Anne Hjernøe om et særligt ordsprog: "Jeg synes, at det er den største løgn" Vi kender hende fra DR-serier, hvor hun rejser verden rundt med Anders Agger – og derudover har hun udgivet en række bøger om alt fra sunde hverdagsretter til overgangsalder. Senest har hun skrevet en bog om stress – en lidelse hun selv fik tæt ind på livet for et par år siden.
Elisabeth ignorerede advarselstegnene – men så fik hun en nyhed, hun måtte tage alvorligt Elisabeth levede sit drømmeliv og kunne ikke klage over noget som helst. Hendes psykolog var ikke enig. Her er de advarselstegn, du skal være opmærksom på.
"Jeg synes, at du fylder for meget..." Sådan tager du ikke den svære samtale ifølge ekspert I TV-programmet 'Gift ved første blik' kan man som seer følge med i, at nogle par med større eller mindre succes tager hul på den svære samtale. Sexolog og parterapeut Dtte Winkel kommer her med råd til, hvad du skal gøre - og hvad du skal forsøge at undgå, så der ikke sidder en såret part tilbage.
Isabellas datter har paranoid skizofreni: "Min fornemmeste opgave er at beskytte hende mod alle trusler – og det kan jeg ikke" Isabellas datter hører stemmer og ser mennesker og dyr, der ikke findes. Det er en evig sorg, at Isabella ikke kan redde sit barn fra den paranoide skizofreni, men noget er ved at ændre sig: Datteren begynder at tage ansvar for sin sygdom, og det giver hendes mor håb.
90’ernes vilde festkultur er ovre – og det handler især om én ting, mener ekspert Druk, bræk og blackouts var en stor del af 90’erne og 00’ernes drukkultur, som ofte foregik på festrejser til for eksempel Sunny Beach og Lloret de Mar. Men drukkulturen har ændret sig – og det er der flere grunde til, mener ekspert.
"Jeg gik rundt med kronisk skam overfor min mor - indtil min mosters ord ændrede alting" Min mor var psykisk syg og kunne ikke gøre for, at hun i perioder var rablende gal. Jeg burde bade hende i kærlighed, i stedet havde jeg lyst til det stik modsatte, og det gav mig dårlig samvittighed. Heldigvis fik min moster hjulpet mig af med den.
Da Elisa Lykke tabte håret, mistede hun en del af sin identitet I april smed Elisa Lykke parykken til en prisuddeling og fortalte offentligt for første gang, at hun havde kræft. At miste sit hår under behandlingen ramte hende hårdt. Det åbner hun op for i podcastserien, Skål søster
Folk dømmer Nynne for hendes valg i livet: Det bliver jeg ked af men faktisk også krænket over Nynne Frederiksen var 17 år, da hun solgte sin krop for første gang, og hendes arbejde som prostitueret – eller luder, som hun selv foretrækker at kalde det – er noget, de fleste har en holdning til. Hun er træt af folks fordomme og ville ønske, at vi spurgte ind til hendes historie i stedet for at opfinde vores egne. For hun HAVDE en dårlig barndom, men hun nægter at være et offer.
2 ud af 3 børn og unge oplever digitale krænkelser - Red Barnet har disse råd til forældre En ny undersøgelse viser en markant stigning blandt børn og unge, som udsættes for ubehagelige oplevelser online. Og det kan have alvorlige konsekvenser.
Jeg tænker for meget, når jeg har sex Tænker du på f lyverdragter eller andre ting fra to do-listen, når du har sex med din kæreste? Så læs med her, hvor sexolog Ditte Winkel svarer på spørgsmål fra en læser.
Er det mig, der er for mistroisk over for min kæreste? ”Det er første gang, jeg er i et seriøst forhold, og det har været en rejse at skulle forholde sig til at være tæt på et andet menneske, som både har kostet tårer, frustration, men også en masse glæde og udvikling.” Læs Vibeke Dorphs svar her i Hjemmets brevkasse.
Gift ved første blik-par har aldrig haft kærester før - det kan være en fordel, siger ekspert Et af parrene i DR-serien 'Gift ved første blik' har ikke de store erfaringer, når det kommer til parforhold. Ifølge ekspert kan det sagtens være en fordel, at der ikke er skeletter i skabet. Men de skal dog være opmærksomme på de manglende erfaringer ikke kommer til at parkere forholdet, før det kommer i gang.
Jytte Vikkelsøe frygter ikke døden, men én ting giver hende tårer i øjnene, når hun tænker på at skulle herfra engang Jytte Vikkelsøe er hele Danmarks kærlighedsguru, og hun er svær at interviewe uden at komme lidt i terapi. Det opdager ALT for damernes journalist på en sommerdag i terapeutens have.
3 gode råd: Sådan bliver du bedre til at tale om sex med en partner “Let’s talk about sex, baby,” synger Salt-N-Pepa, men det er muligvis nemmere sagt end gjort. En ny undersøgelse viser i hvert fald, at vi danskere har svært ved at tale om sex med vores partnere – selvom vi gerne vil. Her får du tre tips til bedre samtaler om lagengymnastikken.
Anders Morgenthaler: Pludseligt forstår jeg hvorfor jeg følelsesmæssigt rutsjer op og ned Da illustrator Anders Morgenthaler for halvandet år siden fandt ud af, at han har ADHD, var der en masse brikker, der pludselig faldt på plads for ham. Nu har han tilpasset sit liv efter det og skabt podcasten og forummet 'Dopaminklubben' om ADHD.
