Test af aktivitetsur
Foto: PR, privat & Pia Winther

Test af aktivitetsur

3 kvinder tester: Kan et aktivitetsur hjælpe os i bedre form?

Bedre søvn, styr på pulsen og motivation til at hoppe i træningsskoene. Tre ambassadører for ALT for damernes kvindeløb har testet Garmins nyeste aktivitetsur, Vivosmart 3.

Suzy Lena Wengel, uddannet kostvejleder og kvinden bag Sense-kuren.

”Jeg synes, det er et smart ur! Jeg blev helt grebet af at følge mine værdier. Jeg har brugt uret til at tjekke min hvilepuls, mit stressniveau, min søvn, antal skridt og hvor lang tid jeg har været aktiv med høj puls – jeg har taget et par løbeture for også at få pulsen helt op. Og så har jeg gået mere på trapper, end jeg har været vant til – for at opnå de mål, der var sat op i forhold til min højde og drøjde.”

Hvad synes du om brugervenligheden?
”Brugervenligheden er fin – det tog mig ikke lang tid at sætte uret op. Jeg har en iPhone 7 og det er jo primært der, jeg tjekker, hvordan mine tal ser ud. Graferne gør det nemt at overskue – og det er nemt at springe fra den ene dag til den anden dag.”

Hvad synes du om designet?
”Uret skal sidde på en bestemt måde for at kunne lave målingerne. Hvis uret ikke er stramt nok, så måler det ikke korrekt. Derfor skal man lige være opmærksom på, at få uret placeret korrekt. Det kan dog godt give lidt kløen på huden, hvis det sidder for stramt – og det er ikke rart at sove på. Jeg skulle lige vænne mig til det. Men det sorte rene look passer mig godt.”

Hvad synes du om Vivosmarts forskellige features?
”Det er motiverende at have et mål at gå efter. Man kan hurtigt se, om man er under eller over målene. For eksempel på antal skridt.

Jeg har gennem flere år taget min hvilepuls om morgenen – og den er ret lav. Det har uret bekræftet mig i – min hvilepuls er på cirka 49. Jeg har også fundet ud af, at jeg ikke er særlig stresset – selvom jeg har mange opgaver. Det kunne dog lige ses på stressniveauet, at jeg var i fotostudie fire dage i træk, hvor vi tog billeder til en ny bog. Mit stressniveau var de dage middelhøjt til højt - og jeg gik over 15.000 skridt dagligt de dage.

Det var sjovt at se min søvn. De dage, jeg har sovet i min egen seng, har jeg også sovet bedst – med lange perioder af god dyb søvn. Hvorimod søvnen på et hotel tæt på Rådhuspladsen i København kun gav mig sammenlagt en time med dyb søvn og resten let søvn.”

Hvad er din samlede vurdering?
”Min samlede vurdering er, at det er en super lille sladrehank, der kan motivere til mere aktivitet.”

Du kan se at Skovdal Nordic lige fik uret med på filmen her 

Matilde Trobeck, står bag sundhedsbloggen Helse Matilde

”Jeg har brugt Vivosmart, når jeg har været ude at løbe, og primært for at se hvor langt jeg har løbet, tjekke min puls og tælle skridt.”

Hvad synes du om brugervenligheden?
”Det er nemt at bruge, men jeg tror også, at der er mange funktioner, som jeg ikke kan bruge endnu, men som jeg lærer dag for dag. Jeg synes, at det var let at komme i gang med uret – det er nemt at sætte til og få installeret basic oplysningerne.

Det er også top smart, at jeg kan tjekke sms, fb, insta og snap på uret – det er rart, når jeg fx cykler, at jeg kan høre, at min telefon bimler i tasken, og at jeg kan tage telefonen med uret, er også virkelig smart. Og så kan jeg stå i badet og se hvem der skriver, hvis jeg hører, at telefonen siger en lyd. Måske ikke så godt i forhold til at være "offline" sommetider, men jeg synes det er rart.”

Hvad synes du om designet?
”Uret er feminint og diskret og det tæller også i min verden. Uret sidder godt, og jeg kan ikke mærke det, heller ikke på løbeturen, hvor selv det mindste kan genere. Jeg har badet med det og løbet i regnvejr, og det er rart, at det kan tåle det også.”

Hvad synes du om de forskellige features?
”Jeg har været ret interesseret i at kunne måle mit stressniveau og er blevet overrasket over, hvor tit jeg faktisk er i den høje ende. Det skal jeg arbejde på ikke at være så ofte. Det er smart, at du kan registrere din aktivitet, og det er nemt at sætte i gang.”

Hvad er din samlede vurdering?
”Alt i alt er jeg rigtig glad for uret, og jeg bruger det, hver gang jeg træner, og når jeg ved, at jeg har en aktiv dag for at se, hvor mange skridt jeg får taget. At der er en belønning, når jeg når mine skridt, og at jeg samtidig kan se en oversigt over hele ugen er ret fedt og motiverende. Jeg vil så gerne nå de skridt hver eneste dag. Jeg ville ønske at der var gps i, så jeg kunne se, hvor langt jeg cykler om dagen, for det gør jeg rigtig meget. Men udover det er det et fedt ur til den almindelige motionist.”

Sandie Andersen, folkeskolelærer

”Jeg er glad for uret, og bruger det mest til løb, hvor jeg måler hastighed, puls, og distance, og så kan jeg konkurrere med min veninde og hele tiden sammenligne. Jeg kan se forbedringer, kalorieforbrug osv. – det er fedt, når man er på kur.”

Hvad synes du om brugervenligheden?
”Uret er nemt at gå til, og kræver ikke meget instruktion. Det er jo næsten klart, så snart du har hentet appen ned fra Garmin. Det er også meget nemt at overskue i forhold til træning, søvn, hvile og puls.”

Hvad synes du om designet?
”Designet er lækkert, og det er behageligt at have på.”

Hvad synes du om de forskellige features?
”Det er smart, at man kan skifte mellem forskellige træningsaktiviteter, da man sjældent laver det samme, og man er heldigvis også nemt og hurtigt at skifte rundt mellem aktiviteter.Uret viser mig generelt, hvor godt og hvor hårdt jeg træner, det giver mig mod på mere. Uret har vist mig, at søvn og hvile også er vigtigt i forhold til restitution, som jeg ikke er god til. Jeg kan også se, om jeg har sovet dybt eller bare overfladisk, men det sjove er, at de "dårlige" nætter bemærker jeg ikke selv.”

Hvad er din samlede vurdering?
”Vivosmart har givet mig et godt overblik og har gjort, at jeg har sørget for at få mere søvn og hvile, så jeg kan restituere bedre. Det har også forbedret mig rent fysisk at have uret, som holder mig oppe. Også i mit job som lærer, hvor jeg bliver mindet om at gå lidt mere rundt og ikke sidde stille ved katederet.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Alt for damernes kvindeløb