Line Vester Larsen
SPONSORERET indhold

"Jeg travede så mange ture med barnevognen, at plottet piblede frem fra min barselshjerne"

Line Vester Larsen arbejder med PR - og så er hun aktuel med sin første bog. Vi har mødt hende til en snak om bøger, sundhed og hverdagslykke.

Af: Susanne Knutzen
12. mar. 2020 | Sundhed | ALT.dk

Sund kost

Jeg begynder min morgen med … at spise havregryn med rosiner sammen med min familie tilsat lyden af P3. MEN er det lørdag, så klart P4 med Mads og Monopolet. Det er simpelthen essensen af en god start på weekenden.

Sundhed er for mig… en sund sjæl i et sundt legeme.

Når jeg har travlt… trives jeg bedst, men det er en hårfin balance. Har jeg for travlt, så er følelsen øv. Men er det en positiv travlhed, hvor det hele kører og går op i en højere enhed med familie og arbejde, befinder jeg mig som en fisk i vandet.

Hvis jeg går sukkerkold, … så er chokolade med havsalt min lifesaver.

For mig er aftensmad lig med … et hjemmelavet måltid med danske grøntsager, da jeg lever som pescetar på 13. år. Og ellers ligger WeDoFood heldigvis tæt på, hvor vi bor, når enderne ikke når sammen.

Det sundeste og mest usunde i mit køleskab er … hjemmelavet chiagrød og Kinderæg. Det sidste er dog til mine drenge (for det meste).

En kur jeg aldrig glemmer … var engang jeg prøvede sådan en grøntsagssuppekur, da jeg gik på gymnasiet. Man måtte kun spise suppe, og der gik rygter om, at det var en hospitalskur, der var udviklet af læger. Jeg hadede den og gennemførte aldrig!

Jeg tænker over, hvad jeg spiser … når jeg træner op til halvmarathon og med hånden på hjertet også, når bikinisæsonen nærmer sig.

Min guilty pleasure er … Bland-selv-slik. Jeg elsker det skidt.

Træning

Motion er for mig lig med … følelsen af velvære.

Jeg træner … når jeg har tid og overskud. Og gerne ude naturen. Når jeg er hjemme i min barndomsby Aarhus forsøger jeg at prioritere at komme ud i Marselisskoven og løbe en tur. Det sted er fantastisk til løb og gåture.

Min største sportspræstation er… New York halvmaraton i 2012. Jeg boede i byen et semester under mit studie, og den følelse jeg får, når jeg tænker tilbage, er altid forbundet med troen på, at alt var muligt. Fordi du hver dag slår øjnene op og befinder dig i NEW YORK. Intet stikker den by! Alt er muligt i New York.

Jeg bliver motiveret af … at have et mål. Derfor tilmelder jeg mig ofte et løb, for så ved jeg, at jeg kommer afsted.

Hverdag

Hverdagslykke er… Mine børns latter, duften af frisklavet kaffe, søde kolleger, en solstråle gennem kontorvinduet og at dratte om i sofaen om aftenen til et par times tosomhed med Homeland på iPaden. Hverdagen har mange facetter, og de små lykkestunder kan noget helt unikt. Det er vigtigst for mig at være sund, fordi… jeg gerne vil kunne lege med mine drenge uden at få åndenød efter 5 minutters tagfat.

matas2.jpg

Det skønhedsprodukt, der altid redder mig, er … Stribernes Glycerin håndcreme fra Matas. Jeg har brugt den i årevis og har den altid med mig i min håndtaske. Jeg oplever seriøst aldrig tørre hænder. Ikke engang i den koldeste frosttid på året. Det er et mirakelprodukt til ingen penge.

Hvis jeg kunne ændre noget ved mig selv, … så havde jeg ALDRIG grillet min hud i så store doser, da jeg var teenager og lå i solarie flere gange om ugen. Jeg bliver altid lidt trist ved tanken, men omvendt så elskede jeg at ligge og døse på de varme rør. Man må fokusere på det positive. 

Jeg kan ikke leve uden… helt simpelt min familie og mine venner. Når det kommer til materielle goder, så skiller jeg mig aldrig af med det delesommerhus, som jeg ejer sammen med min storesøster. Vores farmor og farfar fik det bygget for 60 år siden, og vi er således tredje generation af ejere. Det ligger på den skønneste lille plet i Himmerland. Jeg finder en helt særlig ro, så snart jeg kommer derop.

