Sophie Fjellvang-Sølling spiser is og kager med god samvittighed - livet er for kort til andet
Foto: Franne Voigt Sophie Fjellvang-Sølling spiser is og kager med god samvittighed - livet er for kort til andet

Sophie Fjellvang-Sølling

Sophie Fjellvang-Sølling: Sådan spiser og træner jeg

Sophie Fjellvang-Sølling er glad for kager og is, men hun har også et ambitiøst motionsmål for i år.

Hun tror på, at man skal droppe forbuddene og nyde de søde sager med god samvittighed. Og så har hun gode tips til, hvordan du bevarer motivationen og når dit mål.


Hvad er sundhed for dig?
– Sundhed er, når du er glad. For når du er glad, lever du også et godt liv og omvendt. For mig betyder det blandt andet, at jeg skal dyrke motion. Jeg bliver et bedre menneske, når jeg dyrker motion.

Hvad betyder en sund kost?
– Jeg går op i at spise grønt og varieret, og det sidste indbefatter også store mængder af kage og is. Til gengæld prøver jeg så at skrue ned for de andre kulhydrater som pasta og kartofler, så jeg ikke får alt for mange af dem. Derudover spiser jeg virkelig mange grøntsager. Især er jeg glad for kål. Det er ikke noget, jeg spiser fordi, jeg skal eller fordi det er sundt, men fordi jeg har lyst til det. I det hele taget er den måde, jeg spiser på, drevet af lyst. Og så har jeg det sådan, at hvis jeg har spist for usundt, får jeg lyst til at træne mere.

Er der noget, du ikke spiser?
– Nej. Jeg ville gerne kun spise økologisk, undgå E-numre og så meget sukker, men i realiteten er der altså ikke noget, jeg ikke spiser. Jeg kan også godt blive inspireret af bøger, hvor man kan læse om at blive toptrimmet på nogle uger ved blandt andet at spise på en helt bestemt måde, men faktummet er, at jeg ville have svært ved at leve sådan.

Er der noget, du kostmæssigt gerne vil gøre anderledes i 2015?
– Ja, jeg ville gerne lade være med at blive irriteret på mig selv, slappe lidt mere af og ikke få dårlig samvittighed, hvis jeg for eksempel har spist for meget sukker. Det at have dårlig samvittighed over den slags er jo for dumt. Så hellere veje et par kilo for meget og nyde livet!

Et godt råd til dem, der gerne vil spise sundere i 2015?
– Spis kål som tilbehør til maden i stedet for pasta, ris og kartofler. Hvidkål, spidskål og blomkål – det er så lækkert!

Hvad dyrker du af motion?
– Jeg står stadig på ski, når jeg kan komme til det. Til daglig laver jeg al muligt forskelligt: Jeg kører mountainbike, kitesurfer, dyrker reformertræning i Energii, crossfit i Crossfit Copenhagen, bikram yoga, løber og så videre. Lige nu er jeg på barsel, så det handler om, hvad der passer ind, og om jeg kan få passet min datter, men jeg prøver at få bevæget mig hver dag. Nogle gange bliver det kun fire timer om ugen, andre gange er det 10.

Hvad er dit mål med at dyrke motion?
– Det giver mig energi. Min krop skal bruges, for at den fungerer. Det gælder led, fordøjelse, psyke. Det hele. Hvis jeg bare sætter mig i sofaen, går den i stå.

Mangler motivationen nogensinde?
– Nej, jeg kan godt være træt en enkelt dag, men så lader jeg bare være. Det sker der jo ikke noget ved. Tidligere har jeg trænet meget fast i forhold til skemaer, men i dag er motion drevet at ren lyst for mig. Samtidig kombinerer jeg det også med noget socialt, på den måde, at det er sådan, jeg får set mine venner. Det er en fed måde at være sammen på, og så er der også tid til at snakke sammen før og efter træningen.

Hvad er dit mål motions-mæssigt i 2015?
– Min kæreste har tilmeldt os Vasaløbet i Sverige på 90 km, som man normalt løber på langrensski, men vi skal så løbe det til august. Normalt siger jeg bare ja, til den slags udfordringer, men her har jeg haft det sådan: Kan jeg nu det? Jeg har nået en psykisk grænse, og nu vil jeg så gerne bevise overfor mig selv, at jeg godt kan. Men jeg tror egentlig ikke, at det er særligt sundt fysisk at løbe så langt.

Hvordan takler du stress?
– Der er motion vigtigt, så det bliver prioriteret. Man kommer hurtigt til at glemme egen tid og velvære, når man har travlt, men det nytter ikke for mig. Jeg bliver virkelig et bedre menneske af at være ude at løbe. Derfor vælger jeg det, når der er travlt, og så må støvsugningen og vasketøjet vente. Derudover dyrker jeg gerne motion i naturen, da den har en meget afstressende effekt. Efter kort tid ved vandet eller i skoven, falder man hurtigt ned.

Et godt råd til dem, der gerne vil dyrke mere motion i 2015?
– Dyrk motion med dine venner. Det er en god måde at være sammen på. Har du ingen venner, der for eksempel kører mountainbike, så inviterer en af dem med alligevel og del en ny oplevelse sammen.

LÆS OGSÅ: Derfor kan du ikke bruge dit BMI til noget

LÆS OGSÅ: Usunde vaner er det nye tabu

LÆS OGSÅ: Farvel fedt - 10 gode grunde til at styrketræne

Blå bog

Navn: Sophie Fjellvang-Sølling.

Alder: 33 år.

Arbejde: Tidligere professionel skiløber, nu tandlægestuderende og p.t. på barsel.

Privat: Bor i Hellerup med sin kæreste og sine to børn Maximilian på fire og Leonora på et halvt år.

Hverdagen: Er lige nu på barsel og går derfor hjemme.