Anna Lin bruger dette trick, når hun tager på solo-eventyr – og det kan du også Anna Lin tager på den rejse, hun drømmer om, selv om veninderne ikke vil med. Men hendes ”main character energy” er IKKE et fravalg af fællesskabet, siger tv-værten, der gerne vil inspirere dig til at gøre de ting, du har lyst til, i stedet for at vente på andre.
Kendt sociolog: Sådan får du ny ven som voksen Vi taler meget om betydningen af gode, nære venskaber, og det bliver mere og mere tydeligt, at de både har betydning for længden og kvaliteten af vores liv. Men hvad gør du, hvis du ikke er omgivet af venner, og er nye relationer overhovedet den bedste løsning på ensomhedsfølelser?
Hele sit liv har Susanna følt sig anderledes – i dag ved hun pludseligt hvorfor Susanna har altid følt sig anderledes. Men det var først, da hun blev voksen, at hun fik en diagnose, og brikkerne faldt på plads.
Julia Lahme havde altid dårlig samvittighed, men så ændrede hun én ting ved sin tankegang Pludselig kan det gå op for en, at man ikke er helt så uundværlig, som man troede ...
Børnepsykologens bedste tip: Her er den bedste ting, du kan gøre, når dit barn skal i vuggestue Opstart i vuggestue kan være en stor mundfuld for både det lille barn og forældrene. Her får du børnepsykologens tips til, hvordan I får en god indkøring og en tryg start på vuggestuelivet.
Andrea blev forladt som spæd: Min krop huskede frygten og savnet, da jeg selv blev mor Andrea Lykke Oehlenschlæger fik en voldsom start på livet, men fandt siden sin vej til både glæden, kærligheden – og en hovedrolle i Disney-filmen ‘Ønsket’. Men hendes krop husker frygten, savnet og smerten ved at blive forladt, og det kom for alvor til udtryk, da Andrea selv skulle være mor.
Kendt børnepsykolog: Disse tegn skal du holde øje med, hvis dit barn mistrives Mistrivslen stiger blandt elever i folkeskolen. Børnepsykolog Ulla Dyrløv kommer her med råd til, hvad du skal holde øje med som forælder, og hvad du kan gøre, hvis dit barn mistrives.
Karoline fik nok af sin mors forventninger: ”Hun opførte sig som et forkælet barn” Selvom min mor kun var i begyndelsen af 70’erne, så opførte hun sig som et ubehjælpsomt lille barn, der forventede, at min søster og jeg ordnede alt for hende. Opgaverne var mange, hun blev kun mere krævende med tiden, og en dag fik vi ganske enkelt nok. Læs med her, hvor en læser deler sin personlige fortælling.
Anne Bertram med personligt opråb: Lægen grinede, da jeg fortalte det Mor og digital kreatør Anne Bertram er bekymret for de børn og unge, der afventer hjælp til deres psykiske lidelser. Hun oplevede nemlig selv at blive fanget i et system, der ikke tog hende alvorligt. “Jeg har mærket på egen krop, hvor meget man bare råber ind i et tomt hul,” fortæller hun.
Sofias barndom var ikke som de flestes: "Det hele ramte mig, da jeg selv blev mor" En barndom med misbrug, gentagne svigt og dårlige forbilleder har præget Sofias liv, så længe hun kan huske. En indlæggelse på psykiatrisk afdeling blev vendepunktet, for her var der endelig nogen, der så hende, og da hun mødte sin kæreste, begyndte livet for alvor at give mening. Nu står hun selv med en lille søn i armene og vil for alt i verden give ham en bedre barndom.
En aftale med en god veninde hjalp Tine Høgh gennem sorgen Da Tine Høgh mistede sin mand, fodboldtræneren Lars Høgh, blev hendes barndomsveninde Marianne Lander et fast holdepunkt gennem sorgen. Her fortæller de om, hvordan sorg påvirker et venskab, og hvordan man hjælper en ven, der står midt i mørket.
Jeg fylder alt for meget i mine forældres liv Mine forældre engagerer sig for meget i mit liv. Det bliver helt klaustrofobisk for mig, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Hvorfor taler min familie mig hele tiden ned? Min moster taler mig ned hver gang, vi ses. Det har resulteret i, at jeg ikke taler særligt meget om mig selv, når jeg ser hende. Dog når jeg hen og til bliver rost af mine bedsteforældre, har hun altid en sur og nedladende bemærkning, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Saint Clara er blevet diagnosticeret med adhd to gange – i dag har hun vendt det til sin fordel Hun drømmer om at erobre hele verden med sin musik, som handler om de følelser, hun takket været en adhd-diagnose er i meget direkte kontakt med. Den rastløshed og utæmmelige energi, der spændte ben for Clara Toft Simonsen som barn, prøver den 23-årige sanger at gøre til den superkraft, der skal bringe pigen fra Kolind hele vejen til stjernerne.
Derfor er det faktisk sundt at være vred Mange af os opfatter vrede som en forbudt og farlig følelse. I virkeligheden tjener den et vigtigt formål – nemlig at værne om vores grænser og beskytte os. Her får du psykologens bedste råd til at håndtere din vrede.
Stine måtte til sidst sige stop: "Min mors giftigheder sendte mig tilbage til barndommens mindreværdskomplekser" Min mor var altid kritisk overfor mig som barn, og hun gjorde også altid forskel på min søster og mig. Havde jeg dog håbet, at hendes ydmygelser ville aftage med tiden, så tog jeg fejl, og til sidst måtte jeg derfor sætte hende stolen for døren. Læs med her, hvor en læser deler sin personlige fortælling.
