Blomsterbergs bagt æblekage
Foto: John Bendtsen | Mette Blomsterbergs bagt æblekage.
ALT for damerne

Opskrift på Mette Blomsterbergs bagt æblekage

Blomsterbergs bagt æblekage

Del på

Bagt æblekage i små kokotter med en skøn smag af kanel.

Af Mette Blomsterberg | 08.sep.2009 | Mad

0 MIN.

Kager til 6-8 personer

½ vaniljestang, gerne polynesisk
75 g sukker
75 g hvedemel
½ tsk kanel, stødt
1 æg str. L
75 g smør
3-4 mellemstore æbler (300 g rensede æbler)
30 g store rosiner
lidt neutral olie til at smøre kokotterne med
lidt flormelis til drys

Energi pr. person

0 Kcal

Fedt 0 %

Protein 0 %

Kulhydrat 0 %

Type

Kategori

Sådan laver du Mette Blomsterbergs bagt æblekage

Halvér vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekorn og lidt sukker sammen, så kornene skilles ad, det gøres nemmest med en paletkniv. Bland mel, sukker, vaniljesukker og kanel. Pisk ægget i dejen, og pisk dejen glat, inden smeltet smør piskes i. 

 

Skræl æblerne, befri dem for kernehus, og skær dem i stykker, ca. 2 x2 cm. Æblestykker og rosiner vendes i dejen. Smør kokotterne (diam. ca. 5 cm, H 4 cm) med olie, fyld dejen i, og bag dem let gyldne ved 180 grader – ca. 15-20 minutter.


Serveres lune med et drys flormelis til lidt is eller letpisket fløde.

 

SE OGSÅ: Æblekage med rugbrødsknas

SE OGSÅ: Æblekage med nøddecrunch

SE OGSÅ: Blomsterbergs brownies

Del på
Kommentarer (0)