Bøger er for mig… Fordybelse, forkælelse og inspiration.

Den bedste bog, jeg har læst, er… Uh, den er svær. Kun en? Det er næsten umuligt, så jeg tillader mig at komme med et par forskellige genrer. Da jeg var teenager kunne jeg ikke få nok at Herta J. Envoldsens historiske ungdomsromaner. Jeg elskede dem og læste den igen og igen. Sidenhen har jeg læst meget forskellig litteratur og kaster mig over alt lige fra internationale bestsellerforfattere som Dan Brown til biografer om rockere og sportsstjerner.

Jeg fandt inspiration til min bog… da jeg var på barsel, og gav min fantasi fri leg. Jeg travede så mange ture med barnevognen, at plottet gradvist piblede frem fra min barselshjerne. Lige pludselig vidste jeg, at jeg havde materialet til en historie, og jeg synes den fortjente at blive fortalt. 

Da jeg blev mor, oplevede jeg at blive ramt af en grundlæggende angst. Jeg var bange for, at der skulle ske noget slemt. Når jeg satte mine tanker ind i en fiktionsverden, kunne jeg bedre tackle det, og da jeg først gav tankerne fri, udviklede de sig lige så stille til en kriminalroman. Faktisk tog det mig ikke mere end 15 minutter at skrive åbningsscenen.

Hvorfor har du valgt krimigenren ... Jeg har altid haft en stor interesse for kriminalefterforskning og true crime genren, og læste en periode mange bøger inden for det område. Krimigenren tiltalte mig, fordi jeg kunne skrive noget, der var 100 procent fiktion, men med faktuelle kriminalmæssige detaljer. Den kombination kan jeg godt lide.

Har du fået hjælp til bogen ... Jeg arbejder til dagligt i PR-branchen og har ikke erfaring med det mere kriminaltekniske. Derfor tog jeg fat i politiet, som satte mig i forbindelse med både en tidligere drabschef og statsobducent, som jeg fik mulighed for at interviewe i forhold til tekniske detaljer. Derudover har min veninde, der er advokat, læst kapitlerne løbende igennem.  

Har det altid været en drøm at skrive en bog ... Både ja og nej. Jeg har nok altid kunnet noget med ord. Bare uden jeg egentlig selv var klar over det. Da jeg var barn var jeg en læsehest, og slugte bøgerne på skolebiblioteket, så bibliotekaren måtte ryste beklagende med hovedet, når jeg hver uge kom og spurgte, om de havde fået nye bøger hjem. Det gjorde også, at jeg tidligt udviklede et stort ordforråd, og det har hængt fast lige siden. Jeg finder det let at formulere mig på skrift, og elsker at forfine og nuancere simple sætninger ved at nørde med ordvalget.

Undervejs har jeg haft skriveblokader, og jeg har været nervøs for, om det blev til noget. Men da jeg netop har interviewet så mange mennesker i skriveprocessen, følte jeg også, at jeg skyldte dem, at bogen blev færdig.

bog-1.jpg

Hvad handler din bog om ... Kort fortalt så er København ramt af hedebølge, da motionisten, Anders Hansen, gør et makabert fund i Frederiksberg Have. En studine er brutalt blevet stukket ned og efterladt døende ved havens børneattraktion suttetræet. Den garvede efterforsker, Britt Østerby, sættes på sagen, og som makker får hun den unge Oliver Lindberg. Sagen tager hurtigt en uventet drejning, da det viser sig, at Oliver gemmer på en tung hemmelighed, der kan koste ham pladsen i efterforskningen. Inden længe befinder Britt sig i en drabssag, som med lynets hast udvikler sig kaotisk, da nye spor trækker tråde til en broget verden af sugardating¸ hvor kærligt selskab sælges og købes som en eftertragtet luksusvare. Hvepsestik afdækker både samfundsmæssige tendenser, men også forskellige personskæbner, som vi kommer helt tæt på.

Hvad drømmer du om ift dit forfatterskab ... At læserne føler sig underholdt, når de læser min debutkrimi. Jeg er 100% tilfreds med min bog. Det er selvfølgelig nervepirrende, at læsere og anmeldere skal bedømme den. Jeg har arbejdet på den i to år, og den er jo som mit 3. barn, men jeg synes, den er god og jeg er stolt af mig selv. 

Læs mere om Hvepsestik her

Anbefalet til dig