Sørine Gotfredsen troede, at det aldrig skulle ske, men så mødte hun Henrik I mange år gik Sørine Gotfredsen og iagttog andre menneskers parforhold og kaffeborde på distancen. Men så mødte hun først Kierkegaard og siden Henrik, og nu glæder hun sig over, at livet var uforudsigeligt.
En kommentar fra et match fik Nillou til at slette sine datingprofiler: ”Det piner mig” Hvad sker der, hvis man krydrer sin smarte profiltekst med ærlighed?
Livet som pensionist har fået Birgit Aaby til at erkende, at hun er helt færdig med især to ting Birgit Aaby befinder sig i begyndelsen af en ny livsfase. Den hvor man ikke arbejder, går tidligt hjem fra en god middag og faktisk bare gerne vil være sammen med ungerne.
Helle mistede sin søn i tragisk ulykke – nu kommer hun med en bøn til alle Da Helles søn sidste sommer blev svært kvæstet, besluttede hun at slukke for hans respirator. En helt ubærlig situation at stå i som mor, som blev endnu sværere for Helle, da hun oplevede, at folk forsøgte at undgå hende. Derfor er Helles bøn til alle, der kender et menneske i sorg: Ræk ud og giv et kram!
Stine Stengade synes, det er sejt at være i 50’erne: ”Det er sådan: Ikke mere pis!” Filmaktuelle Stine Stengade har masser af temperament og et højt indre tempo, men samtidig er hun også meget sensitiv og har et udpræget grådlabilt gen. Hun har aldrig haft en forkromet plan for sit liv, men hun gør sig umage med de enkelte elementer i hverdagen. Særligt i forhold til sin søn, som hun altid har boet alene med, og som nu er på nippet til at forlade reden.
Er jeg i det rigtige parforhold, eller venter mit livs store kærlighed derude? Hvad gør du, når parforholdet ikke føles helt rigtigt? Når du allerede har sagt ja, fået børnene og bygget et liv sammen? Men alligevel ofte i hemmelighed spekulerer på, om du er sammen med den rigtige, eller om dit livs ægte store kærlighed venter derude?
’Badehotellet’-optagelser tog pludseligt en drejning for Anne Louise Hassing: ”Det var meget sårbart” Midt under optagelserne til fjerde sæson af ’Badehotellet’ fik Anne Louise Hassing sin første hedetur – og det var kun starten på en overvældende overgangsalder. Det fortæller hun til ALT for damerne.
Svigter jeg mine voksne børn ved at sige stop? Jeg er efterhånden udkørt af mine voksne børns mistrivsel og problemer. Jeg har i mange år været der for dem uden støtte fra deres far. Nu kan jeg dog ikke mere, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Ny trend: Er du parat til at sætte din krop i centrum? Den har været på vej lige så stille, megatrenden body centric living, som vender op og ned på vores syn på krop og sind. Kroppen skal ikke længere blot opfattes som et hylster for sindet – nu skal den i centrum og dyrkes som det absolutte udgangspunkt for vores liv. Her sætter trendforsker og kommunikationsekspert Julia Lahme dig ind i tendensen.
Hvordan får jeg min mors opmærksomhed? Min mor har aldrig taget intiativ til et sundt forhold mellem os. Jeg har haft en svær barndom, hvor jeg kunne have brugt en elskende, kærlig mor, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Da Rose Svane fik knust sit hjerte, fik hun en idé: ”Der var en mening med det, kan jeg se i dag” Rose Svane er på ganske få år blevet lidt af et hæklefænomen med omkring 77.000 følgere på Instagram, hvor hun gavmildt deler ud af sin kunst og sit liv. Her fortæller den bogaktuelle hæklestjerne om at finde meningen med et knust hjerte, om en gennemsigtig kjole og om at bruge tøj og yoga til at falde på plads i sin krop.
Føler du dig træt og energiforladt, så råder Pia Hauge dig til at få styr på disse tre ting Er du også ør i hovedet, når du kommer hjem fra arbejde, og det eneste, du kan overskue, er at smide dig på sofaen og skiftevis se dårligt fjernsyn og hvile øjnene? Så skyldes det måske, at du glemmer at genoplade din hjerne i løbet af dagen. Læs, hvorfor det er så vigtigt at holde pauser, og få forfatter og rådgiver Pia Hauges konkrete værktøjer til at implementere dem i hverdagen.
Da børnene flyttede ud, rykkede følelserne ind hos Sonja: ”Hold op, hvor har jeg grædt” Sonja Wolffsbrandt var slet ikke var forberedt på alle de tårer, følelser og den sorg, der fulgte med, da hendes søn flyttede hjemmefra. Men hun er ved at finde sine ben i det hele – ved at give plads til følelserne.
Knager det i parforholdet, kan det hænge sammen med din barndom, mener ekspert Knager det i parforholdet eller i forholdet til dine børn eller venner? Psykolog Camilla von Below guider dig til at få bedre relationer i dit liv.
Børn kan have brug for at få genetableret troen på, at verden er grundlæggende tryg Medierne er lige nu fyldt med nyheder fra de to retssager, hvor unge piger og kvinder er blevet udsat for voldtægt og drab. Nyheder, som også rammer vores børn og teenagere. Vi har talt med Børns Vilkår om, hvordan vi kan passe på vores børn og unge i en hverdag, hvor grusomme detaljer tikker ind.
