Test af babyalarm
Foto: Klaus Rudbæk | Når du vælger babyalarm, er det vigtigt at den er solid, har et stabilt signal og er nem at bruge.
Vores Børn

Test af babyalarm

Gruppetest: Her er den bedste babyalarm

Vi har sammen med børnefamilier testet de mest populære babyalarmer på markedet.

Af Af Katrine Kornerup 20.jan.2017 Børn

De første år som forælder skal der investeres i meget udstyr, og det er derfor vigtigt, at kvaliteten er i orden. Vi har i den forbindelse testet et bredt udvalg af babyalarmer på markedet. Der er tale om babyalarmer med forskellige funktioner og i flere prislejer, hvorfor vi uddeler to priser: “Testvinder 2016” og “Bedst til prisen 2016”. Vi har også testet tre videoalarmer. Resultatet af denne test kommer sidst i artiklen med vores bud på, hvilken du skal vælge, hvis du foretrækker at kunne se baby.

Inden du køber en babyalarm, er det vigtigt at overveje, hvordan du vil bruge den. Bruger du den kun i hjemmet? Skal alarmen bruges, når barnet sover lur ude i haven eller nede i gården? Overvej hvor lang rækkevidde du skal bruge, da det er ret afgørende for valg af babyalarm og ikke mindst for prisen.

Det er også en god ide at holde øje med forældrenes anmeldelser, da den daglige brug over længere tid er mere afslørende end test. For at sikre den bedste test har vi valgt både at teste alarmerne her på redaktionen og bagefter lade testfamilier landet over bruge dem over en periode.

Deltagerne i gruppetesten er:

Babyalarmerne koster fra kr. 550,00 til 1.295,00.

  • Philips Avent 506

  • Philips Avent 570

  • Neonate BC-5800D

  • Neonate BC-6500D

  • Padwico 850

  • Capidi 

  • Motorola 161

Vinder af “Bedst i test 2016”

Flere af babyalarmerne er rigtigt gode, men en skiller sig ud. Det er Neonate BC-6500D fra det norske firma Neonate. Man føler, at dette produkt er udviklet på baggrund af lige præcis det, som forældre har brug for. 

Neonate BC-6500D er en 100% digital alarm, hvilket betyder, at der ikke er forstyrrende interferens (støj) fra andre alarmer. 

Den er først og fremmest utrolig handy og nem at betjene, og så er den lækker og emmer af kvalitet. Den har en lang rækkevidde og signalet går knivskarpt igennem. Den har alle de nyttige funktioner som temperaturmåler (måler ned til -20 grader), temperaturalarm, alarm ved dårligt signal, alarm ved lavt batteri, og som den eneste af babyalarmerne tilslutning af høretelefoner. Det er smart, hvis man for eksempel støvsuger eller er steder, hvor det larmer. 

Derudover har den “Talk Back”, en to-vejs kommunikation (“walkie-talkie”) der selvfølgelig aldrig erstatter, at du tjekker din baby, men flere testfamilier har fremhævet, at de bruger denne funktion som “Walkie Talkie” til at kommunikere med hinanden fra babys værelse.

Vi blev imponeret af den lange rækkevidde, det knivskape signal og den lange batterilevetid på Neonate 6500D.

FAKTA OM NEONATE BC-6500D

Pris: Kr. 1295,00

Tilkøb af ekstraudstyr: Ja, flere op til tre babyenheder

Strålingsniveau: Et af de laveste i følge producenten (max 20 mW )

Batteri: Genopladeligt litium med standby levetid på op til 70 timer

Rækkevidde

Vi testede alle babyalarmernes rækkevidde på tværs af mure og etager. På trods af 3 etager og 3 tykke mure gik Neonate BC-6500D, som den eneste af de alarmer vi testede, helt klart igennem. Babyalarmen reagerer desuden med en tydelig lyd, hvis man kommer uden for rækkevidde eller hvis enhederne mangler batteri.

Batterier

I vores test har Neonate BC-6500D uden sammenligning den bedste batterlevetid. Den er udstyret med litium-ion-batterier, der har den fordel, at de er genopladelige og virker i alle temperature. De aflader heller ikke, når alarmen er slukket. Man oplader nemt enhederne på de medfølgende ladestationer. 

Hos testfamilien blev babyalarmen brugt til 3-4 daglige lure og skulle kun oplades ca. en gang om ugen. Neonate BC-6500D holder ca. 70 timer standby på en opladning. På forældreenheden kan man naturligvis se, hvor meget batteri der er tilbage på begge enheder, hvilket er rart. Eneste minus er, at den kun viser det i tre intervaller, hvor flere intervaller ville give en mere præcis angivelse af, hvor meget batteri der er tilbage.

Nem og enkel at betjene

Der er en del indstillinger at gå igennem i starten men den medfølgende guide, gør at man hurtigt er i gang. Vi er ret vilde med vibratoren, der også ses på Neonate 5800D, den er nem at slå til og kan bruges, når man ønsker en diskret alarmering

Dog har den funktioner, som ikke er beskrevet særlig godt i guiden, fx ”page-funktion”. Den beskriver kun, hvordan man slår den til, ikke hvad man kan bruge den til. Det er faktisk en smart funktion, der kan bruges, hvis man har forlagt en enhed. “Pager” man, giver den bortkomne enhed en lyd fra sig, så den kan findes mellem hynderne i sofaen, vasketøjskurven eller hvor den ellers er endt.

LÆS OGSÅ: Stor guide: Vi tester 12 forskellige bleer

Mulighed for flere børn på samme enhed

Har du flere børn, der skal sove samtidig i hvert deres rum, giver Neonate BC6500D mulighed for at tilkoble ekstra babyenheder – helt op til tre i alt. Har du flere børn tilkoblet, skifter du i mellem de tre babyenheder på forældreenheden, hvor hver baby har sin egen farve, så du nemt kan tjekke, om alle guldklumperne har det godt. 

Stråling fra babyalarmer

Babyalarmer udsender, som alle andre radio-enheder, stråling i form af enten infrarød stråling, mikrobølger eller radiobølger. Du skal derfor være opmærksom på, hvor du placerer din babyalarm i forhold til dit barn. Selvom mængden af stråling er begrænset, anbefaler vi alligevel en afstand på minimum én meter fra barnet.

BC-6500D har den smart såkaldte “Ingen-stråling funktion” (ZRF). Den sørger for, at der kun bliver sendt stråling, når babyalarmen opfanger lyd. Har du ZFR slået til, er standby funktionen dermed helt uden stråling, så den kan virkelig anbefales.

Sådan testede vi

Først blev alle alarmerne opladet i 12 timer, dernæst nærlæste vi brugervejledningen og vurderede brugervenlighed, funktionalitet, batterilevetid og rækkevidde i forhold til prisen. Dernæst bad vi vores testfamilier om at gøre det samme, men over en periode på en uge.

RESULTAT AF  TESTEN

(4.8 / 5)

+

Nem at indstille og betjene

Lang batterilevetid (Lithium-ion-batteri)

ZFR “Ingen stråling funktion”

Batterierne oplade på to timer

Lyden går meget klar igennem uden interferens fra andre babyalarmer

Lang rækkevidde minimum 400 meter op til 800 meter

Op til tre babyenheder på samme forældreenhed

Stort display med tydelige symboler der gør det nemt at aflæse

Fin størrelse – kan nemt medbringes i tasken på ture

Tilslutning af høretelefoner

Batterilevetiden vises i tre intervaller – flere intervaller ville give et mere præcist billede.

Ligger alarmen i lommen kan man utilsigtet komme til at skrue op og ned

Mangler en grundig manual til ‘nørden’

Vi vil også gerne fremhæve Neonate BC-5800D, Padwico 850 og Capidi. Det er alle gode bud på babyalarmer med god rækkevidde, nem betjening og fin batterilevetid, så overvej igen hvor meget du vil spendere og hvilke behov du har, inden du vælger din alarm. 

Begge modeller fra Philips Avent 506 og 570 og Motorola 161 er fine babyalarmer til en noget billigere pris. I testfamilierne lever de op til forventningerne, og udover de basale funktioner har de alle tre beroligende vuggeviser og smart natlys. De har dog også et højere strålingsniveau, et dårligere batteri og en mindre rækkevidde. Men igen overvej nøje hvilke behov du har, inden du vælger babyalarm.

Vinder af “Bedst til prisen 2016”

Neonate BC-5800D vinder “Bedst til prisen 2016”. Det er en lille og fiks 100% digitalalarm, hvilket sikrer, at der ikke er interferens (støj) fra andre babyalarmer. Du kan derfor trygt have baby med blandt andre babyer og deres babyalarmer. Den er pålidelig og går helt klart igennem. Den har dog ikke helt samme rækkevidde som Neonate BC-6500D, men her på redaktionen klarede den to etager og to tykke murer. 

Dækker de flestes behov

Den har alle de basale ting som temperaturvisning, temperaturalarm, vibrator på forældreenheden og natlys. Den har dog ikke “Talk Back”, så hvis du tror, at det er vigtigt, skal du ikke vælge denne model. 

Batterier

Batterierne er litium-ion-batterier hvilket sikrer en lang standby tid på helt op til 65 timer, batterierne oplades lynhurtigt (ca. 3-4 timer) og så ødelægger man heller ikke batterierne ved klatopladning. Batterierne aflader heller ikke, når alarmen er slukket. Man oplader nemt enhederne på de medfølgende ladestationer. 

Meget babyalarm for pengene

Mikrofonen i babyenheden er meget følsom, det er derfor vigtigt at få indstillet lyden korrekt, så alarmen ikke bliver overfølsom og starter ved den mindste lyd. Alt i alt får man virkelig meget babyalarm for under kr. 1.000,00.

FAKTA OM NEONATE BC-5800D

Pris: Kr. 945,00

Tilkøb af ekstraudstyr: Ja, monteringskit med bælteholder, clip til barnevogn med mere.

Strålingsniveau: Et af de laveste i følge producenten (max 20 mW )

Batterilevetid: Litium-ion-batterierne har en standby levetid på op til 70 timer

Testfamilien var også begejstret for Neonate BC-5800D, specielt imponerede var de i forhold til signal og rækkevidde. De var meget glade for den handy størrelse på alarmen og det brugervenlige display, der er nemt at afkode, og især er nyttigt, når man er steder med meget larm. De lagde vægt på at de følte sig trygge ved alarmen, og at den er simpel at benytte og lige til at gå til.  

RESULTAT AF TESTEN

(4.0 / 5)

+

Nem at indstille og betjene

Lang batterilevetid (Lithium-ion-batteri)

Batterierne oplade på tre timer

Meget lav stråling (i følge producenten)

Lang rækkevidde minimum 300 meter maximum 800 meter

100% digital – ingen interferens fra andre babyalarmer

Fin og lille størrelse – kan nemt medbringes i tasken på ture

Lækkert design

Ingen mulighed for tilslutning af flere babyenheder

Mangler “Talk Back” funktion

Når alarmen slår til kan der opleves en lavfrekvent brummetone, det irriterer lidt.

Video babyalarm “Bedst i test 2016”

Som nævnt har redaktionen og testfamilierne prøvet tre forskellige videoalarmer. Videoalarmen er god til dig, der føler tryghed ved at kunne se baby. Videoalarmen er ikke god til dig, der har brug for stor fleksibilitet og lang rækkevidde, da ingen af alarmerne klarer den store afstand. En udmærker sig dog på fleksibiliteten! Vi testede følgende video babyalarmer:

Babyvideoalarmerne koster fra kr. 999,00 til kr. 1.995,00.

  • Neonate BC-8000DV

  • Motorola MBP 662

  • Philips Avent SCD 610

Vinderen af testen er igen fra Neonate nemlig Neonate BC-8000 DV. Det er uden tvivl Rolls Roycen i vores test. Det er den dyrest, men også den alarm med den bedste billed- og lydkvalitet og så er det et stort plus, at både baby- og forældreenheden er trådløs. Det giver den største fleksibilitet af de tre videoalarmer. De to andre video babyalarmer er bundet af en ledning på babyenheden, så derfor skal du altid være i nærheden af en stikkontakt, for at kunne bruge den.

Babyalarmen er 100% digital og hvilket betyder der ikke interferens fra andre babyalarmer. 

Neonate BC-8000D samt de to andre modeller fra henholdsvis Phillils og Motorola har stort set identiske funktioner, som natlys, digital zoom, temperaturalarm og “Talk Back”. Philips og Motorola har som de eneste modeller også flere godnatviser, der kan afspille.

Forlæng levetiden

Kameraet på Neonate BC-8000D er udstyret med 8 små infrarøde lamper, der gør det muligt at se baby om natten. Forældrenheden har en fin farveskærm, et godt billede og en zoomfunktion (x2). Vær opmærksom på at kameraet bruger meget strøm, du kan dog vælge at slå video fra, og dermed spare på batteriet og øge rækkevidden på babyalarmen. Når videodelen er slået fra mindskes strålingen samtidig, da det at sende lyd ikke kræver ligeså meget båndbredde som det at sende billeder. 

På forældreenheden kan du styre strømforbrug ved blandt andet at justere “audio only” (kun lyd sendes), “video vox” (lyd og video sendes, når det er lyd fra barnet) og “LCD ON/OFF” (du bestemmer selv, når du vil se barnet, video sendes kun, hvis barnet laver lyd.)

Tilslutning af flere babyenheder

Ligesom med Neonate BC-6500D kan der tilsluttes flere babyenheder på BC-8000D – helt op til fire. Du kan også vælge at tilslutte babyenhederne fra BC-6500D, der så fungerer uden video, men det er smart, at muligheden er der til den store børnflok eller dagplejemoderen.

Babyenheden har flere placeringsmuligheder, og det medfølgende monterings-kit, gør det muligt at hænge den på tremmesengen, stille den i et vindue, klemme den fast på barnevognen. Med en videoalarm er det vigtigt, at være opmærksom på at stille babyenheden et sted, hvor kameraet kan se baby.

Rækkevidde

I følge producenten har alarmen med video en rækkevidde på 300 meter. Det stemte ikke overens med redaktionens oplevelse. Der skulle ikke mere end 100 meter og et par vægge til før at videosignalet faldt ud. Tilgengæld var rækkevidde uden video rigtig god og lang helt op til 500 meter.

Batterilevetid

Babyalarmen er udstyret med de sejlivede litium-ion-batterier, der sikrer lang levetid. De kan tåler lave temperaturer (-19 grader) og tåler at blive klatopladt. Med babyalarmen på videofunktion oplevede testfamilien, at batteriet ikke holdt en hel nat uden oplader. I realiteten har de fleste nok en stikkontakt i det rum, hvor baby sover, så det vil sjældent være et problem. Bruger du videoalarmen udenfor, når baby sover lur holder batteriet op til 6 timer, hvilket er nok til de fleste små sovetryner.

Stråling

Som tidligere nævnt er strålingsniveauet højere, når kameraet er slået til. Bruger du kun audio/lyden på alarmen, er strålingsniveauet i følge producenten den samme som hos Neonate BC-5800D og BC-6500D hvilket er noget af det laveste på markedet.

FAKTA OM BC-8000DV

Pris: kr. 1.995,00

Tilkøb: Optil fire ekstra babyenheder

Strålingsniveau: Lavt i følge producenten men med kamera tilsluttet er der højere stråling

Batteri: Litium-ion-batterier

RESULTAT AF TESTEN

(3.8 / 5)

+

Begge enheder er trådløse

Nem at indstille og betjene

Lyden går meget klart igennem

Fire babyenheder på samme forældreenhed

Fin billedkvalitet og zoom på forældreenheden (x2)

Videodelen kan slås fra, så rækkevidden øges og stråling mindskes.

Fin størrelse – kan nemt medbringes i tasken på ture

Der skal ikke mange vægge og etager imellem før billedet forsvinder

Kort batterilevetid som videoalarm – trådløst holder den ikke hele natten med video uden at være tilsluttet en stikkontakt

Der er stor forskel i pris på de tre videoalarmer. Det er igen vigtigt at overveje, hvordan du skal bruge babyalarmen, så du ikke ender med en babyalarm, der kan for lidt eller for meget i forhold til dine behov. Sætter du pris på fleksibilitet, god kvalitet og billede af baby skal du overveje Neonate BC-8000DV.

LÆS OGSÅ: Vi tester: Paraplyklapvogne

LÆS OGSÅ: Vi tester: Rejseseng til dit barn

LÆS OGSÅ: Vi tester: 6 aktivitetstæpper til din baby


Henter...