TILMELD DIG KVINDELØBET SENEST D. 30. APRIL FOR KUN 259 KR.

Tør hud
Tips til pleje af tør og irriteret hud.

Sensitiv hud

8 tips: Sådan plejer du din sensitive vinterhud

Om vinteren oplever mange, at huden bliver tør og irriteret. Heldigvis er der hjælp at hente med kosttilskud og oliemassage.

Sensitiv hud, der er tør og derfor let bliver irriteret og rød, er et almindeligt symptom, især hos ældre mennesker og især om vinteren. Tør luft, dvs. lav luftfugtighed, som findes i vinterhalvåret i Danmark, kan få huden til at blive mere tør og irriteret. Nogle gange kan rødme og irritation i en tør hud være tegn på kontakteksem, når huden har været i kontakt med stoffer, som enten giver irritation eller allergi. I moderne lægevidenskab behandler vi de fleste tilfælde af tør og irriteret hud med fugtighedscreme.

LÆS OGSÅ: 8 myter om skønhed – og om de holder

Sådan kan man forebygge og behandle sensitiv hud:

  • BAD. Tag korte bade med lunkent vand. Brug kun sæbe under armhuler og i skridtet. Undgå at bruge sæbe på områder af kroppen, som ikke har behov for sæbeafvaskning.
  • CREME. Efter badet kan du bruge en økologisk fugtighedscreme med højt fedtindhold.
  • TØJ. Gå med tøj lavet af økologisk bomuld, hør eller bambus. Undgå tøj af materiale, der kan irritere huden som uld og kunststoffer.
  • OLIEMASSAGE. Giv dig selv oliemassage hver dag. Smør kroppen ind i opvarmet olivenolie eller kokosolie, lad det virke et par minutter og tag derefter et kort bad.
  • SUNDT FEDT. Spis avocado, oliven, nødder, mandler, frø og kerner samt planteolier som kokosolie og olivenolie.
  • SØDE FRUGTER. Spis saftige søde frugter som vindruer og mango samt væskeholdige grøntsager.
  • B-VITAMINER OG KISEL. Tag en stærk B-vitamin-tablet og et tilskud med kisel.
  • LUFTFUGTER. Man kan få fordampere til at sætte på en radiator eller elektriske fordampere til at stille op i lokalet.

EKSPERTEN

Charlotte Bech er privatpraktiserende læge og helseekspert. Hun supplerer moderne lægevidenskab med den traditionelle indiske lægekundskab ayurveda og anbefaler derfor, at du først og fremmest følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og bruger hendes råd som supplement.

Se, hvad vi ellers skriver om: Hud og Hudpleje