Da Nillou fik en ny veninde, gik en ting op for hende: ”Dét gælder i alle livets forhold” Holder du fast i gamle venskaber, fordi de er gamle?
ANYA: ”Når jeg bliver kaldt min chefs smukke sidekick, tænder det en ild i mig” Som musiker, jurist og iværksætter har Anja Pil Christoffersen altid bevæget sig i mandsdominerede verdener, og det har indimellem været udfordrende. Heldigvis har hun haft en stærk rollemodel i sin mor, og i dag har hun taget kontrollen over sin musik ved at udgive den selv.
Signe Wennebergs tredje liv er startet efter børnene er flyttet: Dette skal vi tale meget mere om Signe Wenneberg har været alene med drengene Simon og Noah, og selvom de har haft et helt særligt nært bånd, så begræder hun ikke, at de er flyttet hjemmefra. Hun har nemlig opdaget alle de glæder, den nye tilværelse bringer, hvor hun nu har tid til gæstgiveri, at arbejde og at rejse, når hun vil, uden at skulle tænke over lektierne derhjemme.
Under optagelserne til ’Orkestret 2’ gik Rasmus Bruun ned med stress: ”Jeg manglede hende i mit liv” Skuespiller og satiriker Rasmus Bruun har altid haft en tendens til at være meget selvkritisk. Det var blandt andet det, der gjorde, at han gik ned med stress under optagelserne til den nye sæson af "Orkestret". I dag kan han se, at det også var en forsinket reaktion på hans mors pludselige død fire år forinden.
Da Julia og Johans børn var små, gik bølgerne ofte højt, og derfor indførte de en bestemt regel Kærlighed behøver ikke at være storladen og overstrømmende for, at den er helt rigtig. Det blev tydeligt for Julia Lahme, da hun begyndte at se på verden med mildere øjne. Pludselig var kærligheden alle vegne, også i de sure sokker, der fylder hendes dagligstue. Også i de vanvittige år med små børn. Hun kalder det en åbenbaring, der har gjort livet sjovere, og nu har hun skrevet en bog om, at kærligheden findes i det meste, hvis blot vi giver os selv lov til at se den.
Gruer du den dag, dit barn flytter hjemmefra? Sådan kommer du bedst igennem det Det kan være både svære og overrumplende følelser, der følger med Empty Nest Syndromet, og psykolog Heidi Agerkvist er stødt på de fleste af dem i sit virke som par- og familieterapeut. Her får du hendes bedste råd til at komme godt igennem det uundgåelige.
Julia Lahme tog fri, pakkede sine ting og tog i sommerhus – så overraskede én ting hende Hvordan ved man, at man har fundet det rette miks af at være på farten og være stille?
Selvom vi hylder den følsomme mand, er der stadig en del, som ikke orker en mand i krise Vær stærk, sårbar, omsorgsfuld, åben med dine følelser og god til at kommunikere. Men vær aldrig svag, usikker, krævende eller bange for noget. Vær forstående for min lyst, men vær ikke usikker på din egen. Vær klar til sex når jeg er det, men pres mig aldrig. Hvis du har mænd i dit liv, så kender du måske ambivalensen – og måske også fordømmelsen, når han falder ned af den hvide hest.
Christina var 14 år, da hendes far tog sit eget liv: ”Jeg troede, det var min skyld” Trygheden forsvinder for et barn eller en ung, når en forælder dør, og trækker spor ind i voksenlivet. Christina var lige blevet konfirmeret, da hun mistede sin far. I dag har hun erkendt, at det hjælper at være åben om det svære i livet.
Asta August bliver ofte brugt som eksempel på en ’nepo baby’: ”Man glemmer én ting” Hun er vokset op på filmoptagelser og i teatrets korridorer. Nu ses hun selv i større og større produktioner og er også blevet et samtaleemne i europæiske filmkredse. Men Asta Kamma August lader sig ikke distrahere. Man gør bedst i at holde en sund distance til priser, gallafester og en eventuel hype, lyder hendes filosofi.
Sanne mødte mange løftede øjenbryn – nu gør flere og flere som hende: ”Det gør, at jeg får tudet” Efter Sanne Schiørring Madsen deltog i ’Landmand søger kærlighed’ har hun fået en del kommentarer på, at hun krammer træer – men hun opfordrer dig til at prøve det.
Ane er præst – men der skulle en særlig oplevelse til, før hun begyndte at bede til Gud Selv om Ane er præst, skulle der en særlig oplevelse til, før hun begyndte at bede til Gud. Nu er bøn en del af hverdagen: Hun siger tak for og beder om hjælp til stort og småt – lige fra at være mindre sur til at finde et par matchende sokker i bunken.
Victoria fik en spiseforstyrrelse som 14-årig - i dag har hun et opråb til alle forældre Victoria Schapiro var 14 år, da hun første gang følte skyld over noget, hun havde spist. Det blev starten på fem år med en restriktiv diæt, et forvrænget selvbillede, mørke tanker og social isolation. I dag har hun taget styringen tilbage og skrevet en bog om de år, hvor spiseforstyrrelsen overtog hendes liv.
