TheFoodClub.dk
SPONSORERET indhold

Madblogger: "Sund mad er enkle råvarer"

Madblogger Ditte Ingemann forsøger at styre uden om forarbejdede fødevarer, men bevare et afslappet forhold til mad. Og så går hun gerne 10.000 skridt på en almindelig arbejdsdag.

Af: Jo Brand
29. jun. 2013 | Sundhed | ALT for damerne


Kanel, Urtekram, 19,95 kr.

Mandag: Dagen starter med en god portion grød. Jeg elsker helt almindelig havregrød med en smule kanel, der giver en lidt sød smag, så jeg ikke behøver bruge sukker. Generelt spiller morgenmad en stor rolle i mit liv af både sundhedsmæssige og sociale årsager. Det er det tidspunkt på dagen, hvor min mand og jeg er sikre på, at vi får set hinanden, så morgenmaden bruger vi næsten altid god tid på.

Tirsdag: En dag med næsen begravet i arbejde med blog og kogebog. Men med et skønt afbræk sammen med en veninde på restauranten BioMio, der ligger på Vesterbro i København. Jeg er vild med deres quinoasalat med gedeost. Og det er dejligt at kunne spise ude, hvor det ikke kun er sundt og velsmagende, men også økologisk og biodynamisk. For mig er sund mad enkle råvarer, derfor prøver jeg generelt at undgå forarbejdede fødevarer. Men ellers synes jeg ikke, man skal nægte sig selv noget, hvis man vil have et afslappet forhold til mad.

Onsdag: En dag med fuld fart på i Greve. Jeg arbejder på deltid i et køkken, hvor vi laver mad sammen med sindslidende borgere til deres café. Jeg har en app på min iPhone, der tæller skridt. Den bruger jeg en gang i mellem for lige at holde øje med, hvor meget jeg får bevæget mig, og det bliver som regel til den del. I dag er jeg over 10.000 skridt efter endt arbejdsdag.

Peppermint, Clipper, 27 kr.

Torsdag: Jeg arbejder med min blog, som jeg startede, fordi jeg alligevel altid fotograferede min egen og andres mad, og til sidst forslog min mand, at jeg lavede en Thefoodclub.dk. Så det gjorde jeg for tre år siden. Mens jeg arbejder på bloggen, er der i dag tid til at nyde en stor kop af min yndlings-te fra Clipper med pebermynte.

Fredag: Efter en lang arbejdsdag indledes weekenden med en lang gåtur på Amager Fælled med mit kamera og min mand under armen ­– det er den bedste afslapning for mig. Både min mand og jeg kan lide at fotografere natur, så vi har altid kameraerne med os. Aftenens menu bliver en omgang New Yorker Nudler – en opskrift fra min nye kogebog.

Lørdag: Tidligt op og til brunch med en flok veninder, som jeg ikke har set længe – sundt for både hjerte og sjæl. Min lørdag byder også på træning af min ryg, som driller mig lidt i øjeblikket. Jeg har haft en diskosprolaps, så derfor er den sædvanlige spinning udskiftet med rygøvelser en gang i timen hver dag.

Søndag: Min søndag starter, som den plejer, med god morgenkaffe, for jeg elsker kaffe. Derudover bager jeg mine nemme, grove surdejsboller og snupper min daglige dosis af hørfrøolie - jeg har en idé om, at olien gør min hud fin og blød. Weekenden slutter af med, at jeg kreerer et blogindlæg og hopper tidligt i seng – jeg prioriterer min nattesøvn meget højt.

LÆS OGSÅ: Myteknuseren - Er 6 timers søvn nok?