Stress ned, slap af, lad op: ALT tester wellness
Foto: Pr og private Stress ned, slap af, lad op: ALT tester wellness

Wellness

Stress ned, slap af, lad op: ALT tester wellness

Det kan gøres på 85 minutter, men du kan også tage en hel weekend ud af kalenderen og lade op og slappe af. Fuldstændig. Vi har besøgt tre steder, hvor du får fuld valuta for tiden og pengene.

Den selvforkælende
110 minutter
Hvem: Julie Brandt, skønhedsassistent, 25 år.

Hvad?
Ansigtsbehandling med afrensning, varm aroma-damp samt krystal-exfoliering og dybderens af hudens porer. Ryg, ansigt, nakke og skuldre masseres med varme og kolde ædelstene, der øger gennemstrømningen og skaber en thermo-effekt, der stimulerer dybt i hudvævet. Behandlingen afsluttes med nærende "Primerose"-maske, der blødgør og nærer, før vinteren træder i karakter.

Hvad er det særlige ved det her sted?
Stedet emmer af luksus og velvære, og behandlingsrummene er varme med beroligende musik og afstressende, blødt lys. Behandlingen er top-professionel, og du føler dig hele tiden i gode hænder.

Hvad var højdepunktet?
Højdepunktet er den dybdegående massage af ansigtet, hvor du virkelig føler, at der løsnes op for spændinger. Og hvis det ikke skulle være nok, så bliver nakken, ryggen og skuldrene også masseret helt i bund, så jeg kommer helt ned i gear.

Derfor skal du gøre det...
Efter at have været hos Amazing Space i to timer, er mit ansigt renset helt i bund, alle urenheder er væk, og huden er gennemfugtet – og det kan ses. Men noget af det bedste er følelsen af at være helt, helt afslappet i kroppen.

Deluxe Jewelstones, 1.095 kr.

Amazing Space
Tuborg Havnevej 4-6, 1. sal.
2900 Hellerup
Tlf.: 39 30 30 94.
Well-comespa.dk


Den udrensende
85 minutter
Hvem: Sundhedsredaktør Marie Kaufholz, 35 år.

Hvad?
Arendals Detox-kropsbehandling er – viser det sig – den stensikre vej til sund og især babyblød hud. Først bliver jeg skrubbet fra top til tå med scrub, hvor jeg selv kan få lov til at vælge, hvilken aromatisk olie jeg vil have i. Alt efter om jeg har brug for at slappe af eller blive kvikket op. Jeg vælger det sidste, for det har jeg altid brug for. Efter scrubben er blevet vasket af, bliver jeg smurt ind i en kropsmaske af udrensende alger. Og ja, de lugter pænt meget af alger, men da jeg bliver pakket ind i varme tæpper, mens jeg får renset huden, og modtager den mest fantastiske hovedbundsmassage, er det hurtigt glemt.

Hvad er det særlige ved det her sted?
Arndal spa er en totaloplevelse, hvor du både kan blive helt vildt forkælet, men hvor der samtidig hele tiden er fokus på sundhed og livsstil, hvilket jeg virkelig godt kan lide. Alle, der arbejder der, er virkelig søde og virkelig dygtige, så selv om man kommer af med mange penge for en behandling, er det altid pengene værd.

Hvad var højdepunktet?
For mig er det allerbedste, hvor rart min krop har det, da jeg er færdig med behandlingen. Jeg er frisk og i godt humør, og min nakke og mine skuldre sidder for en gangs skyld, hvor de skal. Og så har min hud fået en fin glød og er helt blød og jævn. Ærgerligt at det er så koldt, at jeg ikke rigtig kan komme til at vise det frem.

Derfor skal du gøre det...
Fordi du fortjener det, selvfølgelig. Men også fordi min hud så pænere ud, end den havde gjort i flere måneder, og det gør den stadig. Måske ikke helt så blød, men jeg gør mit bedste for at holde det ved lige med lækre olier og skrubbehandske.

Detox, 1.550 kr.

Krystalgade 22
1172 København K
Tlf.: 22 390 668
Arndalspa.dk


Den afslappende
48 timer
Hvem: Nicola Kragh Riis, boligredaktør, og veninde Line.

Hvad?
Vi testede et Kalahari-ophold med to overnatninger, mousserende vin og frugt på værelset, en gang eftermiddagskaffe og kage, en gang køkkenchefens tre-retters menu og en Kalahari rollings sands massage. Desuden fri adgang til spa-faciliteterne (sauna, dampbad, svømmepøl, boblebad osv.).

Hvad er det særlige ved det her sted?
Hotellet ligger tæt ved strand og skov, og den uspolerede natur giver en perfekt og rolig baggrund for afslapning og for at finde harmonien i sig selv igen i en travl hverdag. Desuden ligger hotellet tæt på en række attraktioner i Østjylland, så du med fordel kan kombinere turen med familieoplevelser.

Hvad var højdepunktet?
Helkropsmassagen og signaturbehandlingen (som er stedets topbehandling, red.) Kalahari Rolling Sands massage var en ud-af-kroppen-oplevelse. Spaen er et af de få steder i Danmark, der tilbyder denne særlige afrikanske behandling. Du bliver masseret til afrikansk musik, og massørerne bruger underarme og håndrod, hvilket giver en utrolig fuldendt, fast og afslappende massageoplevelse, som er ud over det sædvanlige. Du bliver masseret fra lilletå til isse, og de bløde og rytmiske bevægelser gør oplevelsen ekstra afslappende for hele kroppen.

Derfor skal du gøre det:
Tag af sted, hvis du trænger til at koble helt af fra hverdagen, komme ned i tempo og blive forkælet. Her får du super veltilberedt mad, og du bliver betjent af et imødekommende og serviceminded personale, som giver en oprigtig og hjælpsom betjening. Du kan spise morgenmad i badekåbe og komme til middagen uden makeup på, for her er afslapning i en hjemlig atmosfære målet. Behandlerne i spaen har helt styr på deres klassiske håndværk som fysiurgisk massage og ansigtsbehandlinger, men de holder sig løbende ajour med nye tiltag og har netop indført udrensende lymfemassage, ligesom de fleste behandlinger er med naturens produkter uden kemi.

Kalahari-ophold, 2.395 kr. pr. person.

Helnan Marina Hotel,
Kystvej 32
8500 Grenaa
Tlf. 86 32 25 00
Helnan.info