Lær af dine børn
SPONSORERET indhold

9 ting, du kan lære af dine børn

Personlig rådgiver Daisy Løvendahl giver dig tips til mere overskud – og lige netop overskud får du af at gøre disse ni befriende ”barnlige” ting med din søn eller datter.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
02. jun. 2017 | Sundhed

1. KIG OP!

Har du set himlen for nylig? Jeg mener, man skal se den hver dag. Så find de bedste steder i jeres hjem til at se op (de er tit på gulvet). Eller gå udenfor og læg dig sammen med dit barn og bare nyd at se skyerne glide forbi eller himlens farver forandre sig, som tiden går.

2. RUN, FOREST, RUN!

Voksne går altid så pænt med deres mobiltelefoner i øret eller lommen. Sluk den, og nyd glæden ved at løbe derudad. Kast stiletterne i tasken, tag sneakers på og spæn ned ad gaden, som om du var syv år igen sammen med dit barn. Din krop – og dit barn – vil elske dig for det.

3. DANS, SOM OM INGEN KIGGER

Sæt musik på, og lad kroppen hoppe, ryste, vride og vende sig, som om du og dem, du danser med, er de eneste på jorden. Det befriende ved at danse med børn er, at dansen ikke handler om at se lækker ud og tiltrække det modsatte køn. Det handler bare om at have det sjovt! Du kan også danse sådan sammen med dine venner, men hvis du har brug for en undskyldning for at finde fjolleriet frem, så har du den i et barn.

4. LAD OPVASKEN STÅ

Lad nu bare pligterne ligge. De ligger der også, når du kommer tilbage. Brug i stedet noget tid på at tegne eller male med din lille ven. Du behøver ikke engang føle dig kreativ. Der er tonsvis af malebøger og skabeloner på nettet, som lægger op til, at du bruger din fantasi på at farvelægge og nyde de smukke farver. Du kan også male abstrakt, kruseduller eller tegne elefanter, der tisser. Bare nyd at lege med farverne og småsludre imens. Bonus er, at det faktisk også frisætter din kreativitet ikke at skulle noget med stregerne, så lad fantasien slå sig løs.

LÆS OGSÅ: 10 veje til at elske din krop

5. SPIL LØS OG SPIS LÆKKERIER

Hvis du har et barn med en Play-Station, så tag et smut med ind i den vilde verden med fantasy, jagt på de onde, fart og kamp i alle former. Udstyr også dig selv og barnet med en omgang lækkerier og opdag, hvorfor nogle unge mennesker bruger hele weekender på at lave en avatar og skyde hinanden. Og du må gerne synes, det er åndssvagt, latterligt, spild af tid og helt absurd. Mange sjove ting er præcis også alt det.

6. SNUP EN PYJAMASDAG

Da du var ung, gik du sikkert hele dage i nattøj og spiste pasta eller chokolademuffins? Bare fordi du er voksen, behøver du ikke leve sundt hele tiden og have tøj på i weekenden. Børn er verdens bedste undskyldning for ikke at komme op og i gang. Desuden er det mega hyggeligt at have en dag i underbukser og T-shirten fra Roskilde Festival 1996.

7. RUGBRØD I SOFAEN

Spørg dit barn, hvad han/hun har lyst til at spise, og hvordan maden skal serveres. Svaret vil sikkert ikke være det, du selv havde tænkt, men prøv at gå med. Du ender måske med pandekager og sølvlysestagerne, du arvede fra tante Olga, midt på bordet i den fineste opdækning eller i sofaen med en rugbrødsmad, men det er nogle gange ret rart. Desuden er det sundt at se verden fra en anden vinkel og opdage, at intet går galt, fordi man nogle gange spiser som en fireårig.

8. SÆT ALVOREN PÅ PAUSE

Find den film, I griner mest til. Som bare gør jer vildt glade og minder dig om, at verden også kan være fryd og gammen med lykkelige slutninger. Det er så nemt at sukke over verdens uretfærdigheder, og ja, dem er der mange af, men indimellem skal man tage en pause og bare grine lidt. Særligt hvis man gerne vil være klar på en omgang mere i ringen mod verden, der går af lave.

9. SKAB MAGI PÅ CYKLERNE

Find en eftermiddag efter arbejde, pak en taske med saft, madpakke, penge til is og en ekstra trøje gange to, træk cyklerne frem og kør så ud i det blå. Lad vejen vise jer, hvor I skal hen. Kør på opdagelse i din by eller ud mod markerne, og se magien i at være sammen. Bare sorgløse sjæle på cykel og åbne over for eventyret. 

Anbefalet til dig