Beggas barndom var præget af vold: 22 år senere er hun landet godt et uventet sted Frygt var den dominerende følelse i islandske Beggas barndom. Forældrene var fraværende og voldelige, og Begga flyttede hjemmefra, da hun som 15-årig fandt en kæreste. Med ham fik hun tre børn, men samlivet var ulykkeligt og endte i en hård skilsmisse. I dag, 22 år senere, er hun landet lykkeligt på Mors.
”Jeg føler lige nu, at jeg spilder mit liv, og jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre” Mit liv er på det seneste så småt faldet fra hinanden, og jeg føler mig bagud i forhold til mine jævnaldrende venner, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Anna Mejlhedes mor forsøgte at kontrollere hendes liv: ”Hun nærmest udraderede mig” Trods stor kærlighed kan det være svært at være tæt på et bestemt menneske. Sådan havde Anna Mejlhede det med sin mor. I sin bog trækker hun på elementer fra sin opvækst – om svære relationer og nødvendige brud. Og om kærlighed og tilgivelse.
Da Niels Overgaard læste i sine gamle dagbøger, indså han, at ægteskabet var slut Niels Overgaard tager kolde bade for at øve sig i at håndtere ubehag og noterer hver aften, hvordan han var bedre i dag end i går. I sin nye bog skriver han om, hvordan vi af antikkens filosoffer kan lære at vælge vores ”nok” frem for at blive ved med at stræbe efter mere. Men undervejs måtte han konstatere, at han alligevel ønskede sig noget mere end det, han havde i sit ægteskab.
Emma Libner fik en diagnose sent i livet: "Pludselig har jeg svært ved at forstå, hvad det egentlig er, jeg laver" Emma Libner har altid følt sig anderledes og haft svært ved at holde fokus og læse andre mennesker. Som voksen har hun fundet sin flok og er blevet udredt for diagnosen ADHD, som har fået brikkerne til at falde på plads. Og hun vil ikke være sin ”anderledeshed” foruden.
Tager du gamle uvaner med i forælderskabet? Her er 5 råd til at blive en gladere forælder Vi har vores egen barndom med ind i forældreskabet – og det er i de allerfleste tilfælde både smukt og godt. Men hvad gør vi, hvis dybt forankrede traumer og ubevidste (dårlige) vaner stikker hovedet frem, når vi er pressede? Vi har spurgt eksperterne, der guider til, hvordan man kan rumme, forstå og elske sit eget indre barn, så vi kan blive gladere voksne og forældre.
Mange kvinder går under radaren, når det gælder denne lidelse Tanker, der flyver rundt, svært ved at koncentrere sig, holde fokus og indgå i sociale sammenhænge. Det er blot nogle af de mange udfordringer, som livet med ADHD byder på, og for rigtig mange, der har diagnosen, kan det give så store udfordringer, at det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen. Men hvad er ADHD? Hvorfor opstår det, og findes der en behandling?
Ny sundhedstrend vil have dig til at bade i skoven – og der er mange fordele ved det Et skovbad er en ældgammel japansk tradition, som handler om at være i og give sig hen til skoven. Også herhjemme er flere begyndt at bruge skoven som et terapeutisk rum, og forskning viser, at der både er fysiske og mentale fordele ved at bade under træerne. Tag med forfatter Marie Hougaard på skovtur, og åbn dine sanser. Vi lover, at det er tiden værd.
Ane følte, at hun ikke var god nok - så fik hun disse råd, og glæden vendte tilbage Hvis du kender følelsen af at være udkørt, følelsesmæssigt udmattet og overvældet kombineret med en indre stemme, der fortæller dig, at du ikke er en god nok, så har du alle ingredienserne til at blive udbrændt. Læs med, når Daisy Løvendahl hjælper en kvinde med strategier, så hun kan brænde for sit liv – uden at brænde ud.
Angst og trykkede ribben efter et trafikuheld fik Søs Fenger til at stille sig selv et par vigtige spørgsmål Sidste år blev sanger Søs Fenger kørt ned af en bil, og det er først i dag, at hun er ved at finde sig selv igen. Og nu har hun udgivet et album, som skal give omsorg til os alle. Det fortæller hun i ugebladet Hendes Verden.
Da Bettinas mand døde, lavede hun en pagt med sig selv: ”Mit hjerte skreg jo på at få ham tilbage” Da Bettinas mand døde, lavede hun en pagt med sig selv: I et år måtte hun være skør – sove med Henriks tøj, hænge billeder af ham op overalt og føre samtaler med ham. Alt sammen for med tiden at kunne give slip.
Sebastian Bull har angst: “Jeg tror, vi mænd er meget mere sårbare, end vi viser” Sebastian Bull har altid kæmpet for at passe ind. Det var først i gymnasiet, da hans højde og karriere pludselig tog fart, at han blev accepteret. Men følelsen af at skulle præstere for at være god nok følger stadig Sebastian i voksenlivet, og presset viser sig i voldsomme angstanfald.
Thomas Hwan: "Jeg var overrasket over, at det pludselig var helt okay som mand at græde" Thomas Hwan har både maskuline og feminine sider i sig, men det kan være svært at stå ved de feminine, når man er vokset op i en lille by i Nordjylland, hvor mænd ikke talte om følelser, og hvor mandeidealet var ham, der havde store muskler, kunne spille fodbold og score damer.
Hjalmer efter svær tid: "Jeg har lært, at det er noget af det værste, jeg kan gøre mod mig selv" I årene efter sin fars død befandt Hjalmer sig i et mørke, på trods af at han stod på toppen af sin karriere. Det blev hans redning at gå til psykolog, men der gik lang tid, før han tillod sig selv at slippe kontrollen og få hjælp.
