Blondekurve med hvid chokocreme og hindbær
SPONSORERET indhold

Blondekurve med hvid chokocreme og hindbær

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Server en lækker blondekurv med hvid chokocreme og hindbær til dine gæster, og du vil blive yderst populær.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Mikkel Adsbøl
02. jun. 2015 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Blondekurve med hvid chokocreme og hindbær
100 g flormelis
100 g smør
70 g flydende glukose el. flydende honning
60 g hvedemel
1½ spsk. sigtet kakaopulver
Hvidt chokoskum:
2 past. æggeblommer (1 bæger)
2 spsk. flormelis
100 g hvid chokolade
3 dl piskefløde
Desuden:
300 g friske hindbær
Pynt:
evt. frisk mynte

  1. Rør ingredienserne til kurvene sammen. Kom 1 spsk. dej på bagepapir på en bageplade. Smør det lidt ud. Gentag med resten af dejen. Kagerne flyder meget ud, så der skal være god plads omkring dejen. Du kan kun bage 2-3 stykker på hver plade. Der bliver ca. 12 kurve pr. portion.
  2. Stil pladen i ovnen ved 175 gr. i ca. 10 min. på andenøverste ovnribbe. Tag pladen ud, og vent et øjeblik. Tag en kage af pladen med en spatel. Læg dem over et omvendt glas, og pres den let nedover, så der dannes en kurv. Lad kurven køle af, og tag den af glasset. Gør det samme med resten af kagerne.
  3. Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad eller i mikroovn. Lad det afkøle 4-5 min. Pisk æggeblommerne med flormelis, til det er cremet. Vend først lidt af den smeltede chokolade i, og rør herefter resten i. Pisk fløden til skum, og vend lidt af skummet i chokolademassen. Vend herefter resten i. Kom cremen i en skål, og stil den i køleskab 1 times tid.
  4. Kom skum og hindbær i 8 af blondekurvene. Pynt evt. med mynte.