Blueberry pie
SPONSORERET indhold

Skøn blueberry pie

×

Din Bedømmelse

Tak for din bedømmelse!

Nem opskrift på blueberry pie eller blåbærtærte på dansk.

Af: Bente Nissen Lundsgaard Foto: Betina Hastoft
29. aug. 2018 | Opskrift | Hendes Verden
8 personer

Ingredienser

Blueberry pie
Tærtedej:
200 g smør
½ tsk. fint salt
300 g hvedemel
ca. 1 dl vand
Fyld:
300 g blåbær
2 spsk. citronsaft
175 g sukker
75 g hvedemel
25 g smør
Tilbehør:
flødeskum

  1. Smuldr smørret i salt og hvedemel. Saml dejen med vandet. Lad dejen hvile i køleskab ca. ½ time. Udrul lidt mere end halvdelen af dejen, og for en smurt tærteform (ca. 24 cm i diameter) hermed.
  2. Kom skyllede og afdryppede blåbær i en skål. Vend citronsaft, sukker og hvedemel i, og fordel det i tærtebunden. Fordel smørklatter af de 25 g smør over. Udrul resten af dejen, og læg det over tærten som låg. Saml kanterne. Snit nogle huller i dejen.
  3. Bag pien ca. 50 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe. Server kagen lun eller afkølet med flødeskum til.