Efterårets pletter - kaffepletter
SPONSORERET indhold

Kaffepletter: Sådan kommer du dem til livs

Kaffe smager godt, men nogle gange rammer man ved siden af munden. Michael René hjælper dig med at komme pletterne til livs!

Af: Michael René
13. nov. 2013 | Sundhed | ALT for damerne

Vejret bliver køligere og en lun kop kaffe varmer rigtig godt både efter en lang arbejdsdag, men også efter en lang og aktiv dag i naturen. Skulle du ligesom mig være så uheldig ofte, at spilde den gode kaffe på dit nye tøj, så er her et par gode råd til at fjerne de lækre brunfarvede kaffedråber fra din nyindkøbte kjole, bluse eller skjorte.

Pletter med kaffe er ikke så svære at reducere eller fjerne. Kaffepletter kan dog godt drille og være svære at fjerne, hvis kaffepletterne er tørret godt ind.

Det gamle husråd
Det gamle husråd med at lun mælk opløser kaffepletter virker yderst effektivt. Varm lidt mælk op i en gryde, temperer mælkens temperatur med koldt mælk fra køleskabet til den temperatur dit tøj maksimalt må vaskes ved, hvilket ofte er 30 eller 40 grader. Tjek temperaturen på mælken med et termometer. Hæld den lune mælk på din kaffeplet på dit tøj og gnub den lune mælk godt ind i kaffepletten indtil tøjet og pletten er godt gennemvæddet. Lad det ligge i blød et par timer. Skyl tøjet godt op i koldt vand, og hvis kaffepletten er reduceret betragteligt eller fjernet helt, så vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

Hvis der stadig er spor af kaffepletten, så gentag behandlingen med den lune mælk og gnub tøjet endnu en gang med den lune mælk og lad det atter ligge i blød indtil pletterne er reduceret betragteligt eller til kaffepletterne er fjernet helt. Kaffepletter på tøj kan også mindskes eller fjernes med glycerin og sæbe. Kom lidt glycerin på en klud eller en blød svamp og skrub på kaffepletterne. Lad det ligge i blød natten over.

Kaffepletter på tøj skylles op i lunkent vand og er der stadig kaffepletter på tøjet, sættes tøjet i blød i koncentreret opvaskemiddel. Lad tøjet ligge i blød i et par timer. Skyl tøjet igennem med lunkent vand og vask tøjet efter anbefalingerne på vaskeanvisningerne.

Læs mere om fjernelse af pletter på Pletvæk.dk, hvor der også er tip til at fjerne kaffepletter fra dine termokander, køkkenvasken, gulvtæpper og møbler.

LÆS OGSÅ: Pletfrit tøj: Dét gør du, når uheldet sker