Da Tea skrev en bog om unge med depression, væltede hendes indbakke med forældre Når et barn eller ung bliver syg med en psykiatrisk diagnose, er det ofte hele familien, som bliver ramt. Det har forfatter Tea Sletved netop udgivet en ny bog om. Her kan du bl.a. møde Thomas, som er forælder til Emilie, som er 20 år og diagnosticeret med atypisk autisme og ADHD.
Da det var værst, måtte jeg lære, hvordan man pacificerer en voksen. Det brugte jeg så på min ni-årige datter Flere og flere børn og unge kæmper med angst, depression, autisme og ADHD. Forskning viser, at pårørende er afgørende i behandlingen af psykiske problemer, men at de ikke nødvendigvis får hjælp til at håndtere den opgave. Det efterlader mange forældre under stort pres. Thomas er far til Emilie, der i dag er 20 år, og diagnosticeret med atypisk autisme og ADHD. Læs hans historie her
2011 blev et vendepunkt for Rosa Lund: ”Jeg er pisseforbandet og rasende over det” Det var et vendepunkt for Rosa Lund, da hun i 2011 både fik en kronisk sygdom og blev valgt ind i Folketinget. Begge dele har gjort hende klogere på den, hun er, og hvordan hun gerne vil leve sit liv.
Thomas Hwan: "Det kunne gøre mig ked af det, og det var ret ensomt og skamfuld" Skuespiller Thomas Hwan har både maskuline og feminine sider i sig, men det kan være svært at stå ved de feminine, når man er vokset op i en lille by i Nordjylland, hvor mænd ikke talte om følelser. Det fortæller han om i denne uges ALT for damerne
Josephine Højbjerg åbner op: ”Det var de absolut værste år i mit liv” I en ny spændingsserie spiller Josephine Højbjerg rollen som Anna, der flytter fra Kina til Danmark. Anna skal finde sin plads på det lokale gymnasium og ender med at tage drastiske midler i brug. Josephines egen gymnasietid blev en velkommen overgang fra folkeskoleårene, som hun betegner som de værste i hendes liv.
Julia Lahme: Når vi skal score en mand i fremtiden, bliver ny kvalitet et kæmpe hit For Julia Lahme er der ingen tvivl om, at der er en kulturel bevægelse i gang, som handler om den følsomme og sårbare mand – en bevægelse, hun kalder ”rigtig fed”.
Sebastin Bull overvejede selvmord: ”Jeg kunne ikke se kærligheden i noget længere” Som barn oplevede Sebastian Bull at blive så overvældet af depressive tanker, at han overvejede at tage sit eget liv. Det endte med at blive hans egen frygt, der afholdt ham fra at føre tankerne om selvmord ud i livet
Sebastian Bull troede, han skulle dø: ”Min ven lå i ske med mig og holdt om mig, mens jeg græd” Skuespiller Sebastian Bull kæmper mod angst, og når den er på sit højeste, kan han opleve at blive helt blind. ”Så kan jeg vitterligt ikke se noget som helst,” fortæller skuespilleren om sine voldsomme angstanfald.
Da Hjalmer mistede sin far, blev han ramt af dødsangst – men i dag har han lært en vigtig lektie I årene efter sin fars død befandt Hjalmer sig i et mørke, på trods af at han stod på toppen af sin karriere. Det blev hans redning at gå til psykolog, men der gik lang tid, før han tillod sig selv at slippe kontrollen og få hjælp.
Da Sebastian Lynggaard blev slået ned, måtte han sætte sit liv på pause – så gik én ting op for ham Hele sit liv har Sebastian Lynggaard undgået at dele ud af sit inderste, fordi han har troet, at han som mand skulle være den stærke. Nu forstår han, at mænd er nødt til at være mere gavmilde med deres usikkerheder og følelser, før der kan skabes et mere nuanceret og inkluderende mandeideal.
Er din chef narcissist? Her er 5 tegn, du skal holde øje med Hvis du mistænker, at din chef er narcissist, er det vigtigt at tage nogle forholdsregler for at passe på dig selv. Bliv klogere på tegnene her, og find ud af, hvordan du skal handle i den svære situation.
Min bror vil ikke tilgive mig For to år siden misforstod min brors kæreste mig og troede, at jeg havde kaldt ham for alkoholiker. Dette har skabt splid mellem min bror og jeg. Jeg vil gerne redde trådene ud, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Kropssprog: Sådan tyder du kroppens forskellige signaler Keder din veninde sig, når du taler? Lyver din kæreste for dig? Og er din chef egentlig hemmeligt forelsket i dig? Kroppen kan tale. Den fortæller alt det, vi tænker, men som vi ikke har lyst til at sige højt. Læs med her, og bliv klogere på det kropssprog, andre sender til dig – og som du sender til andre.
Da Barbara og manden stod midt i en husrenovering, flyttede han pludselig ud: ”Jeg var pænt ulykkelig” Hun blev hele Danmarks Nana som 7-årig. Som 21-årig flyttede hun til USA for at få en pause fra berømmelsen og en syg far. I dag er lyset ved at bryde frem igen efter et par hårde år med skilsmisse og tab.
