Sådan finder du solcremen, der passer til dig
Hvilken soltype er du? Sådan finder du solcremen, der passer til dig

Dit valg af solcreme bør afspejle den soltype, du er

Hvilken soltype er du? Sådan finder du solcremen, der passer til dig (og din ferie)

Det er vigtigt at huske solcremen. Men hvilken slags skal du vælge? Få svaret lige her.

Dit valg af solcreme bør afspejle den soltype, du er. Der er nemlig forskel på, hvilke produkter du skal bruge afhængigt af, om du er typen, der skal på storbyferie i Madrid, windsurfe i Marokko eller nyde vandet og stranden på Mallorca. I guiden herunder finder du tre af de typiske sommerferiedestinationer samt hvilken solbeskyttelse, du bør overveje at pakke i rejsetasken afhængigt af, hvor turen går hen.

 

Stranddestination

Uanset om sommerferiens rejsemål er Grækenland, Thailand eller et helt tredje sted med masser af sol og sand, er det ekstra vigtigt, at du på disse ferier er mere flittig med at smøre dig selv og børnene ind, og at du vælger en solcreme, der er lavet til strandbrug. Sand kan nemlig fjerne dele af din solbeskyttelse, og netop derfor skal du tage en solcreme med, som er specielt tilpasset strandferien.

TIP: Det er ikke kun sand, der fjerner din solcreme. Hvis du har svedt meget eller tørret dig med et håndklæde, kan det også få dele af din solbeskyttelse til at falde af. Derfor skal du hellere smøre dig ind en gang for meget end en gang for lidt. Ifølge Kræftens Bekæmpelse vil din solcreme gennemsnitligt holde i nogle timer.

Vichy har med serien IDEAL SOLEIL en beskyttende solplejeserie til krop og ansigt til hele familien. I serien finder du blandt andet denne Anti-sand solcreme, der er god til dig, der ikke kan lide kombinationen af solcreme og sand. Den fungerer ved at solcremen trænger hurtigt ind i huden og giver en fin, tør og glat overflade, som mindsker at sandet sætter sig fast.

 

Hvis dine børn skal plaske rundt i poolen og ikke dyppe tæerne i vandet på stranden, kan du i stedet tage denne ekstra vandrestistente solspray SPF 50+ med i rejsetasken, som er ekstra vandresistent, men ikke sandafvisende. Den er 6 x 20 minutters vandresistent, hvilket betyder, at når børnene leger i vandet er de bedre beskyttet mod solen. Og så er den ovenikøbet uden parfume.

 

Storbyferien

Selvom du skal besøge en køligere destination eller opholde dig i skyggen det meste af tiden på ferien, skal du stadig ikke undlade solcremen – heller ikke hvis det er overskyet. UV-strålerne er nemlig til stede hele året rundt - også når det er overskyet, eller når du ligger med bene oppe under en parasol i skyggen. Derfor er det vigtigt altid at huske at smøre sig ind. Du kan med fordel overveje at købe dig en god ansigtscreme til storbyferien, som vil beskytte din hud.

TIP: 80 procent af din aldring i ansigtet kommer fra solens UV-stråler, derfor er det en god idé altid at smøre sig ind.

 

 

 

 

 

Er du en af dem, der ikke kan udstå at have en tyk, fed solcreme i ansigtet, som gør at huden skinner? Så er det måske Vichy’s matterende solcreme til ansigtet, du skal prøve. Den er tilpasset personer med normal og kombineret hud, som ofte oplever at huden bliver blank. Solcremen trænger hurtigt ind i huden og virker matterende uden at efterlade hvide mærker. Og så kan denne solcreme bruges som - eller suppleres med din dagcreme.

 

Den aktive ferie

Til den aktive ferie, hvor du skal have pusten op og sved på panden med løb, cykling eller måske en omgang tennis, er det en god idé med en solcreme, der kan anvendes direkte på våd hud, og som har en høj solbeskyttelse. På den aktive ferie kan man nemt komme til at glemme at smøre læberne i svinget, derfor får du her et godt bud på en solstift, der også beskytter dine læber.

TIP: Er du i tvivl om, hvor meget solcreme du og dine børn skal bruge, når hele kroppen skal dækkes, har Kræftens Bekæmpelse lavet en god huskeregel: Én krop – én håndfuld. En voksen skal bruge en hel håndfuld (ca. 40 ml) til at dække hele kroppen, mens børn skal bruge en børnehåndfuld (ca. 20 ml). 

 

Til den aktive ferie med sved på panden er denne ULTRA-MELTING MILK-GEL SPF 30 et godt valg. Det er solcremens avancerede UVA og UVB-beskyttelse der gør, at du er sikret en høj solbeskyttelse selv ved anvendelse direkte på våd hud. Produktet henvender sig både til mænd og kvinder, og solcremen smelter nemt ind i huden og efterlader ingen hvide mærker.

 

 

 

Denne solstift fra Vichy med SPF 30 gør, at dine læber beskyttes. Den er god til sensitive læber.

 

Ekstra gode råd

Vil du vide mere om, hvordan du beskytter dig og din familie effektivt mod solen, kan du følge Kræftens Bekæmpelses ”Fire råd til en fornuftig soladfærd”, som du finder på linker her. Det er nemlig ikke kun solcremen, der gør forskellen. Du kan også gå til Vichy.dk for flere gode råd til, hvordan du vælger den rigtige solpleje, der passer din livsstil. 

 

De produkter du finder i artiklen herunder kan alle købes på apoteket, og du kan læse mere om dem her.

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Sol, Solfaktor og solcreme, Rejseguide, Sommer og Hudpleje