Venskab & kærlighed
SPONSORERET indhold

Fra kage-komsammen til køkkenfest: Sådan booster du dine venskaber på en uge

En af de største glæder i livet er at dele det med andre. Næsten alle mennesker nævner kærlighed, deres familie og venner blandt det allermest værdifulde, og alligevel kan vi have så pokkers svært ved at prioritere dem. Her giver Daisy Løvendahl dig syv udfordringer, der giver dig mere fællesskab på en uge.

Af: Daisy Løvendahl Foto: Getty
02. feb. 2018 | Sundhed | ALT for damerne

1. Torsdag: Kage-komsammen

Spis kage og drik eftermiddagskaffe med din familie og de mennesker, I møder sammen. Det kan for eksempel være børnenes venner og deres forældre. Bag en almindelig kage, så fokus ikke pludselig er den store bagedyst, og nyd en time sammen. Det er sikkert ikke nok til at tale om alt, men det er nok til lige at sende et smil, tale lidt om dagen og give et kram. De små møder kan skabe grobund for mere, som pasning af hinandens børn og en dybere relation, men de er også bare gode, fordi det er rart at kende sine børns vener og familie.

2. Fredag: Køkkenfest

Hold fest med vennerne på den enkleste måde. Pizza, fredagsslik og kolde øl. Plus musikken, der får alle til at danse og skråle med, og så er det bare om at boogie ugen ud af kroppen. Hvis festen ender med lidt trætte folk, der hænger i køkkenet og tømmer køleskabet, så nyd det. De bedste samtaler opstår nogle gange præcis dér.

3. Lørdag: Skab nye traditioner

Reserver dagen til dem, du virkelig elsker at være sammen med. Lav en dejlig middag eller endnu bedre: Lav den sammen. Mød hinanden om eftermiddagen til fælles indkøb. Gør madlavningen, borddækningen og oprydningen til en del af oplevelsen. Da jeg var barn, mødtes alle i mine oldeforældres hus. Maden blev lavet sammen, og der stod ofte ti mennesker i køkkenet og skændtes om, hvordan den blev bedst. Efter maden spillede min oldefar harmonika. Nogle gange blev der danset, og andre gange kom kortene frem. Der blev spillet og grinet, til musikken stoppede, og kaffen kom på bordet, inden alle kørte trætte hjem. Skab dine egne traditioner.

LÆS OGSÅ: Psykolog: Et stærkt fællesskab kan redde dig ud af kriser

4. Søndag: Venindedate

Inviter din veninde til at lave noget sammen. Hvis hun skal nå at løbe, så løb sammen med hende. Hvis hun ikke kan, fordi der er børn i hele huset, så mød hende i det og tag gerne dine egne eller nogle børn fra dit liv med. Pointen er: Gør det, I ellers skal, en søndag sammen.

5. Mandag: Haps en hobby

Brug en aften om ugen i den forening, der får smilet frem på dine læber, uanset om det er foreningen for fransk kogekunst eller fodboldklubben. Når du dedikerer dig til noget, oplever du at gøre en forskel, og du lærer andre med samme interesse bedre at kende. De fællesskaber kan være guld værd, fordi I er sammen om noget, alle synes er sjovt.

6. Tirsdag: Hverdagsmiddag

Opret en Facebook-gruppe for dem, du vil se, og begynd en tirsdagstradition med fællesmiddag. Du lægger hus til første gang, og alle tager noget med til et fælles måltid. Måske ender I med alt for meget brød og ingen salater, men så spiser I det. Aftal, hvem der lægger hus til næste gang, og lav gerne en fast ramme, som at man er velkommen fra kl. 17.30. At maden serveres kl. 18. At alle hjælper med oprydning, og at man siger farvel 20.30, så der stadig er lidt aften tilbage. Gør det til et princip, at ”venners venner” er velkomne.

7. Onsdag: Kaffe med mere

Drik morgenkaffe med en, du er nysgerrig på. Det behøver faktisk ikke være en, du kender særligt godt, men vov at møde mennesker til en kop kaffe frem for bare at udveksle ord på de sociale medier eller sige kort hej på kontoret eller i børnenes klasse. Brug en time sammen, og udvid dit fællesskab med en potentiel ny ven.

8. Næste uge: Evaluering

Hvordan var det? Måske nåede du din grænse for, hvor social du har lyst til at være allerede fredag, og det er okay. Pointen med denne uges udfordring er ikke at følge planen til punkt og prikke, men at inspirere dig til at tage et eller to konkrete initiativer til at gøre fællesskabet større i hverdagen. De gode forbindelser skal nemlig ikke gemmes til festerne og højtiderne. De skal være mærkbare i hverdagen. Hvad vil du gøre i næste uge for at prioritere fællesskabet?

Anbefalet til dig