Cecilie Haugaard: "Jeg følte mig ensom" Som fotomodel og gift med en af Danmarks pæneste mænd har det været nemt for Cecilie Haugaard at lægge perfekte billeder på Instagram. Alligevel har hun slået sig enormt på de sociale medier, og nu fortæller hun sin egen SoMe-historie i en ærlig bog, som hun håber kan hjælpe andre. For hun er overbevist om, at det må være muligt at bruge de sociale medier uden at blive negativt påvirket af dem.
Hvorfor skal min veninde konstant hævde sig? Min veninde har en trang til at sammenligne os og gøre alt til en konkurrence. Det gør det svært at være sammen med hende, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Er de unge bare sarte curlingbørn? Nej, mener Emilia van Hauen Generation Z er i disse år ved at finde deres plads i samfundet og på arbejdsmarkedet. Sociolog Emilia van Hauen fortæller om de rammer, der har formet de unges liv, så det måske bliver nemmere for dig at være mor, far, kollega, ven eller chef til en Z’er.
Mine børn vil slå hånden af mig på grund af min kæreste Min nye kæreste har tidligere brudt mig psykisk ned, men efter et forløb med psykolog, er vi blevet forelsket igen. Det er nu ni måneder siden, men mine børn er fortsat fjendtlige over for ham, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Emma Sehested Høeg: ”Der er noget, jeg har glemt at sige” Hun er sådan en, der ikke kommer mange af på en generation. En kunstnerisk begavelse og lysende stjerne, man ikke kan tage øjnene fra, hvad end hun foretager sig. Og det er ikke så lidt. Emma Sehested Høeg, 29. er både skuespiller, serieskaber og musiker og har selv været med til at tegne et billede af tusindkunstneren, der aldrig kan få nok. Men det er ikke hele historien.
Nicolai Jørgensen: ”Det var 99,9 procent kærlighed, kærlighed, kærlighed” Nicolai Jørgensen blev landskendt i rollen som homoseksuelle Frans i ’Carmen Curlers’. Og at spille netop dén rolle i allerbedste sendetid har betydet meget for ham.
Camilla Ottesen efter skilsmisse: ”Jeg kan godt savne at have en at dele de store beslutninger med” TV-vært Camilla Ottesen åbner op om sit liv efter sin skilsmisse i ugebladet Hendes Verden. Et liv og en hverdag, som både kan byde på afsavn og nye, sjove vinkler.
Lykke Friis mødte i juli en kvinde, hvis ord gjorde stort indtryk: ”Det glemmer man jo ikke” For Lykke Friis bød 2023 på en gudsøn og et tankevækkende besøg til Ukraine. Nu venter der et år med flere storpolitiske begivenheder og en sommer med et personligt højdepunkt.
Min ekskæreste higer efter min medlidenhed Jeg gik fra min kæreste, da vi havde et meget turbulent forhold, og han var utilregnelig. Vi er nu deleforældre til vores datter, og hans manipulerende evner er begyndt at gå ud over hende, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Har du en svær overgangsalder, anbefaler Rikke Hertz, at du gør dette Rikke Hertz har selv haft store udfordringer med de forandringer, der melder sig i overgangsalderen. Her deler hun, hvad der har hjulpet hende.
På få år mærkede Josephine Park livets alvor: ”Det skabte nogle år med massivt kaos” Som forberedelse til rollen i teaterversionen af Hollywood-filmen 'The Hours' skulle Josephine Park tilbage til sin folkeskoletid. Dengang havde hun følelsen af at være skæv i forhold til de rammer, man kunne være en pige indenfor. I dag sætter hun stor pris på den frihed, der gør det muligt at have et spændende arbejdsliv som mor og at kunne vise sin søn, at der er mange måder at være en familie på.
Rikke Gøransson: ”Dét, tror jeg, er det, der er gået galt i mine tidligere forhold” Rikke Gøransson har brugt meget tid på at kigge indad, og hun tror på, at vi får bedre relationer til andre, hvis vi kender vores egne ønsker og grænser. Selv har hun endelig fået en kærlighedsrelation med en sund balance.
Stinemaria overlevede skyderiet i Field’s: ”Dét billede glemmer jeg aldrig” 3. juli 2022 skulle have været en festdag for Stinemaria Mollie Jensen og veninden Mette, som var på vej til koncert. I stedet endte de midt i et skuddrama, hvor tre blev dræbt. Hør Stinemaria fortælle historien om de skæbnesvangre timer.
5 brugbare råd: Sådan skruer du ned for bekymringerne Alle bekymrer sig, men for nogle tager bekymringerne overhånd. Psykologerne Martin Kastrup og Mads Hyldig guider her til færre bekymringer.
Hvad stiller jeg op med min selvoptagede mor? Jeg er vokset op i et hjem, hvor alt har handlet om min mor. For to år siden brød jeg med hende, men dette har hun svært med at acceptere, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Joan Ørting fandt sin levevej et vildt sted: Jeg lærte om alt fra jalousi til tidlig sædafgang Hun troede egentlig, hun skulle teatervejen, men med sine forældres seksuelle revolution i bagagen og et stort behov for selvudvikling kastede Joan Ørting sig ud i en vild rejse med skilsmisse, gruppesex og et meget langt kram.
Sonja Richter mødte ondskaben: "Jeg synes det er et reelt problem, når vi ikke taler om den" "Vi har glemt at tale om ondskaben," siger Sonja Richter, der er aktuel i opfølgeren til gyserklassikeren Nattevagten. For selv om vi ikke bryder os om det, findes ondskaben derude. Og vi har brug for et sprog, så vi forstår den, når vi møder den i andre – og ikke mindst i os selv.
