Bagt æblekage
Foto: Mikkel Adsbøl
HendesVerden

Bagt æblekage - opskrift fra HendesVerden

Bagt æblekage

Del på

En skøn æbledrøm med tranebær og mandler

Af Mikkel Adsbøl 27.aug.2014 Mad

(6 pers.)

5 belle de boscoop-æbler
160 g smør
300 g sukker
2 tsk. vaniljesukker
50 g mandelsplitter
3 æg
1 dl fløde
160 g hvedemel
50 g soltørrede tranebær
½ dl calvados el. cognac
Tilbehør:
vaniljeis el. flødeskum

  1. Skræl æblerne, og fjern kernehus og stilk. Skær æblerne i både.
  2. Fordel æblerne i et smurt gratinfad, og drys med 50 g af sukkeret og vaniljesukker. Fordel 80 g af smørret skåret i småstykker over æblerne. Sæt fadet i ovnen ved 180 gr. i ca. 20 min. Vend rundt i æblerne et par gange.
  3. Smør en springform (22 cm i diameter) eller en silikoneform, f.eks. EVA Trio, og drys den med mandelsplitter. Fordel de bagte æblestykker over. Pisk æggene med 200 g af sukkeret. Tilsæt fløden og 80 g smeltet smør. Vend mel og tranebær i. Hæld dejen over æblerne. Bag kagen ved 180 gr. i ca. 45 min.
  4. Kog imens en lys gylden sirup af de sidste 50 g sukker og 3 spsk. vand. Tag gryden af varmen, og rør calvados i. Tag kagen op af formen, og smør siruppen på kagen. Server kagen lun eller kold med is eller flødeskum.
Del på
Kommentarer (0)
Henter...