Æblecrumble med ahornsirup
SPONSORERET indhold

Æblecrumble med ahornsirup

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Lige nu er den danske æblesæson på sit højeste. I de øvrige sæsoner kan du bruge andre former for frugt som brombær, kirsebær eller pærer under crumbledejen.

Af: Mette Helbæk Foto: Line Thit Klein
01. nov. 2013 | Opskrift | ALT for damerne
6-8

Ingredienser

Fyld:
Lidt smør til at smøre formen/formene
400 g søde æbler, befriet for kernehus og skåret i grove tern
100 g rosiner
Skallen af ½ citron
1 spsk kanel
1 dl ahornsirup
60 g smør i tern

Crumbledej:
100 g mandler
120 g smør
100 g kokosmel
100 g bløde tørrede og udstenede dadler
½ dl ahornsirup
1 tsk salt
1 æble skåret i skiver på tværs til pynt

Creme:
1,5 dl piskefløde
1 dl cremefraiche 38%
1-2 spsk ahornsirup til tilsmagning

Sådan gør du:


Fyld: Sæt ovnen på 160 grader og smør små forme med smør (eller brug en mellemstor bradepande). Skær æblerne i tern på ca. 1,5x1,5 cm (lad bare skrællen blive på). Vend æblerne med rosiner, citronskal, kanel, sirup og smør. Fordel fyldet i formen(e).

Crumbledej: Blend mandlerne fint i en foodprocessor, blender eller kaffekværn eller hak dem helt fint med en skarp kniv. Bland de øvrige ingredienser sammen med mandlerne og rør godt sammen. Kom dejen på toppen af fyldet i formen(e). Pynt med en æbleskive på toppen.

Bag små kager i ca. 30 min. og en stor tærte i ca. 45 min. til dejen er helt sprød og smuldrende.

Creme: Pisk ingredienserne sammen til en tyk creme og smag til.

Server kagerne med creme til.

PRØV OGSÅ: Ingefærbrød med tørret frugt

Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter