Venskab
Foto: Kaare Smith | Tina (th.) har valgt ikke at få børn – men har fået en ganske unik plads i Mies (tv.) børns liv.
Vores Børn

Venskab

Veninder - selvom den ene valgte børn fra

Tina har valgt ikke at få børn, mens Mie har Marcus på syv år og Louise på fem. Selvom de har forskellige liv, er deres veje ikke skiltes af den grund.

Af Af Julie Trolle Boding 31.aug.2016 Børn

Hvad gør din veninde til noget særligt?

Mie: Man kan altid regne med Tina. Hun er der og prioriterer mine børn og mig. Hun har passet både mine børn, min kat og mine potteplanter. Hun har taget fri fra arbejde for at tage med mig på hospitalet og meget mere.

Tina: En af de ting, jeg holder mest af ved Mie, er, at jeg kan være mig selv. Mie kender mig, og derfor kan jeg slappe helt af i Mies selskab. Mie dømmer ikke, og man behøver ikke at have dårlig samvittighed over ikke at have givet lyd fra sig, fordi man har været fanget i et projekt eller lignende.

Faktaboks

Mie Bilberg og Tina Juul Møller-Nielsen har kendt hinanden siden 7. klasse, hvor en fælles interesse for blandt andet halfester gjorde, at de tilbragte mange timer sammen.

LÆS OGSÅ: Bliv klogere på dit barns venskaber

Hvad betyder Tina for dine børn?

Mie: Da Marcus startede i vuggestue, blev han ofte ramt af sygdom. Det var en hård tid, hvor jeg forsøgte at tackle både sygdom, forventninger til mig selv som mor og en ny chef på jobbet. Tina trådte til og hjalp mig flere gange med at passe mit syge barn. Det er, synes jeg, en stor indsats at gøre, at passe andre folks syge børn. Det er præcis i de stunder, hvor nogen orker at gå en ekstra mil for dig, at venskaber giver ekstra dybde.

LÆS OGSÅ: Nybagt mor: Kan du være venner med nogen, der ikke har børn?

Hvordan opfatter dine børn Tina?

Mie: Jeg tror, man høster, som man sår. Tinas status hos mine børn rangerer på niveau med mormor. Hun kommer givetvis til at være en person, de altid vil vende sig mod, søge råd og tryghed hos. Ganske enkelt fordi de altid har kunnet regne med hende, og hun har vist, at hun prioriterer dem. Man er et stort menneske, når man gør så stor en indsats for andres børn og i det hele taget gør sig umage med at forstå, hvad der gør børn glade, når man ikke selv har nogen. Den viden samler man jo kun ved at være sammen med børn, høre på og tale med dem, og det gider hun heldigvis godt.

Hvad betyder Mies børn for dig?

Tina: Mie har, helt fra Marcus blev født, inviteret mig ind i deres liv, hvor jeg har været med på sidelinjen ved de store øjeblikke, såvel som de små ting i hverdagen. Jeg føler nogle gange, at jeg har vundet i lotteriet. Jeg har valgt ikke at have mine egne børn, hvilket naturligvis kommer med en pris, men så har jeg fået lov til at dele de unikke øjeblikke i Marcus’ og Louises liv og se dem vokse op til at være to fantastiske små mennesker. 

LÆS OGSÅ: Forstå dit barns valg af venner


Henter...