Min svigerdatter bebrejder mig sit dårlige ægteskab En læser er ufrivilligt endt midt i en konflikt mellem sin søn og svigerdatter. Vibeke Dorph giver hende her råd til, hvad hun kan gøre.
Jeg er 80 og vil langt om længe skilles fra min tyranniske mand ”Skilsmisse har mange gange været i mine tanker, men jeg er blevet for mine børns skyld, og så tilhører jeg også den generation, der aldrig er gået ud af flinkeskolen, men nu har jeg fået nok.” Læs Vibeke Dorphs svar i brevkassen her.
Fanny Bornedal lå på bagsædet af en bil og græd – og så gik noget særligt op for hende Det kostede hende dyrt på den sociale konto, at hun som 16-årig droppede ud af gymnasiet for at forfølge skuespildrømmen. Og i dag sætter filmaktuelle Fanny Bornedal ekstra stor pris på sine tætte venskaber, fordi hun ved, hvordan det føles, når man ikke har nogen.
Da Kristine var lille, noterede hun én ting i en notesbog – og tanken bag følger hende stadig Har du også drømt om hævn, hævnet dig en lille smule eller bare nydt den på film?
Hvorfor er jeg blevet så afstumpet? Efter at have været igennem en del i mit liv er mit medfølende gen forsvundet. Jeg får sværere og sværere ved at føle empati for mine medmennesker, hvad gør jeg? Det svarer Vibeke Dorph på i Hjemmets brevkasse.
Maja fik PTSD som 13-årig og mistede evnen til at gå 25-årige Maja Spohr har ikke haft en barndom som mange andre. En PTSD-diagnose betød, at hun blev indlagt som 13-årig. Men i stedet for at få det bedre, blev hun brudt ned, og til sidst mistede hun evnen til at gå. Så tog hendes bedsteforældre en beslutning, som kom til at betyde alverden for Maja.
Katrine Lilleør har lært sine børn særlig morale – og opfordrer dig til at følge den samme Præsten Kathrine Lilleør er gennem sit privat- og arbejdsliv blevet bedre til at slippe sine skuffelser og få øje på det gode, der også sker. Her fortæller hun om alt det, hun har lært om tro, frygt og kærlighed.
”Hvordan taler vi om de sværeste emner med vores elskede, når vi ikke er enige?” Kan vi lytte i stedet for at lukke ned, når de svære emner kommer på bordet?
Lærke Kløvedal: ”Mit eget stille oprør er, at jeg lever i en kernefamilie” Lærke Kløvedal, 45, er opfostret med idealer om stor frihed og stormende forelskelser, poetiske morgener og uforudsigelige familieformer. I erindringsfortællingen 'Sømærke' skriver hun sin historie og fastslår, at selv om man er født ind i kollektiver og storfamilier, opdagelsesrejser og eventyr, kan lykken godt være gemt i et lille, stille liv – og en sofa.
Anne Karin Broberg: "I de år troede jeg, at mit navn var fede svin" Da Anne Karin Broberg for ti år siden valgte ædrueligheden, stod det pludselig klart for hende, at hun ikke altid havde gjort det godt nok som mor.
En uventet sætning hjalp Claus Meyer, da han stod midt i en stor krise Da Claus Meyer var barn, var den vigtigste kvinde hans elskede mormor, som tog over, hvor hans forældre fejlede. I dag er det hans kone, Christina, og hans tre døtre Elvira, Viola og Augusta, der giver ham den største glæde i livet. Her sætter han ord på dem alle.
Iben Dorner: ”Dét kan være enormt svært ikke at tage det personligt” Skuespil er Iben Dorners største passion, og sådan har det altid været. Men selvom hun nu lever af sin drøm, er det en hård branche at navigere i. Det kan være svært ikke at tage et afslag personligt, når produktet, man prøver at sælge, er en selv.
Julia Lahme: ”Vi er nødt til at se verden – og hinanden” Har du også flyttet dig mindre efter pandemien?
Et særligt møde fik Anne Karin Broberg til at indse, at hun havde et problem Da Anne Karin Broberg for ti år siden valgte ædrueligheden, stod det pludselig klart for hende, at hun ikke altid havde gjort det godt nok som mor.
Joleen var sikker på, at hendes nye kollega skjulte noget – dagen efter forsvandt Joleen sporløst Joleen Cummings var sikker på, at hendes nye kollega skjulte noget. En aften var de alene i frisørsalonen – det var sidste gang, Joleen blev set i live. Da politiet begyndte at undersøge Jennifer Syberts fortid, opdagede de, at hendes rigtige navn var Kimberly Kessler, og at hun havde været på flugt fra loven i mange år.
Er du hudsulten? Se her, hvorfor det er så vigtigt at få et kram Hvornår har du sidst fået et klem med hånden, en arm over skulderen eller et langt kram? Fysisk berøring fra andre er sundt for os, og hvis vi får for lidt, kan vi ende med at få hudsult, og det kan have konsekvenser for både vores fysiske og mentale helbred.
En læser fortæller: ”Min far gjorde alt for at ødelægge mig” Igennem hele min barndom havde min far været psykisk voldelig. Alligevel blev jeg ved med at håbe på, at vi en dag kunne få et bedre forhold. Da jeg som voksen forsøgte at gøre det håb til virkelighed, erkendte jeg langt om længe, hvor syg han dybest set var. Læs med her, hvor en læser deler sin personlige fortælling.