Thorbjörgs top tre over sunde spisesteder
SPONSORERET indhold

Thorbjörgs top tre over sunde spisesteder

Af: Thorbjörg Hafsteinsdottir, Louise Toftebjerg Sjørvad.
15. sep. 2010 | Sundhed | ALT for damerne

1 Jeg har altid været meget glad for Atlas Bar på hjørnet af Larsbjørnsstræde og Studiestræde. Jeg har spist der de sidste... Tja... rigtig mange år. De er ikke øko, men har gode råvarer og lækker god mad, og jeg kan altid få mad, som jeg kan spise. Hvis der er ris til (hvide), så beder jeg om flere grøntsager i stedet for.Havtasken og laksen er rigtig gode. Tun har været favorit, men den er jeg holdt op med at spise, da den er udrydningstruet.

2 Etika er et nyt suhsisted i Ny Østergade, som er superlækkert og godt. Måske det bedste sushisted i byen.

3 Og så er der BioMio på Sdr. Boulevard, som er øko og ret godt. Jeg er dog ikke så vild med deres kø-bestilling og bliver nemt irriteret af at stå og vente i en kø for at hente min mad det ene sted og vin det andet sted. Men maden er god og rimelig i pris. Men vil du hellere blive derhjemme – eller bor du ikke i København. Så kan du også selv lave denne her kage, som ifølge Thorbjörg Hafsteinsdottir gør dig glad:

– Ikke kun fordi den smager så fantastisk, men fordi den er fri for tilsat sukker og gluten som sikrer den flade, rolige mave. Nyd evt. med flødeskum, øko vaniljeis eller bærcoulis af blendede frosne jordbær og lidt æblejuice!


Chokoladekage med rå kakaonips

Det skal du bruge:

250 g tørrede dadler

2 dl vand

½ tsk vaniljepulver

80 g ekstrajomfru-kokosolie

1 pose hasselnødder

150 g fuldkornsrismel

2 tsk vinstensbagepulver

1 tsk stødt kardemomme

2 tsk stødt kanel

2 tsk stødt ingefærrod

30 g rå kakaopulver fra Raw, www.naturesource.dk

30 g rå kakao nips fra Raw, www.naturesource.dk

2 æg

2 æggehvider

4 dl rismælk

Sådan gør du:

Kom vandet og dadlerne i en gryde, bring i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg i 15 til 20 minutter. Tilsæt kokosolien og vaniljepulver og fortsæt med simringen. Indstil ovnen på 180° C. Imens; mål og bland de tørre ingredienser sammen. Bank hasselnødderne i små stykker med bunden af en gryde, mens de stadig er i den uåbnede pose. Rist dem på en skoldhed pande, men i meget kort og i konstant bevægelse, de skal kun lige tage farve. Kom daddelmassen og hasselnødderne i røremaskinen, brug kniven, og tilsæt æggene lidt efter lidt, derefter skiftevis de tørre ingredienser og rismælken. Kom dejen i en anden skål, brug en spatel for at få det hele med og bland kakao nipsene i dejen. Pisk æggehviderne stive, tilsæt en smule salt så holder de bedre gejsten. Rør dem forsigtig i dejen. Kom dejen i en form, som du synes er passende og flot, og bag kagen i 45 minutter.

Tips

Smager også vildt godt med smør på. Det er den ideelle ledsager til en god bog eller et dameblad. En veninde kan også gøre det. Vil du være totalt løssluppen, så smelter du noget 85 % mørk chokolade og hælder det over en skive kage, som du anretter på en desserttallerken. En klat flødeskum til og jeg lover dig, du kommer i den syvende himmel.