SIDSTE CHANCE – KOM MED TIL DANMARKS HYGGELIGSTE KVINDELØB

Marie Frank og Alouise optræder ved for damernes Støt Brysterne løbet 2011
Foto: PR Annonce

Marie Frank og Alouise optræder ved for damernes Støt Brysterne løbet 2011

Marie Frank

Marie er Marie, og tak for det. De snart fem år, der er gået siden Where The Wind Turns The Skin To Leather, har været gode for den charmerende sangerinde, der har nysgerrigheden i behold på dette femte udspil, Udgangspunktet er stadig det samme, men når synthesizeren syder og er ved at boble over i den countryfile Work And Pray, og trækharmonikaen giver maritime associationer i In The End er det tydeligt at hun ikke har parkeret sit hjerte i én genre eller sine ører i fortiden: Hun prøver sig selv af i nye musikalske klæder, og de er som svøbt omkring hendes karakteristiske stemme som bryllupskjolen om den smukkeste brud.Marie har også fået nye musikalske legekammerater siden sidst;

”Albummet er blevet til i en kollektiv proces med folk, som jeg har turnéeret med i Europa og USA, både i mit navn og som opvarming og gæst hos Giant Sand og Desoto Caucus. Vi er også gode venner privat og har arbejdet på en måde der nærmest minder om børn, der sniger sig ind i køkkenet og snupper karry, peber og sulfo for så at liste ud i legehuset og blande ”gift”. Vi spiller alle sammen alle mulige forskellige instrumener og har lavet masser af eksperimenter: Mandolin blandet med 80er synths og maracas f.eks. Jeg vil nærmest kalde musikken indie-country-synthesizer-pop…men stadig organisk og håndspillet”, siger Marie Frank.

Udtrykket ”Pop Your Wheeze” er hentet fra sangen ”In The End”, og hvad det betyder? ”Noget i retning af ’at opmuntre’ og samtidig smager det godt af pop”, siger hun. ”Man er vel en popfugl”. På albummet præsenter hun iørefaldende, stemningsfulde og billedskabende sange. Læg f.eks. mærke til ”Smile And Lie” – et godt bud på et sensommerhit, der ifølge Marie Frank bl.a. handler om kunsten at holde sin bøtte og smile, når man – som Marie selv – nogle gange er liiidt for ærlig… Den fine ”Time”, der handler om at have været væk uden rigtig at have været det.

Siden Marie Frank sidst var albumaktuel, er hun bl.a. blevet mor og er flyttet ud af byen. Og så har hun indgået musikalsk makkerskab med hendes mand, Giant Sand guitarist og Desoto Causus frontmand, Anders Pedersen.

”Da vi, efter flere års tilløb, besluttede os for at arbejde sammen, oplevede vi at komme ind i et interessant flow der bragte nye ting frem hos os begge. Der opstod hurtigt en form for magi fordi vi kender hinanden så godt, og kunne arbejde uden filter. Da vi så lige havde fået lagt kabler rundt i huset, så alle rum kan bruges til at indspille, var det bare at gå igang.  Nogle gange har vi endda siddet i hver sit rum i huset eller, hvis Anders har været på turné, i hver sit land og har sendt hinanden ideer fra vores computere.”

Albummet udkommer på deres eget selskab APRON. Marie Frank synger og spiller akustisk guitar. Peter Dombernowsky spiller trommer og percussion. Nikolaj Heyman bas, orgler, klaver, melotron m.m. og Anders Pedersen guitar, banjo,  stueorgel og meget andet. ”Pop Your Wheeze” er primært indspillet i Heyman’s Stablesounds ved Slette Strand. Albummets coverfoto er resultatet af en fotosession med udstoppede dyr taget af Sacha Maric og designet af Claus Due på Designbolaget. De ville gerne have haft levende fugle med i billedet, men det var desværre en umulighed; Marie Frank siger selv, at hun har fuglefobi…

Læs mere om Marie Frank på

»hendes egen hjemmeside: MarieFrank.dk

.

»"Læs mere om ALT for damerne Støt Brysterne løbet 2011 og tilmelding her."

Alouise

Alouise var 8 år gammel, da hun indspillede sin første sang i det studie, hendes far havde startede samme år. Alouise blev inspireret af et digt i bogen Momo og satte melodi til ordene, for derefter at indsynge dem i studiet hos sin far.

Siden hen indspillede Alouise og hendes søster utallige sange i studiet, både alle de hits de gik og sang med på derhjemme og selvskrevne sange. Som 11-årig skrev Alouise en jingle til jolly-cola og vandt sammen med sin søster på 14 en åben sportsvogn, hvilket kun gav blod på tanden til at skrive endnu flere sange.

I dag er Alouise blevet 32 år og har udgivet 4 albums, alle sammen skrevet, produceret og indspillet af hende selv.

I 2010 har Alouise lavet en del samarbejder, som har resulteret i udgivelsen af "Richards nye hjem" som radiosingle og OBS kampagne for Alzheimer-foreningens demenslinie. En kampagnen som har givet 40-60% flere opringninger til hjælpelinien end året før

2010 bød også på udgivelsen af singlen "En anden slags ondt" i samarbejde med den århusianske sangskriver Anders Graae

Alouise er i sin sangskrivning, som i alle andre aspekter af hendes liv, en ambitiøs og nysgerrig pige, så sideløbende med hendes singer/songwriter karriere har hun formået at blive en anerkendt lydtekniker og producer med eget lydstudie, som hun kører på tolvte år. Her har hun arbejdet med navne som Claus Hempler, Carpark North, Billy Cross, Stig Rossen og mange flere

Alouise er en ildsjæl der brænder for alt, hvad hun laver. En flamme som tydeligt kan mærkes i Alouises tekster, i hendes vokal og hendes lyd.

Læs mere om Alouise på »hendes egen hjemmeside: Alouise.dk


»ALT for damerne Støt Brysterne løbet 2011: Det kan du vinde!Nøgleord: Støt Brysterne, Støt Brysterne løbet, 2011, Marie Frank, Alouise.