Prinsessen Marie besøger i dag organisationen JunkFood, der arbejder med madspild og socialt udsætte. Marie er protektor for foreningen "Stop Spild Af Mad", og hun gør et stort arbejde for at bekæmpe madspild, som også er JunkFoods mærkesag.
- I JunkFood synes vi, at alle har ret til minimum ét måltid mad om dagen. Hver eneste dag leverer vi flere hundrede varme næringsrige, gratis måltider til gadens folk. Gadens folk opfatter det som kærlighed og omsorg, skriver organisationen på deres hjemmeside og uddyber:
- Måltiderne er delvist skabt af donerede overskudsvarer, som vi hver uge modtager ca. 2 ton af. Det er råvarer, der ellers ville gå til spilde. Om eftermiddagen leveres maden til herberger og væresteder af vores frivillige, så gadens folk får noget varmt at gå til ro på.
Ifølge JunkFood kan et måltid mindsker vold og konflikter, og det gør, at man kan falde i søvn.
Prinsesse Maries dag hos JunkFood starter med velkomst ved Rasmus Munk, Philip Eistrup og Jeanette Duus. Derefter præsentation af JunkFoods vision og strategi samt rundvisning i køkkenet, diskussion med personalet dernæst modtagelse og
indscanning af overskudsvarer.
Artiklen fortsætter under billederne af prinsesse Marie.
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie til JunkFood event.Foto: Anthon Unger
Senere samme dag deltager Prinsessen i sin egenskab af protektor i et arbejdsmøde med Hjernesagen.
Annonse
I morgen den 3. juni er prinsesse Marie til stede som protektor ved programlanceringen af madfestivalen Copenhagen Cooking 2025. Lanceringen finder sted på den franske ambassade i København.
Fra den 10. til 11. juni går turen til Paris, hvor prinsesse Marie deltager i arrangementer i det historiske Grand Palais begge dage. Indledningsvist deltager Marie i genåbningen af Grand Palais, der har været gennem en omfattende restaurering de seneste fire år.