Nytår
SPONSORERET indhold

Røget muslingesuppe

Brug gerne et miks af både blåmuslinger og hjertemuslinger.

Foto: VK Stockimage/Nicoline Olsen
26. dec. 2015 | Opskrift | BoligLiv


Røget muslingesuppe

(6 pers.)

1 kg muslinger
4 spsk. olivenolie
1 spsk. røget bacon i store tern
1 skalotteløg
1 fed hvidløg, hakket
½ fennikel, skåret i små tern
2 tsk. røget paprika
1 dl tør sherry
1 dl hvidvin
1 dl vand
8 saftige tomater – skoldet, flået og hakket (eller 1 dåse)
2 spsk. smør
salt og peber fra kværn
1 bundt kørvel

1. Rens muslingerne. Kom olie i en stor gryde. Tilsæt bacon, og lad det riste af.

2. Kom løg, hvidløg, fennikel og røget paprika ved. Lad grønsagerne blive gyldne, og tilsæt derefter muslinger, sherry, vin og vand. Kom låg på.

3. Si væsken fra muslingerne efter 8-10 minutter. Pil de fleste af muslingerne ud af skallen, men lad et par håndfulde beholde skal på. Kasser grønsager og bacon.

4. Kog suppen op, og tilsæt de hakkede tomater. Kog igennem, og blend. Monter derefter suppen med smør, og smag til med salt og peber.

5. Anret muslinger i små skåle, og hæld den varme suppe over ved servering. Pynt med masser af frisk kørvel.

TIP
Du kan forberede muslinger og grønt i forvejen og blot hælde den varme suppe over lige inden servering.

► SE OGSÅ: Ravioli med svampe og sprød selleri
► SE OGSÅ: Nytårsmenu: Sådan laver du den perfekte nytårsmenu
► SE OGSÅ: Her er din guide til den perfekte nytårsaften