ned fra vægten! Det kan simpelthen ikke anbefales nok, at du ikke vejer dig, når du har menstruation. Det er nemlig sandt, at man godt kan tage lidt på, når det er den tid på måneden. Og når du i forvejen måske ikke bringer dit A-game og føler dig lidt ubehagelig tilpas, så er der ingen grund til at træde på dit ego, hvis det ligger ned. Fremtids-jeg vil takke dig, for du smider det, når ugen er omme.


12. Det bedste tip
Udover at det er et faktum, at du gerne må spise chokolade, og vi faktisk er mange på redaktionen, som synes, det har en helt helbredende virkning på os, så indeholder det faktisk også magnesium, som er godt mod menstruationskramper. Men du skal altså vælge den mørke og ikke Marabous med nødder. Desværre.

Men vi fandt til gengæld også ud af noget vigtigt: Du må meget gerne drikke et glas vin, når du har menstruation. Udover at vin hjælper på at slappe af i alle situationer, så er dens alkoholprocent også med til at fortynde blodet lidt, hvilket hjælper på smerterne. Selv tak!

LÆS OGSÅ: Sandheden om buler på baller og lår: Der findes ét middel, der holder appelsinhud væk

LÆS OGSÅ: Sådan får du en sund tarmflora – og en meget bedre følelse i kroppen

LÆS OGSÅ: "Jeg droppede at tabe de evige '5 kilo'"